Når du føler deg sliten og utslitt, er det veldig passende å avgifte kroppen din. Fordi forurensninger fra mat, luft og hele miljøet akkumuleres over tid i organismen vår og forblir i den i lang tid i form av avfallsstoffer og fettavleiringer. Som et resultat er kroppene våre ofte for sure og vi lider av såkalt oksidativt stress. Vi vil fortelle deg i dag hvordan japanerne har avgiftet kroppen sin i hundrevis av år og sikret bærekraftig helse, en slank figur og mer vital energi hver dag.

Avgifte kroppen med umeboshi

umeboshi detox avgifte kroppen

Hva er umeboshi?

En av hemmelighetene til kropps detox i Japan kalles umeboshi. Bokstavelig oversatt betyr ume (plomme) og boshi 干 (tørr). Så dette er sursaltede syltede og tørkede japanske plommer, eller rettere sagt aprikoser. I prinsippet legges ume -fruktene i saltlakk umiddelbart etter høsting.

I likhet med surkål finner det sted en renseprosess, som skaper mange gode bakterier. Fruktene tørkes deretter og settes tilbake i gjæringsluten som allerede er samlet med noen få shisoblader. Når det er gjort, beholder Umeboshis lenge og er egnet for daglig forbruk. Japanerne spiser de salte plommene veldig ofte og med glede. Mange starter dagen med umeboshi og grønn te til frokost.

Japanske plommer smaker ganske surt, til og med rått

rå umeboshi kropp avgifte mat

Forbered umeboshi på den tradisjonelle måten

sett inn umeboshi for å avgifte kroppen

Fruktene får sin rødlige farge fra Shiso -bladene

umeboshi plommekropp engifte

Hvilke positive effekter har ume -frukten?

Umeboshi er sterkt alkalisk og sikrer dermed en bedre syre-base balanse. I tillegg har frukten en uttalt antibakteriell og antiinflammatorisk effekt, som i tillegg styrker kroppen. En av de viktigste rollene til den japanske plommen er imidlertid avgiftning. Den syltede frukten stimulerer nyrene og leveren og intensiverer derved kroppens egne avgiftningsprosesser. Dette fører ikke bare til mer frisk energi, men også til sunt vekttap og en vakrere hudfarge. Det er ikke for ingenting at japanerne anser umboshis for å være et naturlig foryngelsesmiddel.

Mage -tarmkanalen har også enorm fordel av ume -frukten. Takket være melkesyrebakteriene gir Umeboshi stor lettelse ikke bare for forstoppelse, men også for mange andre plager som gastritt og tap av matlyst. Alt i alt stimulerer dette middelet fordøyelsen, avgifter kroppen og styrker immunsystemet. Hva mer kan du forvente av en så liten frukt??

En bemerkelsesverdig frukt med en rekke effekter

avgiftende sunn umeboshi kropp

Og faktisk! Umeboshis kan gjøre enda mer. For eksempel kan du stole på det hvis du trenger hjelp morgenen etter. Så når du har en bakrus, lindrer en eller to umeboshi -plommer hodepine og andre klager på en helt naturlig måte ved å forsyne organismen med de nødvendige mineralene.

Ume -frukt kan også hevde å være et effektivt middel for kvinner. Dette er fordi de inneholder mye jern og har en veldig positiv effekt på mensen. Med sitt høye næringsinnhold regulerer de også hormonbalansen og er svært gunstige selv under graviditet for mødre og ufødte babyer. Selvfølgelig, hvis du er i tvil, må du søke råd fra en lege på forhånd.

Det originale japanske middelet hjelper mot mange plager

Sur japansk plomme (umeboshi).

Hvordan kan umeboshi konsumeres??

Som allerede nevnt kan umeboshi til og med spises rett til frokost. Onigiri med de salte plommene og den såkalte Hinomaru Bentō er imidlertid veldig populær. Den tradisjonelle japanske matboksen er fylt med ris og dekorert med en rød ume -frukt. Det hele er symbolsk for det japanske flagget og er veldig populært blant unge og gamle. Den sunne frukten kan selvfølgelig også legges til mange andre retter eller bare krydres med den. Den kan enten brukes hel, som en fin visuell aksent, eller kuttes i biter og blandes med resten av ingrediensene.

Onigiri med umeboshi

sushi umeboshi sunt å spise kropp avgifte

Hinomaru Bentō med siderett

japansk plomme umeboshi body detox

Japanske risnudler med sesamfrø og umeboshi

retter umeboshi lime sunn kropp avgifte

Stol på den hundre år gamle kunnskapen fra Fjernøsten!

alkalisk mat umeboshi kroppen avgifte

syltede umeboshi -plommer avgifter kroppen

body detox food umeboshi plomme

umeboshi japansk plomme kropp avgifte