Bløtgjørende vann Hvorfor bløtgjøring er fornuftig tappevann

Hvorfor en Bløtgjøring av tappevannet gir mening

Tappevannet er konstant i bruk: frukt og grønnsaker vaskes, gryter fylles med det og til og med som Drikker vann det passer. I Tyskland er dette mulig fordi drikkevannsforordningen har sett nøye på kvaliteten på tappevann siden 2001. Likevel viser det seg at vannet fra rørene ofte har en høy andel kalk. Bare mykning kan hjelpe her.

Faktisk lider 75 prosent av tyske husholdninger av dette fenomenet. Selv om stoffet ikke er farlig eller helsefarlig, kan kalk påvirke vannsmaken og til og med forårsake slitasje på elektriske apparater.

Har du også lagt merke til de hvite restene i vannet ditt? I den følgende artikkelen vil vi fortelle deg om hardt vann og hvordan du kan motvirke det.

Bløtgjøring av vann Hvorfor bløtgjøring er fornuftig for hardt vann

Hva du bør vite om hardt vann

Hardt vann oppstår der andelen kalkstein i jorda er veldig høy. Følgelig er hardt vann preget av et høyt kalkinnhold. Dette er imidlertid ikke den eneste indikatoren på hardhetsgraden. Andre elementer som kalsium- og magnesiumioner hjelper også med å herde vannet. Forholdet mellom kalk og karbondioksid spiller også en stor rolle.

Vannets hardhet brukes ofte som en faktor for kvaliteten på vannet. Faktisk er det mer en personlig preferanse om du foretrekker å bruke og drikke mykt eller hardt vann. Fordi drikkevannsforordningen sikrer at det ikke er fare for den livgivende væsken.

Slik kjenner du igjen hardt vann

En gang i året ringer vannforsyningsselskapene på dørklokken til forbrukerne og bestemmer vannets hardhet. Bedrifter er juridisk forpliktet til å gjøre det og gi informasjonen i millimol kalsiumkarbonat per liter:

  1. Mykt vann: under 1,5 mmol / l,
  2. Middels vann: mellom 1,5 og 2,5 mmol / l
  3. Hardt vann: fra 2,5 mmol / l

Med noen få tips og triks kan du imidlertid trekke konklusjoner om hardheten selv uten måleenheter. For eksempel vises kalkavleiringer på kraner eller på bunnen av en gryte eller kjele etter tilberedning. Vær hvem Bløtgjør vannet ordentlig trenger ikke å vite den eksakte hardhetsgraden til vannet.

Mykgjørende vann Hvorfor det er fornuftig å bruke mykgjørende vann Vask hendene

Hvordan kan du avkalke veldig hardt vann??

Det er mange forskjellige metoder for å påvirke vannhardhet. For eksempel kan et vannmyknende system installeres i huset for å beskytte rør og husholdningsapparater mot kalkavleiringer. I tillegg er forskjellige filtre som kanne, karbonat eller ion vannfiltre også egnet for mykning. Det er også mulig å blande vann fra springen med destillert vann. Brus har vist seg som et hjemmemedisin. En klype natron trenger bare å tilsettes det kokende tappevannet for å redusere kalkinnholdet.

Esoterisk vannbehandling – bedre ikke

Mange bruker også esoteriske metoder for å motvirke kalsiumavleiringer. Metodene og midlene som tilbys annonserer med et “energigivende” eller “vitaliserende” vann og er priset veldig høyt. Imidlertid er det ennå ikke bevist at denne tilnærmingen fører til suksess. Av denne grunn advarer forbrukerrådgivningen mot esoterisk vannbehandling og anbefaler å bruke konvensjonelle metoder.

Bløtgjørende vann Hvorfor bløtgjøring er fornuftig drikkevann hardt vann fra springen

Hva er fordelene og ulempene med å myke opp vannet??

Siden mykgjøring av vannet er en smakssak, lurer mange forbrukere på om det virkelig er nødvendig å ta skritt mot hardt vann. Det er poeng som taler for og imot.

fordeler

Fordelene med mykning inkluderer:

  • Reduksjon av kalkavleiringer
  • Handler av hensyn til miljøet: rengjøringsmidler brukes sjeldnere og elektriske enheter har lengre levetid.
  • bedre smak

ulempe

Vann som er for mykt har også ulemper: Hvis behovet for rengjøringsmidler – både for husholdningen og for kroppen – reduseres, men du fortsatt bruker den vanlige mengden, kan det snart bli funnet stygge rengjøringsmidler og såperester på kjøkkenet og bad i stedet for kalk.

I tillegg inneholder hardt vann en stor mengde mineraler som har en positiv effekt på menneskers helse. Kalsium fremmer beinvekst og overføring av stimuli i nervesystemet. Magnesium styrker spenningen i musklene. Imidlertid kan disse mineralene også hentes fra mat.

Bløtgjørende vann Hvorfor er det fornuftig å bruke mykgjørende vann Vask med en svamp