Hvis de første dagene av våren gir deg rennende nese og rennende, kløende øyne hvert år, må du ta dine sesongallergier på alvor. Selv om de fleste allergiske reaksjonene oppstår i barndommen, utløses de noen ganger først i en senere alder når de utsettes for individuelle eksterne faktorer. Ifølge de siste studiene er pollenallergi nå den vanligste allergien i Tyskland! Vi har derfor samlet noen smarte ideer om hvordan du raskt kan bekjempe høysnue! Fra nå av kan du ivrig puste frisk luft om våren!

Den første pollen begynner å fly tidligere og tidligere hvert år

De fleste pollenpartiklene på trær og busker flyter gjennom luften på varme, tørre og vindfulle dager allerede i midten av mars / begynnelsen av april, så du må redusere tiden utendørs på dette tidspunktet og unngå turer til områder med frodig vegetasjon. Tidlig om morgenen, om natten, i vått og overskyet vær eller umiddelbart etter regnet, er konsentrasjonen av pollen i luften mye lavere, noe som signifikant lindrer allergisymptomene!

Den viktigste blomstringstiden eller pollentallet til løvetannene er fra mai til juni

Bekjemp pollenallergi om våren

Spør om blomstringstiden til forskjellige plantearter ved hjelp av Pollenkalender

hvordan-få-pollen-i-nesen

Vær oppmerksom på rensligheten i hjemmet ditt

Det er merkelig, men selv husstøv inneholder utallige pollen, så du må rengjøre alle overflater på det avsatte smuss regelmessig! Tilstedeværelsen av forskjellige kjemikalier i luften (fra rengjøringsmidlene), sigarettrøyk eller luftbårne partikler fra forskjellige drivstoff (kull, tre) kan også forverre luftveisallergi. Under ingen omstendigheter bør du bruke luftfuktere og luftrensere, da disse øker fuktigheten og forårsaker alvorlige problemer med støvmidd..

Husstøv bidrar til utvikling av alvorlig allergi

fjern støv regelmessig hjemme

Ved å tørke overflatene regelmessig, sikrer du en ren og allergifri atmosfære

fjerne husstøv mot pollenallergi

Vinduer – lukket, klimaanlegg – på

Hvis du lider av symptomene på pollenallergi, er det beste du kan gjøre å holde vinduene lukket og bruke et klimaanlegg for forfriskninger og for å endre luften i rommet. En fast temperatur på 18-21 grader vil være den beste løsningen for helseproblemene dine. Imidlertid må du rengjøre partikkelfilteret regelmessig og bytte det hver vår og deretter igjen i begynnelsen av sommeren – f.eks. I mars og deretter igjen i juni. EN HEPA luftrenser i dette tilfellet vil begrense tilstrømningen av pollen til et minimum.

Det samme gjelder for bilkjøring – ikke åpne vinduene, men dra nytte av praktisk klimaanlegg for moderne biler og la rengjøring og vedlikehold av systemet være i hendene på erfarne mekanikere.

Klimaanlegget skal byttes minst to ganger i året

Bytt klimaanleggsfiler ofte

Nasal vanning og øyebeskyttelse

Hyppige neseskyllinger anbefales definitivt for personer med pollenallergi. Til dette formål kan man enten bruke en Nasal dusj eller bruk kaldt vann med salt – dette fjerner allergenene som har festet seg til neseslimhinnen!

Siden pollen kommer på øyelinsene og kan føre til alvorlig betennelse, er det best å bytte ut linsene med briller! Antiallergiske nesespray og øyedråper bør også være lett tilgjengelig hele tiden. 

Folk i forskjellige aldersgrupper er påvirket av pollenallergi

rennende nese om våren pollenallergi symptomer

Nesespray eller dusj lindrer symptomer på pollenallergi

bruke nesespray og lindre symptomer

Naturmidler for forebygging av pollenallergi

Fiskeoljen er rik på fettsyrer, som forbedrer funksjonen av det kardiovaskulære systemet, lindrer symptomene på pollenallergi og har en generell antiinflammatorisk effekt på organismen. Både inntak av vitamin C og drikking av brennesle te forhindrer avsetning av histamin i kroppen vår, som har en vasodilaterende effekt og derfor kan forverre allergier. Et glass fersk gulrotjuice før frokost viser seg å være en annen god hjelper i kampen mot pollenallergi – bare kutt den opp i en blender med en appelsin, tilsett mynte for forfriskning og nyt en toning og sunn drink! Løk og hvitløk inneholder mye quercetin, noe som merkbart reduserer rive og kløe i øynene. Fersket honning fungerer som en naturlig vaksine mot allergener i luften – 4-5 ss om dagen vil gi deg de resultatene du ønsker raskt!

Og selvfølgelig … ikke glem å besøke allergologen din i god tid!

Fiskeoljekapsler hjelper mot pollenallergi

fiskeoljekapsler for å bekjempe symptomer på pollenallergi

Om våren må du drikke mye brennesle -te

drikk nettle te mot pollenallergi

… og spis honning  fersk honning som vaksine

Bekjemp pollenallergisymptomer ved hjelp av gulrotjuice

gulrotjuice mot høysnue og kløende øyne

Her er en kort oppsummering av dos -and -don’ts for pollenallergi

pollenallergi om våren lindre symptomene