Autogen trening er en avslapningsteknikk som fokuserer på å fremme en følelse av ro og avslapning i kroppen din for å lindre stress og angst. Mer spesifikt hjelper denne teknikken med å overvinne angst, stress, frustrasjon eller tristhet.

Autogen trening – hvilken avslapningsteknikk det er?

Autogene tips til avslapningsteknikk for trening

Den tyske psykologen Johannes Heinrich Schultz utviklet autogen trening på 1930 -tallet for spesifikt å redusere stress i menneskekroppen gjennom avslapningsøvelser og for å få en viss grad av kontroll over disse prosessene.

For tiden brukes autogen trening ofte i forbindelse med kognitiv atferdsterapi.

Men denne avslapningsteknikken kan også brukes alene som et hjelpemiddel for å mestre stress.

Autogen trening er en type avslapningsteknikk som kan brukes for å redusere angst

Autogen trening avslapningsteknikk tips sjøstein

Nyt øyeblikket!

Autogene treningsfjell natur hvile

Målet med de fleste avslapningsteknikker, inkludert autogen trening, er å oppmuntre til naturlig avslapningsrespons. Dette reduserer pusten, senker blodtrykket og skaper til slutt en følelse av økt velvære.

Tilstander som sosial eller generell angstlidelse, depresjon og søvnløshet kan ha nytte av autogen trening. Autogen trening er også nyttig for å takle daglig stress, og det kan til og med hjelpe mot panikkanfall.

Bare si til deg selv: “Jeg er helt rolig!”

Autogen trening avslapningsteknikk tipser indre ro

Hva er autogen trening?

Autogen trening er en avslapningsteknikk som først ble introdusert i 1932 av den tyske psykiateren Johannes Heinrich Schultz. Schultz la merke til at mennesker som var under hypnose kom i en avslappet tilstand der de følte en følelse av tyngde og varme.

Autogen trening fungerer gjennom en rekke selvuttalelser om tyngde og varme i forskjellige deler av kroppen. Denne prosessen har en positiv effekt på det autonome nervesystemet.

Finn din indre ro tilbake!

Autogene treningstips for avslapningsteknikk Nyt de små tingene i livet

Selv om det er mindre kjent enn andre avslapningsteknikker som progressiv muskelavslapping, har autogen trening vist seg å være effektivt for å behandle angst.

Hvis du trener autogen trening ofte nok, kan de enkle ordene “Jeg er helt rolig” være nok til å fremkalle en tilstand av avslapning.

Hvis du sliter med ubehag eller betydelige psykiatriske problemer, bør du søke råd fra en lege før du starter noen form for avslapningsøvelse.

Autogen trening brukes til å lindre stress og redusere noen symptomer på angst

Øv på autogen trening hjemme. Avslappingsteknikk

Lær og bruk autogen trening

Praksisen med autogen trening er mest vellykket når den utføres med en utdannet spesialist, for eksempel en terapeut. Når du er kjent med metoden, kan du begynne å bruke denne avslapningsteknikken på egen hånd.

Føl deg god og følg instruksjonene

Autogen trening Avslapningsteknikk Tips Stemmeopptak

Gjør deg klar. Finn et rolig, komfortabelt sted å slappe av før du begynner. Du kan gjøre disse øvelsene liggende eller sittende. Husk å ta av deg brillene og løsne tette klær.

Stressavlastning og grunnleggende avslapningsøvelser

Autogen trening Trening i avslapningsteknikk

Start med pusten din. Det første trinnet er å bremse pusten. Sørg for at du er i en komfortabel posisjon og start med sakte, jevne pust. Når du har kontrollert pusten din, si til deg selv: “Jeg er helt rolig.” Å si dette til deg selv kan til og med være nok til å sette deg i en tilstand av avslapning.

Autogen trening bør ikke erstatte psykoterapi eller medisiner for psykiske lidelser

Autogen treningsavslappingsteknikk Tips for å takle angst

Fokuser oppmerksomheten din på forskjellige områder av kroppen din. Start med høyre arm, gjenta setningen “Høyre arm er tung, jeg er helt rolig” mens du puster sakte og kontrollert. Gjenta med den andre armen og med begge bena, gjentatte ganger tilbake til “Jeg er helt rolig”.

Fokuser på hjerterytmen din. Mens du trekker pusten dypt, gjentar du seks ganger: “Hjerteslaget mitt er rolig og regelmessig”, så si: “Jeg er helt rolig.” Dette fortsetter til forskjellige områder av kroppen din, inkludert magen, brystet og pannen. I tillegg til disse trinnene kan du også gjøre en Stemmeopptak å bruke med instruksjoner. Dette lar deg slappe helt av og konsentrere deg om teknikken.

Bruk taleopptak når du trener denne avslapningsteknikken alene hjemme

Autogen trening Avslapningsteknikk Tips Helse

Stopp autogen trening og kontakt legen din hvis du opplever ekstrem angst, rastløshet eller andre uønskede effekter under eller etter trening av autogen trening..

Autogen trening Avslapningsteknikk Tips Yoga

Autogen trening er en avslapningsteknikk som kan bidra til å redusere stressnivået og fremme en følelse av ro i sinnet og kroppen.

Autogen trening bør ikke erstatte din nåværende behandlingsplan. Hvis du gjennomgår psykoterapi eller tar angstdempende medisin, bør autogen trening brukes i tillegg til din nåværende behandling. Jo før du søker hjelp, jo før kan du føle deg bedre igjen.

Alvorlig sosial angst er ikke noe å leve med

Autogene treningstips for avslapningsteknikk Slapp av

Autogen trening avslapningsteknikk tips øvelser