Den søte medisinen

Bananene er en av de mest populære fruktene for unge og gamle rundt om i verden: rundt om i verden nyter vi alle denne deilige frukten, som i tillegg til sin unike søte smak også er preget av en overraskende høy næringsverdi. Det som er merkelig er det faktum at selv om bare grønne og gule bananer er tilgjengelig i butikker hele året, er andre varianter faktisk kjent for verden – f.eks. For eksempel, på øya Mao på Seychellene, serverer lokalbefolkningen røde og svarte bananer som tilbehør til forskjellige tradisjonelle retter. Bananer inntar andreplassen på listen over de mest dyrkede fruktene globalt. India og Brasil er for tiden de ledende landene for banantre som vokser. På latin kalles denne frukten mus sapientum, som bokstavelig talt betyr frukten av den vise mannen!

Banan Ernæringsverdier- Alt du bør vite om bananene

banan næringsverdier sunne

Først av alt, når du handler bananer, må du vurdere fargen på huden: helt modne bananer på markedet har fordelen at de har høyere nivåer av antioksidanter og kreftdempende egenskaper enn grønne bananer og derfor en bedre effekt på dem Har immunsystem. Daglig bananforbruk regulerer blodtrykket og sikrer at det kardiovaskulære systemet fungerer som det skal: en bolle full av bananer inneholder en enorm mengde kalium – rundt 800 mg.

En enkelt banan om dagen reduserer risikoen for hjerterytme eller slag.

Bananer regnes også som et probiotikum, hvis forbruk styrker tarmfloraen – av denne grunn forbedrer frukten peristaltikk og hjelper mot fordøyelsesforstyrrelser. Ved gastritt og sår bør bananer konsumeres regelmessig, da disse reduserer surheten i magen; Pektinet som finnes her nøytraliserer overflødig gallesaft og reduserer følgelig risikoen for gallestein og tykktarmskreft.

Bananer er tilgjengelig i butikker hele året

banan nær verdi gule bananer

Selv om bananer er relativt kaloririke (rundt 89 kalorier i 100 g.), Vises karbohydratene her i kombinasjon med mye fiber, noe som fører til at de sakte brytes ned. Den såkalte Sakte karbohydrater får blodsukkeret til å stige saktere og lagrer ikke fett så raskt. Takket være den søte smaken, kan denne frukten tilfredsstille din søte tann og bare erstatte sjokolade, godteri og andre søtsaker! Hvis du er på en diett og ønsker å gå ned i vekt raskt, bør du definitivt inkludere denne frukten i din daglige spiseplan!

På samme måte som sjokolade, er bananer fortsatt kjent som den heldige maten, men i motsetning til den søte kakaofristningen er frukten lavere i kalorier. Tryptofan og vitamin B6 som inneholdt her, hemmer produksjonen av lykkehormonet serotonin, forbedrer humøret, undertrykker negative tanker, bekjemper dyp depresjon og hjelper til med å takle stress. Magnesium beroliger den menneskelige organismen og forhindrer kramper, og derfor er bananer av stor interesse for de fleste idrettsutøvere og er en foretrukket matbit under trening.

Noen interessante fakta om bananene

næringsverdier for bananer spiser sunt

I tillegg til det høye kaliuminnholdet, inneholder bananer 3 ganger mer vitamin C enn epler, og de mange mineralene som kobber, magnesium og mangan er gode for helsen din. En banan inneholder omtrent 110 g. Kalorier, 3 g. Fiber og 1 g. Proteiner. Når frukten er plukket, avbrytes ikke den naturlige modningsprosessen, så frukten må fjernes fra treet mens den fremdeles er grønn. På sin lange vei til markedet vil disse modnes og nå kundene klare til forbruk. Bananer må oppbevares i kjøleskapet etter at de er kjøpt for å kunne dra nytte av deres helsefremmende egenskaper i lengre tid. De fleste babyer får bananer først, fordi frukten er lett å tygge og svelge. Det typiske bananølet brygges i Øst -Afrika. Denne frukten vokser til og med på Island …. vel, faktisk i glasshusene som tilføres varme og energi fra de vulkanske underjordiske innsjøene!

Bananer er den perfekte maten for babyer og småbarn 

banan næringsverdier babyer

I løpet av et år konsumeres rundt 100 milliarder bananer i verden, frukt er den fjerde mest konsumerte jordbrukskulturen og følger umiddelbart hvete, ris og mais. I Uganda spiser folk bananer mest – ifølge mange statistikker bruker hver innbygger i gjennomsnitt mer enn 220 kg bananer i året. Frukten tilbys her både som forrett og som tilbehør til hovedretten eller som dessert! Alle bananer inneholder en ganske liten mengde av den radioaktive isotopen kalium -40! Bananen regnes som en hellig og guddommelig frukt med overnaturlige evner i India, Kina og Malaysia!

Banantreet, som de fleste forskere og bananavlere faktisk omtaler som en bananbuske

banan nær verdi banantre

Næringsverdier for bananer- du må fortsatt velge fruktgrønn

banan næringsverdier banantre

Eksperimenter med oppskriftene og nyt spesielt velsmakende og næringsrike retter som bananbrødet

spise banan

Næringsverdier for bananer- En passende idé for en kjærlig og sunn Valentinsdag-overraskelse

banan næringsverdier pannekaker

Næringsverdier for bananer- Bananer kan konsumeres på forskjellige måter

spise banan næringsverdier

Fakta om bananernæring – En sunn frokost for to

banan næringsverdier frokost

Banankaken er en skikkelig klassiker for de som liker å bake

banan næringskake

Næringsverdier for bananer- Bananer kan også paneres og stekes

Viktig: De beholder alle sine helsefremmende egenskaper selv når de stekes

bananernæringsoppskrifter

Nedenfor er noen flere ideer om hvordan du kan servere bananer til dine gjester til dessert!

banan naerwerte

banan iskrem sundae

banan naturlige ideer

banan deilig

banan naerwerte deilig mat

bananoppskrifter