Bærekraftige klær laget av bambus: hvorfor skal vi velge det fremfor bomull

Bomull har lenge vært ansett som den mest praktiske, sunne og komfortable løsningen for produksjon av klær og tekstiler som kommer i direkte kontakt med kroppen vår i hverdagen. I noen år nå har imidlertid denne ideen vaklet mye. Bare økologisk bomull oppfyller de nevnte kriteriene. I enhver annen type industriell produksjon av tekstilet brukes store mengder plantevernmidler. De bringer helsen til dyr og mennesker i fare som kommer i kontakt med dem både under produksjon og når de blir båret. Produksjons- og behandlingsprosesser er komplekse og krever mye vann og andre ressurser. Så den ikke-organiske produksjonen av bomull fører til store mengder skadelige utslipp. Økologisk produksjon kan derimot ikke tilfredsstille den økende forbrukernes etterspørsel. Men hvilket alternativ er det? Ta for eksempel bambus!

Vi vil forklare hvorfor dette er slik i det følgende.

Hva er egentlig bambus og hvorfor er det miljøvennlig?

Bambus er en type gress

Bambus viser seg å være et utmerket materiale for produksjon av bærekraftige klær

bærekraftige klær laget av bambus

Så rart som det skal virke for noen mennesker, er bambus en type gress. Den vokser veldig raskt tilbake, i gjennomsnitt 60 cm per dag. Innsiden av bambusen er hul. Anlegget har alltid vært av stor betydning i Øst- og Sørøst -Asia.

Den raske veksten av bambus krever få ressurser. Det krever mye mindre mengder vann enn bomull og ingen plantevernmidler i det hele tatt. Ingen spesiell forsiktighet er nødvendig heller, fordi behandling ikke krever bruk av kjemiske stoffer. Bambus er 100% biologisk nedbrytbart.

Bærekraftige klær – helsemessige fordeler

La oss gå videre til fordelene bambus gir for helsen vår. Det er antiallergisk og også bra for termoregulering. Huden din vil puste inn bambustekstiler. La oss forklare dette mer detaljert.

Ingen fare for sopp

ingen sopp på bambusstrømper

Bambus sokker er bra for huden vår

herre sokker laget av bambus

Ingen sopp eller mugg vil vokse på bambus. Det er derfor det nå brukes så mye i produksjon av sokker.

Huden din kan puste

Bambus vil absorbere fuktigheten fra huden din. Så ingen bakteriekolonier kan dannes, og det oppstår følgelig ingen allergier.

Naturlig deodorant

Bambustekstiler fungerer som en naturlig deodorant. Fordi de absorberer fuktigheten, kan det ikke dannes sterke lukt. Huden holder seg tørr og kjølig. Denne eiendommen kan også betraktes som et bidrag til miljøvern. Du trenger ikke så mange eller ingen kjemikalier for å lukte bedre.

Bærekraftige klær – forbedret sirkulasjon

bambus kjoler på salg

Bærekraftige klær laget av bambus tar vare på helsen vår

bambus klær bærekraftige klær

Vitenskapelige studier viser at bambusfibrene forbedrer blodsirkulasjonen. Molekylene absorberer energi fra luften og overfører den til kroppen. De aktiverer cellene og forbedrer sirkulasjonen.

Estetisk tiltalende

Klærne, undertøyet, sengetøyet og andre bambusprodukter ser veldig attraktivt ut fra et estetisk synspunkt. Følelsen er spesielt hyggelig hver gang den berøres. Å kjøpe bambusklær er også veldig praktisk. De opprettholder sine gode egenskaper over lengre tid.

Over tid blir bambus mer og mer viktig i tekstilindustrien

bambus klær er bærekraftige

La huden din slappe skikkelig av med bambusklær i den stressende hverdagen

svarte bambus bukser

Fine klær laget av bambus for de varme sommerdagene

fin modell for bærekraftige klær laget av bambus

Bærekraftige klær til forskjellige anledninger

korte bambusbukser som bærekraftige klær

Stilig veske laget av bambus

en pose laget av bambus

Bambus sengetøy og badehåndklær øker din komfort hjemme

bambus bærekraftige klær i hvitt

sengetøy laget av bambus for en god natts søvn

puter av bambus som er behagelige og myke

bærekraftige klær laget av bambustekstil

myke, fargerike badehåndklær laget av bambus