Mange mennesker glemmer eller har ikke for vane å drikke nok væske. Dette kan føre til dehydrering. Dette kan igjen utløse en rekke helseproblemer: hodepine, tretthet, muskelkramper, nyreproblemer, etc. Men hvor mange væsker bør du drikke per dag, og trenger det bare å være vann for å føle deg frisk og frisk? Dette er et interessant og omfattende tema å snakke om lenge! Vi vil imidlertid ta for oss de viktigste faktaene og gi deg noen verdifulle tips slik at du kan holde deg frisk.

mangel på væske drikk rikelig med vann

Drikkevann er viktig!

Vi vet alle at kroppen vår hovedsakelig består av vann: omtrent 60% av vår totale vekt består av vann! Noen av funksjonene til vann i kroppen og dets viktige rolle for helsen vår er kort oppsummert som følger:

  • Transportfunksjon – Vann transporterer alle viktige næringsstoffer og vitaminer til de enkelte cellene og kontrollerer utskillelsen av giftstoffer.
  • Temperaturregulator – Hvis du er syk og har feber eller svette mye mens du driver med sport, regulerer vannet i kroppen kroppstemperaturen vår gjennom svette. Svetteperlene på huden virker avkjølende.
  • Vann har en beskyttende funksjon for de indre organene!

Du trenger ikke bare å anstrenge deg fysisk for å miste kroppsvann. Vi mister opptil 2,5 liter om dagen, selv når vi sitter, leser eller sover. Hvis dette tapet ikke kompenseres ved å drikke, kan nærings- og oksygenforsyningen i kroppen ikke fungere skikkelig.

Du trenger ikke bare å drikke vann

Egentlig bør alle bestemme selv hva de liker og hvordan væsker administreres. Selvfølgelig er drikkevann ideelt for kroppen vår. Men selv frukt og urtete uten sukker er gode tørstslukkere! Så fyll på nok mineralvann, te, juice eller hva du vil, slik at du alltid har væske tilgjengelig. Og slik at du ikke trenger å slepe de tunge flaskene og eskene, kan du sette dem på www.allyouneedfresh.de bestill og få det levert hjem til deg.

drikke te drikke vann mangel på væske

Ha alltid vann for hånden

drikke mye vann mangel på væske

Hvor mye væske bør du drikke??

Væskeinntaket i menneskekroppen bør være minst 1,5 liter om dagen. Resten tas inn gjennom fast føde. Men alle er forskjellige, og det samme er det daglige behovet for vann. Her er en formel for å hjelpe deg med å lage din beregne personlig vannbehov.

Flere tips

Du bør også merke at kroppen produserer mer varme under trening, og derfor bør du også bruke mer vann.

Iskald drikke bør unngås selv om det er varmt. Disse belaster kroppen vår unødvendig, fordi den først må bringe den kalde væsken til kroppsvarmen og du svetter mer enn før.

Imidlertid bør man ikke overdrive det med drikkevæsker for å unngå overhydrering. Dette kan føre til hevelse i kroppen (på grunn av det akkumulerte vannet) og et racinghjerte. Imidlertid er dette ofte tilfellet hos mennesker med nyre-, hjerte- og leversykdommer. Hos friske mennesker er det faktisk ingen risiko fordi overflødig væske skilles ut fra kroppen.

Konklusjon: Personer med helseproblemer bør søke råd fra en lege om nøyaktig hvor mye vann de skal drikke hver dag. Alle andre bør bare få i seg nok væske. Du kan til og med utvikle et ritual som å drikke et glass vann når du kommer hjem.

Hold deg frisk og unngå dehydrering så godt du kan!

 mangel på væske drikker vann sunt

drikke kaffe mangel på væske drikke vann

drikke juice mangel på væske drikke vann