3 deilige oppskrifter med øl

Hvem kl øl bare tenk på at en alkoholholdig brus er feil – med litt kulinarisk dyktighet kan den ene eller den andre kulinariske delikatessen tilberedes med humledrikken.

Oettinger -bryggeriet står ikke bare for sine utmerkede øl, som er brygget i henhold til tradisjonelle, velprøvde oppskrifter og den høyeste renhetsloven, men også for en hel rekke deilige. Brus.

Og hvis du vil oppleve ditt favorittøl på en helt annen måte, bør du definitivt prøve følgende oppskrifter:

vær rolig og drikk øl tre deilige oppskrifter med øl

Din favorittøl med en forskjell …

Hva med et deilig ølbrød, for eksempel? Alt du trenger er 370 g mel (grovt mel er best), en teskje salt, en teskje bakepulver, to ss honning, en teskje natron, 380 ml Oettinger og litt smeltet smør.

Rør først de tørre ingrediensene i en solid bolle.

Tilsett deretter Oettinger og honning og rør alt jevnt. Forvarm ovnen til rundt 200 ° C og legg den ferdige brøddeigen i en smurt eskeform.

Etter en steketid på omtrent 30-40 minutter, skal brødskorpen være lett brunet. Pensle det ferdige brødet med smeltet smør og stek i ytterligere 10 minutter. Et velsmakende øllebrød er klart og smaker best med solid ost.

Den perfekte grillmarinaden

For en deilig grillmarinade trenger du 300 ml Oettinger, tre finhakkede fedd hvitløk, finhakket løk, to ss olivenolje, noen spiseskjeer sennep, tørket rosmarin og salt og pepper.

Varm olivenoljen i en panne og stek den hakkede hvitløken og løken i den. Tilsett sennep, rosmarin, salt og pepper og avgas alt med Oettinger -ølet.

Ta deretter det hele av ovnen og la blandingen avkjøles. Marinaden skal tilsettes kjøttet ca 2-3 timer før tilberedning.

deilige oppskrifter med øl

Skåret kjøtt med et fint øl og sennepsaus

For et deilig skiver med fint øl og sennepsaus trenger du 250 g kjøtt til skiver (kalkun eller svinekjøtt, avhengig av dine preferanser), 100 g fersk sopp, 50 ml creme fraiche, en stor løk, 100 ml kjøtt- eller grønnsaksbuljong, 1-2 ss mel, 300 ml mørkt øl, 2-3 ss sennep, salt, pepper og spisskummen.

Skjær først kjøttet i bittestore strimler og rør deretter sammen sennep, olje og krydder. Skjær løken i små biter og tilsett omtrent en tredjedel i marinaden. Legg kjøttet skåret i strimler, fyll alt med det mørke ølet og la blandingen trekke i kjøleskapet over natten.

Dagen etter fjerner du kjøttet fra marinaden og steker det i oppvarmet olje. Stryk den deretter med 1-2 ss mel, la det småkoke litt og gni det deretter av med buljongen.

Rist de resterende løkene lett med de ferske soppene skåret i bokstaver, tilsett kjøttet og rør inn creme fraiche. En velsmakende søndagsrett er klar! Det er best å servere nylaget spaetzle.