Hvis vi av en eller annen grunn ønsker å gå ned noen få kilo, foretrekker vi alltid å gjøre det så snart som mulig. De fleste mennesker har bare ikke tålmodighet til å holde seg til en restriktiv spiseplan som varer i flere måneder. En diett mottar også alltid bonuspoeng hvis den ikke inneholder eksotiske, dyre, tvilsomme eller vanskelig å finne matvarer. Av disse grunnene har vi dedikert dagens artikkel til det mye brukte og populære eplecidereddik -kostholdet. Berømmelsen deres skyldes 1950 -tallet om folkemedisin av DC Jarvis.

Faktisk har eplecidereddik blitt laget siden pre-faraonisk tid og brukt til forskjellige helsefremmende mål. I det gamle Hellas foreskrev Hippokrates en eliksir laget av vann, eddik og honning som et middel mot sår, luftveissykdommer og ondt i halsen. Romerske legionærer brukte den til å slukke tørsten og mente at den ga dem ekstraordinære krefter. Selv Cleopatra selv var kjent for å ha brukt eplecidereddik som en del av hennes berømte skjønnhetsrutine. I dag er mange av helsemessige fordeler med eplecidereddik kjent og bevist. I de neste linjene vil du finne ut hvordan du kan dra nytte av eplecidereddik dietten selv.

Eplecidereddik har blitt brukt i kulinarisk kunst og medisin i mer enn 10 000 år

Apple Cider Eddik Diett - Hvor sunt er det egentlig All informasjon om eddikmatstrenden for sunt vekttap

Hva inneholder eplecidereddik og hvordan lages det??

Ingrediensene i eplecidereddik er åpenbare ved første øyekast – epler, selvfølgelig. For å gjøre fruktene til eddik må de gå gjennom en totrinns gjæringsprosess. Først males eplene og kombineres med gjær for å omdanne det naturlige sukkeret de inneholder til alkohol.

Deretter tilsettes spesielle bakterier for å gjære alkoholen og omdanne den til eddiksyre. Tradisjonelt tar eplecidereddik omtrent en måned å lage. I dag akselererer produsentene denne prosessen og reduserer produksjonstiden til noen få dager.

Til slutt består den ferdige eplecidereddiken av ca 5-6% eddiksyre. Enda viktigere er imidlertid de resterende ingrediensene som er igjen fra eplene på den ene siden og som er skapt av gjæringsprosessene på den andre. Disse er eplesyre, vitamin A, C, E og B, sink, jern, kalium, silisium, essensielle fettsyrer, svovel, kalsium, betakaroten, rutin, natrium, fosfor, kobber og jern.

Eplecidereddik inneholder en rekke sunne ingredienser

Apple cider eddik diett - Hvor sunt er det? All informasjon om eddik mattrenden for hjemmelaget økologisk eddik

Hjemmelaget eddik er enda sunnere og inneholder ingen skadelige tilsetningsstoffer

Apple cider eddik diett - Hvor sunt er det egentlig All informasjon om eddik mattrenden hjemmelaget eddik i et glass

Hva er fordelene med eplecidereddik?

Eplecidereddik -dietten er ikke bare en enklere, billigere og raskere måte å gå ned på. Eplecidereddik har også kraftige antibakterielle og antioksidantegenskaper som gir store helsemessige fordeler. Her er noen av dem:

  • Eplecidereddik regulerer kroppens pH og nøytraliserer syrer som dannes ved å konsumere visse matvarer.
  • Den har fantastiske rensende og avgiftende egenskaper som fjerner akkumulerte giftstoffer fra kroppen og stimulerer fordøyelsesprosessen.
  • Det forbedrer blodsirkulasjonen, kontrollerer triglyserid- og kolesterolnivået og regulerer blodtrykket. Regelmessig inntak av eplecidereddik øker det “gode” HDL -kolesterolet og senker samtidig det “dårlige” LDL -kolesterolet.
  • Enzymer i eplecidereddik øker stoffskiftet og hjelper kroppen til å forbrenne fett raskere.
  • De organiske syrene i eddiken sørger for a Følelse av metthet, forhindrer overspising.
  • Eplecidereddik er et kalorifattig produkt – det er bare 3 kalorier i en spiseskje eplecidereddik og nesten ingen karbohydrater.
  • Kort tid etter inntak senker eplecidereddik blodsukkeret og insulinnivået betydelig.
  • Den bekjemper bakterier som er ansvarlige for matforgiftning, inkludert E. Coli og Salmonella, samt noen virus.

Eplecidereddik har et overraskende antall sunne egenskaper og bruksområder

Apple cider eddik diett - Hvor sunt er det? All informasjon om eddik mattrenden Bruk epler fra hagen

En skje eplecidereddik om dagen holder legen unna

Apple cider eddik diett - hvor sunt er det All informasjon om eddik mat trend cocktail sunn deilig slank

Hvordan implementere eplecidereddik dietten i hverdagen?

Din første oppgave før du starter dietten er å finne en naturlig, upasteurisert, ufiltrert eplecidereddik. Det beste du kan gjøre er å lære for ham å forberede deg hjemme eller bare kjøp en fra helsekostbutikken. Hjemmelaget eplecidereddik er behagelig duftende, litt søtt og mindre surt enn de vanlige fra supermarkedet. Hvis du har ditt eget epletre i hagen, er dette en fin måte å resirkulere rester eller litt rynkete epler på.

Drikk 1-2 ss eddik og en halv teskje honning, oppløst i et glass varmt vann, tre ganger om dagen, helst før måltider. Selvfølgelig kan vegetarianere erstatte honning med et annet naturlig søtningsmiddel i henhold til deres preferanser. Det er viktig å bare spise eddik i fortynnet form, ellers kan det brenne munnen og halsen og angripe tannemaljen.

Du kan også løse opp eplecidereddik i te eller fruktjuice

Apple cider eddik diett - hvor sunt er det All informasjon om eddik mattrenden eple cider eddik cocktail sunt

Med bordvann, fersk mynte og litt ingefær har du en deilig cocktail som styrker immuniteten

Apple cider eddik diett - hvor sunt er det All informasjon om eddik mat trend cocktail med kanel jul

I kombinasjon med et balansert kosthold og regelmessig mosjon, kan du gå ned i gjennomsnitt 2-5 kg ​​på 10 dager med eplecidereddik-dietten. Husk at resultatene kan variere sterkt avhengig av livsstil og kroppstilstand.

Som med enhver diett, anbefaler vi at du konsulterer en erfaren lege eller diett på forhånd. Eplecidereddik kan samhandle med visse medisiner og er til tross for helsemessige fordeler ikke egnet for alle.

Med eplecidereddik -dietten trenger du ikke gå sulten, men du har fortsatt et sunt kosthold

Diett av eplecidereddik - Hvor sunt er det?

Sluttresultatene varierer alltid fra person til person

Apple cider eddik diett - Hvor sunt er det? All informasjon om eddik mattrenden deilig drink med eddik

Kosthold er alltid mer vellykket med daglig trening

Apple Cider Eddik Diett - Hvor sunt er det egentlig All informasjon om eddikmatrenden Trening i hjemmesport

Apple cider eddik diett - hvor sunt er det All informasjon om eddik mat trend honning sitron eddik sunn