Tannpine som ikke har noe med tannråte å gjøre

Hva kan ødelegge humøret ditt raskere enn tannpine? Det er knapt noe mer irriterende og ubehagelig! Fremfor alt er denne smerten ledsaget av en følelse av frykt for at man må gå til tannlegen igjen. Den første tanken i dette tilfellet er at du har tannråte. Men det er ikke alltid tilfelle. Kildene til tannpine kan være forskjellige. Lær å skille årsakene til dette, og du kan snart helbrede deg selv uten legehjelp, eller du kan slutte å forårsake smerte med dårlige vaner.

Tannverk? Hva hjelper?

Tannverk, hva er mulige årsaker

Du presser for hardt når du pusser tennene

God tannpleie er ikke knyttet til kraften man presser mot tennene når man pusser. Det handler om den virkelig skånsomme teknikken og om å nå de skjulte stedene med tannbørsten.

Puss tennene ordentlig?

Tannpine Hva du skal gjøre Børst tennene dine riktig

Når du pusser tennene, skader mange mennesker tannkjøttet fra for høyt trykk. Dette er virkelig ille og kan føre til betydelige problemer. Hvis du trykker litt mindre, beskytter du tannkjøttet. I noen tilfeller kan en elektrisk tannbørste også hjelpe.

Det kan hjelpe deg, i det minste for en periode. Gjennom dette utvikler du en følelse for hvordan det normale trykket på tennene skal være.

Vær forsiktig når du bruker tanntråd

Tannpine Hva du skal gjøre Børst tennene med tanntråd

Du har allerede hatt alvorlig tannbehandling eller traumer

Tennene er veldig følsomme. Hvis du allerede har opplevd traumer på dette området, så noen ganger blir det med deg livet ut. Du kan ha hatt en alvorlig tannskade for mange år siden, og det er fortsatt veldig smertefullt der.

Selv en gammel, tung tannbehandling kan gjøre at du fortsatt har alvorlig tannpine.

Du kan føle dette igjen når du tygger.

Tannpine etter tannbehandling 

Tannpine Hva jeg skal gjøre Tannbehandling

Det er mange pleieprodukter, for eksempel tannskyll, som kan hjelpe i denne forbindelse. De inneholder forskjellige produkter som også virker lindrende og beroligende.

Du knytter tennene ubevisst mens du sover

Noen mennesker knuser tennene ubevisst mens de sover. Resultatet av det tidlig på morgenen er at de gjorde deg veldig vondt. Det er stort sett psykologiske årsaker til dette som må finne ut og håndteres.

Sliping av tenner i søvn

Tannverk hva jeg skal bite mens du sover

Du har nylig hatt tannarbeid

Mange mennesker er veldig redde for hvert besøk hos tannlegen. De synes behandlingen er stressende og ubehagelig. Den pågående tannpine, sammen med behandlingen, utgjør derfor et stort traume. Dette er ikke lett å overvinne. På grunn av dette opplever mange mennesker tannpine lenge etter behandling.

I noen tilfeller er dette fantomsmerter og i andre – å bli tatt veldig alvorlig. I begge tilfeller vil gode balsam og tannpleie hjelpe. Prøv også en hyggelig distraksjon fra tannproblemene dine, slik at smerten forsvinner raskt.

Tannpine munnvann

Tannpine hva jeg skal gjøre munnvann for smerter

Du har en ødelagt tann

Noen ganger er pausene så små at du ikke engang legger merke til dem. De kan ha blitt forårsaket av en ulykke mens de drev med sport eller andre yrker. Du kunne også bare bitt noe for hardt.

Tenk nøye over om dette ikke skjedde med et uhell.

Friske tenner

Tannverk hva friske tenner biter eple

Ikke utsett den profylaktiske undersøkelsen

Hvis du har tannpine, bør du også prøve å finne ut nøyaktig hva som forårsaker tannpine. Selv om det er et av symptomene som nettopp er oppført, bør det bli funnet ut under en undersøkelse. Dette er den beste veien til utvinning. Rettidig behandling av tennene er viktig i alle tilfeller.

Regelmessige besøk til tannlegen

Tannpine hva gjør tannlegen avtale sunne tenner