De fleste er ikke klar over viktigheten av tarmhelse for deres generelle helse! Selv om det er mange gode kosttilskudd og støttende behandlinger der ute for å fremme bedre fordøyelse, foreslår naturopater et alternativ til som vi ønsker å undersøke i dag. Og dette er de bitre stoffene! Hva vet du om det? Kanskje ikke mye, ikke sant. I så fall, fortsett å rulle. Dagens innlegg handler om hva bitre stoffer egentlig er og hvor viktige de er for en sunn tarmflora. Hold deg til det …

Hva er bitre stoffer?

Bittere stoffer fordeler sunt tarmflora -kosttilskudd

Slik kan du støtte og styrke fordøyelsessystemet

Bittere stoffer bruker fordelene med sunt tarmflora kosttilskudd

Bittere stoffer er en form for urtemedisin som smaker akkurat slik du forestiller deg det: så – bittert! Urter som brukes i en bitter løsning varierer i bitterhet i henhold til “bittert prinsipp” og er kategorisert og knyttet til deres uttalte bitre smak. Jo sterkere den bitre smaken er, desto høyere er verdien av bitterstoffene på skalaen.

Bittere stoffer for en sunn tarmflora

Bittere stoffer fordeler for fordøyelsen

Gjør nok for tarmhelsen din?

Bittere stoffer og deres fordeler for en sunn tarmflora

Hva er fordelene med bitre stoffer for fordøyelseshelsen?

Den bitre smaken spiller en viktig rolle i gastrointestinale sekresjoner. Når den treffer tungen, sender den et signal ned i vagusnerven for å utløse en kaskade av fordøyelsesendringer. Det fremmer fordøyelsen på følgende måter:

  • Stimulerer appetitt og alle nødvendige gastrointestinale sekreter (inkludert magesyrer og fordøyelsesenzymer) fra munnen, magen, bukspyttkjertelen, tolvfingertarmen og leveren.
  • Støtter riktig levermetabolisme og fremmer bedre avgiftning.
  • Regulerer hormonfunksjonen i bukspyttkjertelen, som hjelper til med å balansere blodsukkernivået.
  • Produserer galle og hjelper til med effektiv frigjøring av galle slik at galleblæren bedre kan metabolisere fett.
  • Fremmer selvreparasjonsprosesser langs fordøyelseskanalen, inkludert tarmforingen.
  • Fremmer regelmessighet, reduserer gass og oppblåsthet, og lindrer sporadisk halsbrann.
  • Beroliger sentralnervesystemet, har antimikrobielle og antiinflammatoriske effekter og fremmer oppvarming eller avkjøling av kroppen.

Dra fordel av egenskapene til de bitre stoffene som er oppført ovenfor!

Bittere stoffer fordeler sunn tarmflora mattilskudd fordøyelse

Naturopater foreskriver ofte bitre stoffer, hovedsakelig for å støtte et tregt fordøyelsessystem ved å øke magesyren. Så kroppen burde blitt surere! I motsetning til det du kanskje har lært, skyldes vanlige fordøyelsesproblemer som fordøyelsesbesvær, gass, raping, halsbrann og refluks ikke for mye saltsyre (HCl), men for lite av det! Kroppene våre trenger et surt miljø, ikke bare for å aktivere enzymer og sikre effektiv nedbrytning av mat, men også for å holde mikrobiomet sunt og for å sikre at våre mageventiler holder seg stengt når det er nødvendig.

Led en sunn livsstil?

Bittere stoffer fordeler sunn tarmflora fordøyelse

Et travelt liv kan være en viktig årsak til dårlig HCI -produksjon. Stress er en viktig bidragsyter til kampen eller fluktresponsen. Dette leder blodstrømmen bort fra fordøyelsessystemet som forberedelse til en reell eller imaginær trussel som kroppen vår oppfatter. Resultatet er dårlig fordøyelsessaftproduksjon. Kombiner dette med et suboptimalt kosthold, overdreven koffeinforbruk, medisiner, stillesittende livsstil og den naturlige aldringsprosessen, og vårt dårlige fordøyelsessystem blir ubalansert.

Noen få dråper er nok!

Bittere stoffer fordeler sunn tarmflora

Hva du bør vite om kosttilskudd?

Selv om tilskudd med HCl og enzymer kan gi fordøyelsessystemet et lite løft, er dette i de fleste tilfeller bare et stoppmål. Bittere stoffer kan derimot tilby en mer vidtrekkende løsning, ettersom de over tid kan trene kroppen til å produsere en effektiv mengde HCl (blant annet fordøyelsessaft) alene.

Inkluder bitre stoffer i din ernæringsplan

Bittere stoffer fordeler sunn tarmflora livsstil

Det er mange urter som er klassifisert som bitre forbindelser, men noen av våre favoritter er løvetann (Taraxacum officinale), kamille (Matricaria chamomilla), ingefær (Zingiber officinale), goldenseal (Hydrastis), oregon drue (Berberis aquifolium) og gentian ( Gentiana) lutea). Vi anbefaler å ta bitre stoffer 15-30 minutter før måltider og holde deg til oppskriften for dosering, som kan variere fra noen få 3-5 dråper til en teskje, avhengig av urtenes styrke. I noen tilfeller kan du til og med høste dine egne urtebitter!

Bittere stoffer fra løvetann

Bittere stoffer fordeler fordøyelsen

Bitter som brukes som en del av en behandlingsplan kan spille en nyttig rolle i å forbedre fordøyelsen og i sin tur i behandling og forebygging av sykdom. Deres vidtrekkende evne til å påvirke cellene i kroppen vår betyr at bitre stoffer kan være et helhetlig verktøy for optimal kroppsfunksjon! Snakk med legen din for å finne ut om bitre stoffer er riktige for dine generelle helsemål.

Holde seg frisk!

Bittere stoffer fordeler tarmfloraens kosttilskudd Bittere stoffer Fordeler med sunn tarmflora Kosttilskudd Hva er bitre stoffer Fordeler med sunn fordøyelse av tarmfloraen Hva er bitre stoffer fordeler sunn tarmfloraBittere stoffer fra grapefrukt Fordeler sunn fordøyelse av tarmfloraen (2)