Mange mennesker lever i dag usunt. Man stresser ofte kroppen sin gjennom feil ernæring eller er utsatt for overspising. Et høyt alkoholforbruk svekker også forsvaret i menneskekroppen. Uten å innse nøyaktig hva du gjør galt, føler du plutselig ubehag, er konstant sliten, oppblåst og slapp. I dette tilfellet er årsaken til denne ubehag det legitime spørsmålet. Det er ikke bare feil diett som er skylden. Det moderne mennesket jobber for mye og er ofte under stress. Han finner ikke tid til å bli kvitt negative følelser og lindre stress. I hverdagen er det skadelige miljøgifter og tungmetaller rundt oss, som kroppen absorberer. På sikt kan de akkumulerte forurensningene ubalanse i kroppen og føre til alvorlige klager. Det som hjelper i slike tilfeller betyr – selvfølgelig, avgifte og rense din egen kropp!

Mother Nature tilbyr oss forskjellige alternativer for naturlig avgiftning!

kroppen avgifter naturlige metoder

Detoxing the body, rensing eller detox er nøkkelord som ofte brukes. Man er hele tiden på jakt etter den beste metoden for å kvitte kroppen med de akkumulerte giftstoffene og forurensningene. Det er vanskelig å si hva som best vil avgifte kroppen. Derfor har vi i dag bare valgt de rettsmidlene som kommer direkte fra naturen og fører til en helt naturlig avgiftning!

I det følgende presenterer vi noen urter og ville planter som har en ubestridt avgiftende og rensende effekt. Disse kan fantastisk berike din daglige meny. Du kan også bruke den til å tilberede aromatiske urtete og gjøre noe bra for helsen din. Den kjente gamle greske legen og filosofen, medisinens far, Hippokrates of Kos sa: La maten din være medisin! Med dette i bakhodet kan vi bare beskjedent legge til: Du kan bare dra fordel av følgende naturmidler!

Hippokrates har i 460 f.Kr. oppdaget den helbredende kraften til urter og ville planter

kroppen avgifte koriander etterlater helsemessige fordeler

Stor burre (Arctium lappa)

Great burdock er en toårig urteaktig plante som har solide stengler og røtter. Den når en høyde på 90 cm til 2 m. Blomstene er 3 til 4 cm brede kopper som er beskyttet av grove skiver. Fra juli til september blomstrer burre i veikanter og i bakgårder, på banker og øde steder, og til og med på steinsprutsteder. Til tross for det begrensede og til tider vanskelig tilgjengelige stedet, er den store burgen en viktig medisinsk plante som sies å ha et bredt spekter av medisinske egenskaper. I folkemedisinen er rotekstraktene deres kjent, som er effektive mot hårtap og hudproblemer. De blodrensende og avgiftende egenskapene til planten er høyt verdsatt. Burdock er anbefalt av naturopater for gallesteinsykdom, gikt og revmatisme. Kardrotrot kan også hjelpe mot diabetes. Denne teen kan også redusere ansamlingen av tungmetaller i kroppen betydelig og kaste ekstra kilo. Den avgiftende effekten av den store buret er hevet over tvil.

Detox kroppen med koriander (bot. Coriandrum sativum)

Koriander er et vanlig krydder som er populært i østasiatiske, meksikanske og middelhavsmat. Det gir mer smak til maten, men blir ofte referert til som “mer enn et krydder” på grunn av de mange helbredende egenskapene. Bladene og frøene til den medisinske urten er spiselige og er mye brukt på kjøkkenet og i naturopati. De brukes i små mengder i suppe, i salater eller som te. Koriander virker beroligende på mage -tarmkanalen og brukes som et naturlig antibiotikum mot infeksjoner og inflammatoriske sykdommer.

 Koriander skyller tungmetaller ut av kroppen

kroppen avgifte koriander som ingrediens

I dag er vi hovedsakelig interessert i dets spesielle status blant de naturlige utvaskemidlene for tungmetaller. Giftige metaller som kvikksølv, kadmium, bly og aluminium er faktisk den “nye plagen i den moderne verden” fordi de deponeres i vev, svekker immunsystemet vårt og fører til svært alvorlige sykdommer som Alzheimers og kreft. Hvis du krydrer rettene dine med friske korianderblader eller bruker malt korianderfrø til matlaging, vil du styrke immunsystemet og støtte avgiftningen av kroppen din.

Detox kroppen med brennesle (Urtica dioica)

Om våren kan den varme brenneslen sees i mange naturlige hager, og alle som har den i sitt eget uteområde, vet best å sette pris på dens helbredende kraft. Denne allsidige medisinplanten vokser også i næringsrike jordarter langs veikanter og hagegjerder. Denne naturlige healeren var fremdeles kjent i antikken for sine helsefremmende egenskaper. Den gamle romerske lærde Plinius anbefalte de friske bladene til den medisinske planten, som ble kokt i lunkent vann og spist. Etter termisk behandling forsvinner varmen, og de smaker godt i salater eller retter. I middelalderen ble medisinplanten brukt til å lindre astma og lungebetennelse. Brennesle er en påvist, veldig verdifull mat fordi den inneholder mange vitaminer, mineraler og sporstoffer. Derfor brukes den også i kosmetikk i dag.

Nettle er en deilig urt som støtter naturlig avgiftning av menneskekroppen

kroppen detox forberede nettle te

Nettlen sies å ha fruktbarhetsfremmende effekter, den brukes også som et afrodisiakum

avgifte kroppen bruk brennesle for detox kur

Naturlig avgiftning og kroppsrensing er de viktigste egenskapene til brennesle. Ved inntak elimineres giftstoffer og metabolske sluttprodukter, og på denne naturlige måten blir kroppen avgiftet. Nyrefunksjonen stimuleres og mer vann skilles ut, sammen med giftstoffer og forurensninger. Nettle -te renser og regenererer fordøyelseskanalen og aktiverer kroppens forsvarsmekanismer. Kan det finnes et bedre naturlig middel enn brennesle??

De grønne neslebladene kan også brukes til å lage sunne smoothies

naturlige avgiftende urter er egnet for dette

Kroppsdetoks med løvetann (Taraxacum officinale)

Løvetann er en urteaktig plante som blir mellom 10 og 30 cm høy. Alle delene inneholder en hvit melket juice. Røttene er mørkebrune til svarte. Om sommeren liker barna å leke med denne løvetannen, som finnes på hver eng og i hagen. Få mennesker mistenker imidlertid at dette ikke er ugress, men en medisinsk plante. Naturopater anbefaler å spise løvetann da det styrker helsen vår. Det blir til og med referert til som en mirakelurt som regulerer fordøyelsen, bryr seg om galle og lever, hjelper med revmatisme, løser nyrestein og helbreder hudsykdommer.

Løvetann avgifter og gir oss ny livskraft

fordeler for body detox løvetann

Løvetann er en ekte allrounder blant medisinske urter. Helbredende effekter tilskrives alle delene – fra røttene til de solgule blomstene. De inneholder mye antioksidanter, mineraler og vitaminer. Derfor har den medisinske planten uttalt blodrensende kraft og er ideell for en detox-kur. Du kan tilberede juice fra de friske delene av planten eller bruke et ekstrakt fra løvetannrot. På våren, avgifte kroppen din på en helt naturlig måte ved å lage løvetannrot te og drikke den daglig. De gode resultatene venter ikke!

Ekstra tips: Dyrk medisinske urter i hagen din eller oppretthold en liten urtehage på kjøkkenet! Så du har alltid rettsmidler for hånden, som du kan avgifte og rense kroppen din på en helt naturlig måte!

kroppen detox stor burdock effekt på helsen

body detox grønn detox salat