Ghee er en type rent klaret smør, eller klaret smør, laget av pisket krem. Det avklarte smøret har lignende egenskaper som smult. Forskjellen er at ghee er laget av kumelk av tradisjonelle og religiøse årsaker. Melkeprotein, vann og melkesukker separeres under avklaring, noe som gjør det rene fettet til en passende mat, selv for personer med laktoseintoleranse. Ghee ble kjent gjennom Ayurveda -oppskrifter og ayurvedisk medisin. I hinduistiske områder brukes det avklarede smøret både eksternt og internt. I tillegg til å lage fett, er ghee mye brukt i India og Asia for religiøse ritualer, kroppsrens og pleie. Avklart smør brukes mer og mer i Tyskland.

Det avklarte smøret består av 100% rent fett

Ayurveda -oppskrifter Lag Ghee selv smør -titler

Hvorfor skal vi foretrekke ghee? 

I motsetning til smør eller smult består ghee av 100% rent fett. I tillegg kan ghee varmes opp til en veldig høy temperatur, noe som holder matlaging og steking innenfor et sunt område. Det avklarte smøret mister ikke kvaliteten.

Fettsyrene forblir stabile opp til 19 ° C, og det er ingen frie radikaler som er ansvarlige for aldringsprosessen Utvikling av noen sykdommer er ansvarlige.

 En annen viktig kvalitet på ghee som sikrer sikkerhet på kjøkkenet er den rolige oppførselen når du lager mat. Dehydrering av fettet betyr at det ikke er fare for sprut eller brenning.

Smør ghee kan varmes sterkt uten å miste noen av helsemessige verdier

Ayurveda -oppskrifter Lag ghee selv lyst smør

Ghee- den gyldne eliksiren

Ghee har en diskret smak og behagelig aroma, samt en imponerende holdbarhet. Alle disse verdiene gjør ghee til et sunt, billig og veldig populært produkt på kjøkkenet. Når den spises, er ghee lett å fordøye.

I ayurvedisk mat og medisin kalles ghee fremdeles den gyldne eliksir og universalmiddel.

Siden du ikke alltid får ghee i den asiatiske matbutikken, har vi funnet ut oppskriften på at du kan lage ghee selv, og vi vil dele den med deg med en gang.

Gjør noe godt for deg og lag din egen ghee hjemme

Ayurveda -oppskrifter Lag ghee selv vakkert smør

Å lage ghee er enklere enn du tror, ​​men det tar litt tid og tålmodighet. Etter at du har smakt resultatet, vil du legge merke til hvor mye det var verdt det.

Lag ghee selv – oppskriften:

Avhengig av hvor mye du vil lage selv, trenger du mye, si 1/2 kg, usaltet smør. Vær oppmerksom på smørens gode kvalitet!

Den rene smørgheen kalles fortsatt den gyldne eliksiren i det ayurvediske kjøkkenet

Ayurveda -oppskrifter Hvordan lage ghee selv med lite fett

Lag ghee selv – forberedelsen:

Del smøret i små biter og la det smelte helt i en stor gryte på den varme ovnen. Når dette er gjort, øker du temperaturen og venter på at smørblandingen skal koke. Vend deretter flammen til den laveste innstillingen og la smøret fortsette å småkoke. Hvitt skum begynner å danne seg på overflaten. Det skal skummes av og fjernes regelmessig. Det er proteinet. Gjenta prosessen til det ikke dannes mer skum. Dette kan ta opptil 2 timer, men vær tålmodig fordi jo mer forsiktig du rører, desto høyere blir smørets kvalitet.

Smørgelen er preget av en god og lang holdbarhet

Ayurveda -oppskrifter lager ghee selv

Filtrer den ferdige ghee gjennom en tesil, kaffefilter eller et rent kjøkkenhåndkle og fyll den med rene, tørre glass. Etter forsegling, snu glassene opp ned et øyeblikk. Vakuumet som skapes øker holdbarheten til den verdifulle ghee enda mer.

Dette kan også være en veldig spesiell gave til noen – sunn og hjemmelaget!

For å lage ghee selv trenger du usaltet smør av god kvalitet

Ayurveda -oppskrifter Lag ghee selv flytende smør

Etter avklaring må ghee filtreres eller siktes fint

Ayurveda -oppskrifter Lag ditt eget ghee -filtersmør

Det er best å helle ghee i rene glass 

Ayurveda -oppskrifter Lag ditt eget ghee -smørgull

Du kan bruke et glass med praktisk skruehett for å fylle det

Ayurveda -oppskrifter Gjør ghee selv klart smør

for å skape et vakuum mer praktisk, noe som forlenger holdbarheten enda mer

Ayurveda oppskrifter Lag din egen ghee smør skje

Gratulerer! Du har nettopp laget sunn og god ghee for baking, steking, matlaging og massering av deg selv

Ayurveda -oppskrifter Lag ghee selv smør i en krukke

Ayurveda -oppskrifter Lag ghee selv smør ovenfra