Vil du også ha en sunn søvn og fortsatt være veldig trendy samtidig? Vel, så er den siste trenddrikken Blue Moon Milk akkurat det du trenger. For en stund nå har det vært mange kommentarer og bilder av det på Instagram og Pinterest, og mange bloggere sverger til den utrolige store effekten. Blue Moon Milk sies å være en skikkelig allsidig når det gjelder naturlige sovepiller. Men hvor er hemmeligheten? Er den blå nattkoppen virkelig mye mer effektiv enn den velprøvde melken med honning som vi alle kjenner fra vår barndom?

Naturlige sovepiller som blåmånemelk er bra for kropp og sjel

blue moon milk naturlige sovepiller

Hemmeligheten bak Blue Moon Milk

Aminosyren tryptofan, som finnes i store mengder i melk og mandler, omdannes til melatonin i kroppen. Dette er det såkalte søvnhormonet som transporterer oss alle inn i drømmene. Det er derfor et glass varm melk med honning før du legger deg ikke bare er deilig, men fremfor alt fremmer det søvn.

Blue moon -melken har enda mer i seg, nemlig at drikken i tillegg til melk eller mandelmelk inneholder to andre svært viktige ingredienser som forsterker den beroligende og balanserende effekten enda mer. Dette er medisinske planter Ashwagandha (Withania somnifera) og Blue clitoria (Clitoria ternatea). Begge er kjent fra ayurvedisk medisin og har blitt brukt i tusenvis av år for mange plager.

Ashwagandha plante og røtter

ashwagandha ekstrakt naturlige sovepiller

Vidundermedisinen Ashwagandha

Oversatt fra sanskrit, betyr Ashwagandha faktisk “lukten av hesten”. Det som ble gitt hovedsakelig på grunn av den generelle, styrkende effekten av planten. Urten er en av de mest populære og kraftige adaptogenene noensinne. Og disse plantestoffene regulerer hormonbalansen i kroppen på en naturlig måte og senker samtidig stressnivået i psyken. Ashwagandha er populært kjent som sovende bær på grunn av sine sterke søvnfremkallende egenskaper.

Som med andre medisinske urter, har Ashwagandha andre verdifulle egenskaper som du kan dra nytte av. For eksempel brukes urten av mange som et populært afrodisiakum. Medisinplanten viser også de beste resultatene mot flatulens, kvalme og svimmelhet samt med mild depresjon og angstlidelser.

Pulverformen til Ashwagandha er ideell for generell bruk – en bemerkelsesverdig tonic med mye potensial! Imidlertid bør man fortsatt huske på at dette er et alternativt kosttilskudd som ikke er en medisin i vestlig forstand.

Det er veldig enkelt å tilberede naturlige sovepiller som blåmåne melk

blue moon melk sunne sovemedisiner

Og hvor kommer den kule blå fargen på den trendy drikken fra?

Månenes fascinerende blå er gitt av den indiske medisinplanten Clitoria ternatea, også kjent som den blå klitoris. I den engelske blogosfæren er det kjent som Butterfly Pea Tea. Medisinplanten har alt, ikke bare visuelt, men fremfor alt takket være dens angstdempende og smertelindrende effekt. Det er også et veldig effektivt naturlig nootropikum som styrker konsentrasjonen og hjernens ytelse optimalt. Du kan enkelt bestille både pulveret og de tørkede blomstene på nettet og til og med nyte dem som te.

Selvfølgelig også som iste om sommeren

blue clit tea naturlige sovepiller

Alternativt kan du bruke Blue Majik Spirullina Extract for den blå fargen på månemelken din. Spirullina er ikke mindre sunt og har også en sterk, antioksidant effekt på den menneskelige organismen.

Indisk medisinsk plante Clitoria Ternatea

naturlige sovepiller blå klitoris sunt

Lett å tilberede Moon Milk: oppskriften

Det er ingenting enklere enn å tilberede en deilig månemelk selv. Ta en titt nedenfor for å se hva du trenger for dette og hvordan det gjøres.

Ingrediensene:

  • Melk (helst mandel-, soya- eller kokosmelk)
  • 1 ts (nivå) ashwagandha pulver
  • 1/4 ts kanel
  • en klype muskat
  • Honning eller lønnesirup etter smak
  • 1 ts tørket blå klitoris blomster
  • eller alternativt: 1/2 ts Blue Majik Spirullina ekstrakt

månemelk sunne naturlige sovepiller

Ekstra ingredienser:

Du kan også tilsette indisk basilikum (tulsi) og den vitale soppen Reishi. Begge har en balanserende og beroligende effekt på nervesystemet og er derfor perfekte for den blå månemelken din for å hjelpe deg med å sovne.

Og det er så enkelt:

Ha alle ingrediensene sammen med melken i en kjele og kok opp på svak varme i noen minutter. La avkjøle litt og søt med honning eller lønnesirup. Tørkede lavendelblomster eller andre spiselige blomster, så vel som små bær, er egnet til dekorasjon, ikke bare ferske, men også frosne.

Legg siste hånd på drikken din før sengetid!

naturlige sovepiller blue moon melk

Bipollen avrunder månemelken på en sunn og elegant måte

bee pollen blå måne melk naturlig søvnhjelp

Roseblader gir enda mer farge og en herlig duft

mattrend blue moon melk naturlige sovepiller

Gurkemeie og lavendel – en uslåelig duft med aroma -smak

månemelk sunne naturlige sovepiller

Lavendel har forresten også en mild, beroligende effekt

lavendel månemelk naturlige sovepiller

Ingefær og spirullina er andre populære ingredienser for naturlige søvnhjelpemidler

månemelk gylden melk naturlige sovepiller

Og hva med en kreativ månemelksmoothie med bær og kokosflak? 

måne melk smoothie naturlige sovepiller