Hva betyr bærekraftig forbruk og hva er annerledes? 

Forbruk er et svært viktig element i den moderne økonomien. Vi forbrukere sier hva som er mer produsert og hva som ikke er det. Ja, vi blir manipulert av reklame og tvunget til å kjøpe ting som vi egentlig ikke trenger. Vi gjør dette fordi de er fasjonable, fordi vi vil bruke dem til å dekke våre behov for følelser i hverdagen eller fordi vi var virkelig overbevist om at visse produkter er absolutt nødvendige for vår høye levestandard..

Ved å motstå manipulasjon og utvikle de nødvendige ferdighetene for å skille bærekraftige produkter fra andre, kan du som forbruker imidlertid bidra mye til den positive utviklingen av vår verden. Det er enkle regler som du kan bruke i hverdagen, slik at du oppfører deg mer miljøvennlig og velger sunne produkter for deg selv og familien om og om igjen. Vi vil presentere noen av de viktigste av dem for deg om et øyeblikk.

Ditt bærekraftige forbruk bør starte i dag

bærekraftig forbruk brødbakeri

Kjøp regionalt hvis mulig 

bærekraftig forbruk brødbakeri regionale asparges

Vannet, i glassflasker, vær så snill 

bærekraftig forbruk brødbakeri regionalt vann i et glass

Les produktnavnene på etiketten

Det første vi som forbrukere bør lære er å lese produktetikettene nøye. På denne måten kan vi for det første finne ut hvor mange naturlige og hvor mange kunstige ingredienser som er inneholdt i den. Du vil også lære mer om opprinnelsen til produktet. Hver moderne person vet hva som er viktig … En syltetøy, som for eksempel består av 70% frukt, er mye sunnere enn denne, som hovedsakelig er laget av kunstige erstatninger. Selv om prisen er høyere, bør enhver kunde som ønsker å holde seg frisk, velge det første alternativet.

Fra regionen og også avhengig av sesong 

bærekraftig forbruk brød bakeri regionalt alt

Et annet typisk eksempel er det med klærne. Selvfølgelig har et billig produkt laget i Kina kommet på bekostning av helsen og noen ganger livet til billig arbeidskraft i Fjernøsten. Velg heller noe som er laget i din region eller kommer fra sertifiserte fair trade -produsenter.

Eggets opprinnelse er spesielt viktig 

bærekraftig forbruk brød bakeri regionale egg

Tysk asparges smaker best 

bærekraftig forbruk brødbakeri regionale asparges2

Sørg for å kjøpe ekte varer

Det er gode, etablerte merker som allerede har vunnet oss og som tilbyr bærekraftig god kvalitet. Og det er en rekke selskaper som etterligner merkevarekvaliteten. Dette skjer i mange massebutikker. Se nøye etter om du kjøper ekte merkevarer og ikke noe som ser ut som det.

Få rekvisita i små og lokale butikker 

bærekraftig forbruk brødbakeri regionale konserver

Følg diskusjoner på internett og i media om bærekraftig shopping

Bærekraftige produkter og bærekraftig shopping er temaer som beveger flere og flere mennesker. Det er mye diskusjon om det på internett og i andre medier. Der kan du finne rent teoretiske tvister eller tilbakemeldinger på helt spesifikke produkter. Les alt kritisk. Dessverre er det også bedriftsansatte som presenterer seg for forbrukere, men faktisk gjør skjult reklame i forumet. Stol på dine egne følelser om hvilken mening som er ekte og hvem som prøver å manipulere deg.

Bærekraftig forbruk er fornuftig hvis det praktiseres av de neste generasjonene

bærekraftig forbruk-brød-bakeri-regional utdanning

Del også dine erfaringer i forumet. Dette vil hjelpe deg og andre kjøpere med å ta mer bærekraftige valg.

Kjøp så mye du kan i lokale butikker

Det er mye raskere å gå til supermarkedet og kjøpe alt der billig og på en gang. Å gå til de lokale butikkene vil koste deg litt ekstra tid, men du vil snart oppdage at du får bedre kvalitet for de samme pengene. I tillegg er varene, enten det er mat eller klær, mye mer originale der. Sannsynligheten for at de kjøpte varene ble produsert på bekostning av billig arbeidskraft er relativt liten. Grønnsakene og fruktene på markedet er ferskere og sannsynligvis mer økologiske enn i supermarkedet, uansett om de har den organiske merkingen eller ikke.

Spør om hva som vokser og modnes i din region

bærekraftig forbruk brødbakeri regionale konserver

Etepetete kan være stille hvis det er bra for miljøet

bærekraftig forbruk-brød-bakeri-regionalt-etepetete

Ta med dine egne handlekurver!

Shoppingposer av plast er en skikkelig jubel i verden fordi de ser ubetydelige ut, men forårsaker stor skade. Ha alltid en tøypose med deg! Det tar ikke mye plass og ser mer avansert ut enn plastposene. Og hvorfor må du bruke ekstra penger på plastposer i utgangspunktet?

Kjøp ditt daglige brød på bakeriet rundt hjørnet 

bærekraftig forbruk brødbakeri regionalt brød

Den ferske melken bør ideelt sett komme direkte fra bonden 

bærekraftig forbruk brød bakeri regional glassflaske

Gjenbruk mange ting så mye som mulig

Ved å kjøpe brukt eller gjenbruke ting, gjør du hurtigmote mindre lønnsomt for produsentene. Ikke kast de gamle klærne; fikser dem. Du kan bruke de gamle møblene i hagen eller lage nye byggverk av det.

Økologiske klær er for dyre for deg? – Og hva med loppemarked ?

bærekraftig forbruk brødbakeri regionalt loppemarked

Kanskje du heller vil kjøpe merkevarene dine i en bruktbutikk? Det er også ganske etisk oppførsel.

Med litt øvelse og grunnleggende kunnskap kan du endre forbrukeratferden betydelig. Og du skal ikke tro at det ikke spiller noen rolle. Vi observerer hvor bærekraftig forbruk sakte men sikkert utvikler seg og vokser de siste årene, og det støttes av fornuftige kjøpere. Enten du gjør det fordi det er fasjonabelt eller du har lenge vært overbevist, gjør du i begge tilfeller noe godt for de rundt deg og for neste generasjon.

Sykling til neste gård holder deg i form og støtter miljøet og den lokale økonomien 

bærekraftig forbruk brødbakeri regionale poteter

Pølse og ost smaker alltid bedre når du kjøper dem på markedet 

bærekraftig forbruk brødbakeri regional ostepølseForetrekker hjemmelagde ting 

bærekraftig forbruk brødbakeri regional herregård

Foretrekker supermarkedskjeder med intelligent politikk 

bærekraftig forbruk brød bakeri regional rewe

Oppretthold tradisjonen med å gå til det ukentlige markedet 

bærekraftig forbruk brødbakeri regionalt vann i et glass