Chaga -sopp, som Chaga -te er laget av, er en supermat og en slags patogen på samme tid – naturen viser oss igjen og igjen at dårlig og godt går hånd i hånd. Chaga -soppen vokser på trærne, og ved første øyekast ser den ikke tiltalende ut i det hele tatt. Den minner heller om en sykdom, og du kan til og med identifisere den ved første øyekast som en slags kreft på plantene. Chaga -soppen vokser på bjørketrær og er opprinnelig kjent fra Russland og Finland, så vel som fra Asia. Det har vært en del av folkemedisinen i århundrer. Dette middelet fra de nordlige skogene ble laget i arbeidet med Alexander Solzhenitsyn og har blant annet vunnet mye popularitet som et resultat.

Teksturen til chaga -soppen

Chaga te - gode ideer supermat

Hvordan kan vi kjenne igjen Chaga -soppen?

Selv om Chaga -soppen hovedsakelig er knyttet til skogen i nordlige land, kan den faktisk bli oppdaget på bjørketrær over hele Europa. Fargen varierer mellom mørk brun og svart og overflaten på utsiden er veldig porøs og solid. Innsiden er gul til gulbrun, og det kan noen ganger være hvite eller gule flekker.

Denne siden av soppen er også preget av sin faste tekstur, som minner veldig om kork. Å samle Chaga -soppen blir delvis lettere av det faktum at det ofte er mange sprø steder på utsiden. De kan deretter enkelt løsnes og brukes.

Det er relativt enkelt å skille chaga fra trebarken

Chaga (Inonotus obliquus) - medisinsk bjørkesopp

Chaga -teen og de gunstige egenskapene til chaga -soppen

Det er forskjellige metoder for å innta denne supermat. Chaga -te er veldig vanlig og populær. Hvis du for øyeblikket ikke kurerer alvorlige sykdommer, men heller drikker dette som en profylakse og respirator, ville det være perfekt. Denne inneholder de viktigste fordelaktige ingrediensene som utgjør dens spesielle karakter. Det er bevist at det er mye sink, kobber og kalsium i det. Jern og magnesium kan også finnes der i store proporsjoner. Med Chaga -te kan du gjøre opp for mangelen på vitamin B -gruppen. Chaga -te inneholder også mye mangan, melanin, natrium og kalium. Listen over sunne ingredienser slutter ikke der. Det er neppe en utbredt sykdom hvis behandling ikke kan fremmes med det mer eller mindre konsentrerte inntaket av Chaga -sopp. I flere år har det blitt brukt mye i onkologi.

Det er mange tilsetningsstoffer som er laget på grunnlag av Chaga -soppen

Chaga te sunt kosthold supermat

Forbered eller kjøp Chaga-te ferdig

Chaga -te inneholder alle de ovennevnte sunne ingrediensene. Men konsentrasjonen er ikke for høy, og derfor bør du vurdere det mer som en profylaktisk og mindre som en for å kurere visse sykdommer. Intensiv inntak av chaga -te over lang tid kan avgifte kroppen din. Immunsystemet blir dermed fremmet på en helt naturlig måte. Videoer om tilberedning av Chaga -te finnes på Internett. Disse viser hvordan du tilbereder pulveret selv. På den annen side kan dette kjøpes ferdig i butikker. Hva er bedre nå??

Chaga vokser stort sett i nord, i Asia, men også på bjørketrærne her

Chaga te inspirasjon sunt liv

Selvfølgelig ville det vært mer bærekraftig hvis vi alle gikk til skogen og fikk chaga -soppen derfra. Men det er ikke for praktisk eller mulig. Det er også regler her: For at ressursene ikke skal bli oppbrukt, foretrekker man å få soppen der trær uansett snart vil krysses av. I tillegg bør du ikke få for store mengder fra det samme treet. Selv om det ser ut som en form for sykdom, har chaga en sunn funksjon for trebarken og plantens liv generelt! Hvis du deretter kjøper ferdig pulver, er det veldig viktig å sørge for at det er oppnådd bærekraftig!

Det finnes også kosmetikk med chaga

Chaga te kosmetisk supermat

Fra behandling til vinnende chaga -te

Chaga -soppen kan konsumeres fersk, men mesteparten av tiden tørkes den først. For å gjøre dette må det hakkes i små biter og oppbevares ved en temperatur mellom 43 og 51 grader i 24 timer. Men som det er forstått, er dette nesten bare mulig for vanlige forbrukere om vinteren, i hus der du har peis eller vedovn. En annen egnet tilnærming ville være å la et brett med soppbiter spredt på det på en radiator i 24 timer. Litt komplisert, ikke sant? Så for de fleste av dem ville de allerede tørre bitene være en bedre idé! Disse finnes stadig oftere i økologiske butikker og på bondemarkeder. Etter tørking kan chaga -soppen behandles til den har en pulverkonsistens. Du kan gjøre det i en blender. Nå kan du lage te og tinktur av det selv.

Ved første øyekast kan man tro at chaga er en sykdom på treet

Chaga Tea Nature Tips Sunn livsstil

Slik tilbereder du Chaga -te

For rundt 500 ml vann trenger du mellom 8 og 12 gram chaga. Jo lenger du tilbereder dette, desto mer intens blir smaken. Men på bare 15 minutter vil du oppnå en god effekt. Tilberedningstiden må ikke være lenger enn 2 timer. Smaken av chaga -te er likt av de fleste. Det beskrives som rikelig og intens. Noen mennesker finner et forhold til smaken av kaffe. Så chaga -te kan brukes som en sunn erstatning for det.

Chaga -te styrker immunsystemet

Chaga te superfoods sunt liv

Du kan finne chaga i selve skogen!

Chaga te te sunne ideer

Igjen fargen på teksturen fra innsiden!

Chaga -tetips for sunn mat

Chaga te er også en avgiftning

Chaga te to stykker for et sunt liv

Mange hevder at Chaga -te smaker nesten som kaffe!

spise sunt leve sunt Chaga -te

Det ferdige pulveret kan kjøpes i butikker

lev sunn supermat chaga te

Chaga -te må kokes mellom 15 minutter og 2 timer

sunn livsstil chaga te

Mange synes smaken av chaga er veldig velsmakende

Liten kopp - flott idé for chaga -te

Chaga hjelper til og med med å forhindre kreft!

Terapeutisk te med Chaga -sopp.

Chaga -te kan nesten aldri overdose!

Making Tea - Super Food Ideas Chaga Tea