Man spør seg ofte: Hva nå, er planter sunne på soverommet eller skal de ikke være der? Det riktige svaret på dette spørsmålet er faktisk: “Jain”. Fordi innendørsplanter generelt er gode for luftkvaliteten i rommene våre. Mange av dem filtrerer de uønskede forurensningene og sørger for optimal fuktighet. Men når det gjelder soverom og planter, er meningene forskjellige. Og med rette. Fordi ikke alle planter virkelig hører hjemme på soverommet. For eksempel er noen for duftende og kan til og med forårsake hodepine. Andre inneholder vegetabilsk latex og kan forårsake problemer for mange allergikere. Så hvis du vil forskjønne sengekammeret ditt med frodig grønt og gi det bedre luft, bør du finne de riktige innendørs plantene. Her presenterer vi syv av de beste av dem. Bli hos oss og finn ut mer om det.

De riktige plantene på soverommet

sunne luftrensende planter på soverommet

Følgende planter virker primært luftrensende og kan selvfølgelig også plasseres i stuen eller på kjøkkenet. Vær nøye med lys- og fuktighetsforholdene der hver plante trives godt, og vurder om disse er optimale i det tilsvarende rommet.

Kanskje en av plantene liker mer lys og føles behagelig i vinduskarmen, eller kanskje du bør være mer forsiktig med trekket. Mer kunnskap i forgrunnen er halve kampen.

Aloe vera

aloe vera planter på soverommet

Selv om vi forbinder denne subtropiske planten mer med dens helbredende egenskaper, kutter den også en god figur i dine fire vegger. Aloe Vera er et absolutt must, spesielt på soverommet. Fordi den har den bemerkelsesverdige egenskapen å produsere oksygen og absorbere karbondioksid fra luften, selv om natten i mørket. Dette fremmer igjen vårt velvære og dermed også en god natts søvn. I tillegg er aloe vera ganske lett å ta vare på og trenger sjelden å bli vannet.

Nephrolepis exaltata

Nephrolepis exaltata sverdbregne planter på soverommet

Også kalt sverdbregne, planten er også et ekte talent når det gjelder luftrensing. Spesielt blir formaldehyd, toluen og xylener fra ethvert møbel, lakk, maling eller tekstiler filtrert ut av luften og nøytralisert av Nephrolepis exaltata. Den verdifulle planten inneholder også andre sunne komponenter som flavonoider og har en veldig positiv effekt på nervesystemet. Selv deres tilstedeværelse er i stand til å frigjøre oss fra stress og sørger for en mye bedre, avslappende søvn.

Buehamp

Slå hampeplanter på soverommet

Ofte kjent under det latinske navnet Sansevieria, kan denne særegne planten finnes i mange husholdninger. Det ser faktisk bra ut i alle rom, men er ideelt egnet for soverommet. Fordi den, i likhet med aloe vera, også produserer oksygen, som er så viktig for vår eksistens, om natten mens vi sover. Takket være sine luftrensende egenskaper sikrer anlegget også et sunnere romklima og styrker immunsystemet vårt.

Et blad

planter på soverommet enkelbladet fredslilje

Denne velkjente kontorplanten, også kjent som fredsliljen, er det perfekte valget for soverommet ditt. Fordi enkeltbladet er et av de mest effektive luftrensende plantene i det hele tatt. Vitenskapelig heter planten Spathiphyllum og filtrerer absolutt alle forurensninger fra luften som normalt kan være i husholdningen vår. Et enkelt anlegg kan nøytralisere rundt 90% av forurensningene i rommet i 24 timer. Dette gjør enkeltarket til den ultimate naturlige luftrenseren par excellence.

gardenia

gardenia -planter på soverommet

Alle som lengter etter litt blomstring på soverommet, bør nok få en gardenia. Dette ser ikke bare vakkert ut, men sprer også en behagelig duft i rommet. Dette virker beroligende på sansene våre og kan hjelpe mot søvnløshet. I tillegg har de siste studiene vist at den fantastiske planten slipper ut verdifulle stoffer i luften som har en angstdempende effekt.

Gullfruktpalme

gullfruktpalme sunt på soverommet

Hvis du vil ha ren luft, optimal fuktighet og samtidig en eksotisk teft på soverommet, så er den gylne fruktpalmen definitivt planten din. Med sine store, lange fronds ser det ganske frodig ut og gir mye friskhet til ethvert rom – en skikkelig fest for øynene. I tillegg er den relativt lett å ta vare på og kan også trives i delvis skyggefulle områder.

jasmin

jasminplanter på soverommet

Denne velduftende planten imponerer med sin himmelske aroma akkurat som gardenia og er absolutt anbefalt for soverommet. Ikke bare sovner du mye lettere, men du våkner også mye mer avslappet. Sterke dufter mens du sover er imidlertid ikke for alle. Hvis du finner deg selv plaget av det, kan du beholde denne himmelske duftende skjønnheten til stuen eller kjøkkenet ditt.

Finn de riktige plantene på soverommet for deg og gi rommet enda mer hygge. Sørg for ren luft og ditt optimale velvære!

Innred et soverom i urban jungelstil med planter

sunne planter på soverommet

Kaktus er også perfekt for soverommet ditt

kaktusplanter på soverommet

Frisk lavendel virker beroligende og fremmer søvn

lavendelduftende planter på soverommet

Tørr oppvarmingsluft har ingen sjanse her

luftrensende anlegg på soverommet