Visste du at et balansert kosthold og dårlig humør er avhengige av hverandre

I det siste har folk snakket om depresjon oftere og oftere. Mange flere tror de er påvirket av det. Sannheten er at depresjon er en vanskelig diagnose som ikke bør diagnostiseres for raskt.

Det er mange mennesker som bare har elementer av depresjon. Den raske selvformulerte diagnosen kan være skadelig for denne gruppen fordi den fører til feil tiltak. Ofte er det permanent tretthet, utbrenthet eller rett og slett en usunn livsstil. Det nevnte problemområdet kan lett gjenspeiles i humøret og selvfølelsen din. Mange mennesker har også symptomer som minner om depresjon fra dårlig kosthold.

Et balansert kosthold unngår dårlig humør

balansert ernæring mot dårlig humør

Vi ønsker å vie dagens artikkel til et balansert kosthold. Av denne grunn bruker vi ikke lenger ordet depresjon. Hos oss handler det om dårlig humør og følelsen av utrygghet for egen styrke. Vi går inn på den mulige koblingen til sunt kosthold og forklarer hvordan du kan overvinne dårlig humør ved å gjøre passende endringer i spisevaner.

Balansert kosthold – et sunt kosthold har innvirkning på ditt generelle velvære

sunn mat riktig ernæring velvære

En sunn frokost er en god måte å starte dagen på

sunn mat være glad helse livsstil

Den sunne maten og stemningen

Det usunne livet og ikke balansert ernæring er en mulig årsak til dårlig humør. Ofte er de ledsaget av andre faktorer, og faktisk er andre faktorer oftest hovedårsaken til denne tilstanden. Disse er basert på endringer i hjernens biokjemi, på hormonelle problemer eller traumatiske opplevelser.

Usunn mat kan være årsaken til dårlig humør

balansert kosthold dårlig mat dårlig humør

Riktig ernæring er viktig i en travel hverdag

balansert ernæring stress arbeidsplass dårlig humør

Men selv i dette tilfellet spiller det balansert ernæring spiller en viktig rolle i hvordan man takler slike situasjoner og hvor lang tid det tar å overvinne dem. Med andre ord, hvis du spiser et sunt og balansert kosthold, vil du være bedre forberedt på livets utfordringer!

Spis et balansert kosthold og vær i form og glad

balansert ernæring god ernæring positiv karisma

La oss nå se på det hele litt mer vitenskapelig. Det dårlige humøret er knyttet til lave nivåer av serotonin i hjernen. Bare 10% er i hjernen og de andre 90% er laget i et bestemt område i magen. Ser du den logiske sammenhengen mellom denne informasjonen? Kom også til den logiske konklusjonen at et sunt kosthold og godt humør er sterkt knyttet sammen?

Riktig ernæring og godt humør henger sammen

balansert ernæring godt humør sunn ernæring leve sunt

Mat og retter for godt og dårlig humør

Vi vil advare deg på forhånd om at svaret på spørsmålet om hva som er god og som er dårlig for humøret ditt, har individuelle nyanser. Derfor må du se listene våre som en guide snarere enn et must.

Du må prøve å lære å observere og bli kjent med deg selv. For eksempel kan det være at en mat fra “god” -listen får deg til å føle deg dårlig. Dette kan ha noe å gjøre med allergi, dårlig tilknytning eller intoleranse på grunn av sykdom. Den dårlige listen kan igjen inneholde ting du forbinder med gode øyeblikk fra fortiden din.

Din egen ernæringsplan er en personlig beslutning

sunn mat spise ordentlig god mat dårlig mat

Prøv selv hva som er bra for deg og hva som er dårlig

balansert ernæring vær glad

Så følgende lister handler om reglene for et balansert kosthold og godt humør, men du må selv finne ut hvor langt de gjelder for deg. Du må også være oppmerksom på at vi snakker om permanent forbruk. Hvis du spiser noe “dårlig”, men ellers har en sunn livsstil, vil det ikke sette deg i en dårlig følelsesmessig tilstand.

Alle har sine egne spisevaner

balansert kosthold spisevaner riktig ernæring

Å spise frukt, ikke bare som en plikt, men å nyte det

sunt å spise godt humør helse livsstil

Sørg for å ha et variert kosthold

sunn mat sunn frokost livsstil

Mat som setter de fleste i dårlig humør

Vanligvis er dette kunstig produserte matvarer. De fjerner oss fra naturen, og vi er ikke lenger i stand til å holde balansen i våre liv så lett.

Det naturlige og varierte kostholdet, som vi også liker, sikrer forbedret selvfølelse og godt humør. Les mer om den “gode” og “dårlige” maten i vår neste artikkel om samme tema! Fortsettelsen følger snart!

Inkluder også grønnsaker i spiseplanen din

spise sunt å spise grønnsaker moravia velvære

Rikelig frokost gir en god tone

sunn mat sunn frokost helse