Aminosyrer er organiske forbindelser som utfører svært spesifikke, vitale funksjoner i kroppen. For å alle metabolske prosesser og muskelbygging kjøre jevnt, må tilstrekkelig forsyning garanteres. Men hva utfører aminosyrene, og er det en måte å støtte kroppen på med absorpsjon? Denne artikkelen gir svarene.

Aminosyrer for tilskudd

Aminos – små kraftverk for kroppen

Karbohydrater, fett og proteiner er de viktigste næringskildene for menneskekroppen. Mens karbohydrater gir energi til kropp og sinn, utfører proteiner en rekke andre vitale funksjoner. Proteiner bidrar til å forsvare seg mot infeksjon i aksjon. I tillegg inneholder hud, hår, bindevev og muskelfibre høye proteinnivåer.

Hovedminnet for Proteiner er muskler. Der fungerer de ikke som energikilde, men heller som byggemateriale. Proteiner består av aminosyrer. Disse små byggesteinene inneholder nitrogen (kjemisk N), som gjør at de kan danne forskjellige vevstrukturer. Aminosyrer fungerer også som en forløper til enzymer, nevrotransmittere og hormoner. Kort sagt, alle metabolske prosesser ville gå i stå uten de små kraftpakkene.

Kroppen er i stand til å bevege seg ut av runden 20 forskjellige aminosyreforbindelser, som er kjedelignende strukturer for å produsere rundt 50 000 forskjellige proteiner. Det skilles mellom viktige og ikke-essensielle proteinbyggesteiner. de åtte essensielle aminosyrer kroppen kan ikke produsere seg selv. Her er en tilstrekkelig Inntak gjennom mat nødvendig for at kropp og sjel skal forbli effektive.

Kosthold med proteiner

Et portrett av de åtte essensielle aminerne

Hver eneste av disse viktige proteinbyggesteiner utfører forskjellige oppgaver som viser hvorfor en optimal aminosyretilførsel er viktig Kan bidra til helhetlig helse:

 • Isoleucin: Vær med denne proteinblokken spesielt bygget opp muskelproteiner. Isoleucin spiller en viktig rolle i å opprettholde muskler og i regenerering etter trening – for eksempel etter trening. Isoleucin bidrar også til å regulere hormonbalansen.
 • Leucine: Dette stoffet tar seg av insulinfrigivelsen. Dette regulerer blodsukkernivået og de andre proteinbyggesteinene kan raskere fra muskelcellene bli inkludert. Leucin har også en stressreduserende effekt, ettersom det forhindrer kroppen i å frigjøre stresshormonet kortisol i for store mengder.
 • Lysin: Lysinmangel kan føre til hårtap eller brudd, sprø negler og grov hud. Også for en stabilt immunsystem Lysin spiller en viktig rolle.
 • Metionin: Metionin hjelper kroppen til å frigjøre tungmetaller og er derfor en naturlig detox. I tillegg til avgiftning, er metionin involvert i produksjonen av hormonet adrenalin. Viktig for idrettsutøvere: Metionin sikrer også tilstedeværelsen av kreatin, som spiller en rolle i Muskelkontraksjon
 • Fenylalanin: Dette stoffet er involvert i produksjonen av tyrosin, en annen byggestein av protein. Samspillet mellom fenylalanin og tyrosin regulerer blodsukker og blodtrykk. I tillegg har stoffene en positiv effekt på den generelle ytelsen.
 • Threonine: Urinsyremetabolisme og vekstprosesser skyldes treonin. Stoffet er også involvert i Struktur og dannelse av vev, bein og tenner. For at treonin skal yte sitt beste i kroppen, må tilstrekkelige næringsstoffer som magnesium og vitamin B3 og B6 være tilgjengelig.
 • Tryptofan: En av råvarene som døen dør av Humørfremmende serotonin dannes er tryptofan. I tillegg er tryptofan en forløper for vitamin B3, som er viktig for Regenerering av muskler og hår
 • Valine: Ulike messengerstoffer dannes fra valin, som overfører informasjon mellom nervecellene. Fungerer med stor fysisk anstrengelse Valine som energikilde og oppfordrer til frigjøring av somatropin. Dette blir Fremmet fett tap.

Mer ytelse med aminosyrer

Disse matvarene er gode kilder til aminosyrer

I prinsippet er det mulig å ta inn alle essensielle aminosyrer gjennom ulike matvarer.

Gode ​​kilder er:

 • Kylling kjøtt
 • laks
 • storfekjøtt
 • Kyllingegg
 • Oster: Edam, Emmentaler, Gouda

Men selv de som klarer seg uten animalske produkter i kostholdet, vil finne nok mat til en Aminosyre tilførsel. Grønne grønnsaker som brokkoli, lamssalat og spinat bør være på menyen regelmessig. Det er ideelt hvis salater serveres med et pålegg laget av mungbønner, andre spirer eller hampefrø. Mandler, peanøtter og cashewnøtter er ideelle for snacks som aminosyreprofil.

Gode ​​leverandører av vegetabilsk opprinnelse er:

 • hirse
 • Bokhvete
 • Hvetekli
 • Fullkornsbrød
 • linser
 • erter
 • Soyabønner
 • Kikerter

Fullkornsbrød er en god kilde til aminosyrer

Aminosyreprofilen må være riktig

Verdens helseorganisasjon (WHO) gir klare anbefalinger for det daglig aminosyreinntak borte. For eksempel, i en storskala rapport, anbefales 30 mg leucin eller 20 mg isoleucin per dag. Slik at kroppen får best mulig pleie, bør den Balansert aminosyreprofil være. Fordi de små kraftverkene er avhengige av at teamarbeid er sterkt. De forgrener seg og danner lange kjeder for å lage andre stoffer.

Med en sunt balansert kosthold derfor kan en betydelig del av en grunnleggende forsyning med de enkelte proteinbyggesteinene sikres. Men i hverdagen og når du tilbereder måltider, er det vanskelig eller til og med umulig å sette sammen maten på en slik måte at du faktisk oppnår den optimale aminosyreprofilen.

Imidlertid er dette akkurat det som er avgjørende hvis du jobber eller har høy fysisk ytelse Målrettet muskelbygging under sport arbeid. Hvis du utfordrer kroppen din over en lengre periode, må aminosyresammensetningen være riktig Energi for servicefasen, men også den påfølgende Fornyelse tilgjengelig står.

I dette tilfellet a Kosttilskudd med aminosyrer gi mening for deg. Proteinblokkene kommer inn i blodet og derfra inn i musklene. De forsinker muskelnedbrytning og forhindrer at musklene dine blir trette raskt. På denne måten skapes de ideelle forholdene for regenereringsfasen allerede under trening. I tillegg drar hud, hår, negler, blodsukker og blodtrykk samt mange andre viktige kroppsfunksjoner nytte av de små hjelperne.

Se på amino4u kom innom for mer informasjon om emnet Muskelbygging, kosthold og trening!

Muskelbyggende kosthold og mosjon

Studier som ble brukt til å produsere denne artikkelen:

 • (1) https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/43411/WHO_TRS_935_eng.pdf;jsessionid=E2B04B0378E2D45E14D90A63792D1187?sequence=1
 • (2) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6667387/
 • (3) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3351609/

Bildekilde: https://www.pexels.com/de-de/ (lisensfritt)