Det er vanskelig å glede barna, spesielt når det gjelder mat. Smaksløkene deres er mye mer uttalt enn hos voksne, og hvis de små ikke liker noe, er det nesten umulig for oss foreldre å tvinge dem til å gjøre det. Samtidig må voksne sørge for et balansert kosthold for sine avkom. Dette viser seg imidlertid å være en vanskelig oppgave hvis barnet nekter å spise sunn mat som frukt og grønnsaker og i stedet liker å bite i søtsaker. Derfor er det sannsynligvis en av de mest krevende oppgavene for deg å pakke den perfekte matboksen til barnet ditt. Men det burde ikke være en grunn til å fortvile.

Du kan også designe en kreativ og forførende matboks og dermed få den lille til å nyte en sunn lunsj i barnehagen eller skolen. Bare bli inspirert og lær å tilby sunn mat, morsom og appetittvekkende. Tipsene og de store bildene nedenfor hjelper deg …

Matboksbarn: Sørg for at barnet ditt spiser sunn mat

Matboks barn sunn mat lunsjboks ryggsekk

Hva skal en matboks inneholde?

Hillary Wright, en Boston-basert ernæringsfysiolog og mor til tre gutter, anbefaler at barnas matboks inneholder minst tre matgrupper. Siden en matboks stort sett består av stivelsesholdige matvarer, må du sørge for at den tilbyr frukt og grønnsaker.

Hva betyr et balansert kosthold?

Matpakker oppskrifter barnehage sunne spisesteder

Det er også viktig å respektere barnets smak og preferanser. Derfor bør du virkelig kjenne hans spisevaner veldig godt. Din oppgave som foreldre er å presentere kjedelige, men sunne matvarer på en velsmakende og innbydende måte for barnet for å stimulere fantasien og appetitten til den lille..

Gå på skolen med matboks

Matboksoppskrifter Barnehage lunsjboks take away

Hvem skal pakke matboksen?

Ernæringseksperter er enige: barn bør pakke sin egen lunsj.

Så la barnet ditt velge og tilberede sitt eget måltid. På denne måten kan barnet utvikle en dypere interesse for mat og hjelpe oftere og oftere med matlaging. Ikke bare vil dette gjøre arbeidet ditt lettere, men du vil også være sikker på at all maten i matboksen er til barnets smak. Men ikke gi ham friheten til å lete i pantryet; begynn med begrensede alternativer som inkluderer barnets favorittmat.

Forbered barnas matboks sammen med barnet ditt

Matboks forbereder sunn matboks for barn med underavdeling

Det er lurt å oppbevare en viss mengde mat i pantry, kjøleskap eller fryser. Tanken er å alltid ha et tilbud av mat for hånden og å kunne designe en sunn matboks med liten innsats.

Maten skal på ingen måte presenteres på en kjedelig måte

Matboksoppskrifter Barnehage matboks sunn lunsj

Men du kan være redd for at barnet ditt skal velge de samme matvarene om og om igjen, eller at de vil vende seg til usunn mat. Lag deretter noen regler for barnet ditt å følge. For eksempel må et bestemt måltid spises maksimalt to ganger i uken og deretter erstattes med et nytt.

Ikke glem en flaske vann!

Matboksoppskrifter barnehage sunn mat drikke vann

For barn er matinteresse en fantastisk måte å lære om helse og ernæring på. Matlaging hjemme er det første trinnet i et sunt kosthold. Barn føler seg støttet når de lager mat og er veldig stolte over de ferdige rettene de tilbereder alene eller med litt hjelp. I tillegg er å spise en utmerket måte å lære om verden rundt deg – hvor ingrediensene kommer fra, hvordan du spiser i de forskjellige kulturene, etc..

Åpne matboksen i barnehagen og nyt sunn mat med venner

Matboks med rom for å spise oppskrifter barnehage matboks sammen

Hva passer i matboksen?

Hjelp barnet ditt med å pakke en sunn lunsj ved å lage en meny med valg for hver matkategori. Skriv ut et bilde av barnets matboks og skriv ned fire alternativer for hver matgruppe.

For eksempel kan foreldre liste opp cashewnøtter, hummus eller proteinbarer for protein. For frokostblandinger kan foreldre enkelt foreslå fullkornkjeks, tortillaer, boller eller muffins, etc..

Jo flere barn føler seg støttet på kjøkkenet, jo mer moro vil de ha

Matboks barn sunt å spise fingermat spyd frukt

Når er den beste tiden å tilberede lunsj??

Først sier vi når det er den mest upraktiske tiden – noen minutter før du går på jobb eller skole om morgenen. En matboks til lunsj neste dag bør pakkes om kvelden umiddelbart etter middagen. For eksempel kan matrester gjøre gode matboks -tillegg.

Du kan varme supper, gryteretter, pasta og gryteretter om morgenen. Du kan tilsette stekte grønnsaker, salater (uten dressing for å unngå fuktighet), frokostblandinger og pølser direkte i matboksen, slik at du og barnet ditt får et balansert måltid

Det er viktig å gjøre lunsj mer interaktiv

Matboks med rom Oppskrifter Barnehage matboks Osteklipp ut stjerner

Hvordan gjøre det enda enklere og morsommere

For å øke morsomheten kan du lage lunsj interaktiv. Slik oppfordrer du barnet ditt til å være kreativ også.

La barnet ditt lage en morsom sandwich og eksperimentere med så mye mat som mulig. Bruk en farget matboks med flere små rom og la den lille organisere sitt eget måltid.

Nøkkelen til å lage mat med småbarn eller forberede en matboks er å være kreativ og bare ha det gøy.

Det er aldri for tidlig å lage mat med småbarn og lage en matboks kreativt

Barnehage matboks barn sunt å spise kreativt design kyllingsandwich

La følgende kreative eksempler inspirere deg!

Matboks med rom Oppskrifter Barnehage matboks epler avokado

Matboks med rom Oppskrifter Lunsjboks Canapes i barnehagen

Matboksoppskrifter barnehage matboks sunn mat Matboksoppskrifter barnehage matboks spise sunt Matboksoppskrifter barnehage sunt å spise matboks Matboksoppskrifter barnehage sunt å spise fingermat Matboks med rom Oppskrifter Matboks i barnehagen

Matboks med rom Oppskrifter Barnehage matboks sandwich katt og mus

Matboks med rom oppskrifter barnehage matboks barn Matboks med rom oppskrifter barnehage matboks ideer Matboks med rom Oppskrifter Barnehage matboks banan Matboks med rom Barnehage matboks Matboksbarn med underavdeling matboks Matboksbarn med underavdeling matboks kokte egg Matboksbarn med underavdeling matboks balansert kosthold Matboksbarn med underavdeling sunn matboks Matboksbarn med underavdeling sunn matboks balansert kosthold Matboksbarn med underavdeling sunn matboks Matboksbarn med underavdeling sunt balansert kosthold Matboksbarn med underavdeling balansert kosthold Matboks barn kreativ lunsj tallerken frukt Matboks barn kreativ lunsj sandwich sandwich stjerneost Matboks barn kreativ lunsj barnehage Matboks barn barnehage fingermat kreativt design Matboks barn sunn lunsj drue fingermat kreativt design Matboksbarn sunt å spise Sabdwich kreativt design Matboksbarn sunt å spise lunsjboksideer Matboks barn sunt å spise lunsjboks fingermat Matkasse barn sunt å spise kreativt design piggy Matboks barn sunn mat ideer barnehage Matboks barn sunt å spise fingermat lunsjboks Matboksbarn arrangerer sunn matpakke med mat Matboksbarn kjøper sunn matpakke med mat Matboksbarn sunt å spise fingermat kreativt design Matboks barn sunt å spise fingermat ideer Matboks barn sunt spise fingermat canapes Matboksen spiser sunn fruktjuice i barnehagen Matboks rustfritt stål Superman barnehage matboks

Matboks i barnehagen forbereder sunn mat til barna

Barnehage matboks barn sunn mat

Barnehage matboks barn sunn mat suppe Barnehage matboks barn sunt å spise spyd ost bacon salami Barnehage matboks barn sunn mat kreativ sandwich frosk Barnehage matboks barn kreativt design sunn mat