Flåttsesongen har lenge vært i full gang. Også i år er de irriterende krepsene ekstremt aktive og sprer seg enda mer. Dessverre er disse parasittene ikke bare ubehagelige, men kan også være veldig farlige for mennesker og dyr. Fordi de overfører noen sykdommer når de svir. De mest fryktede av disse er meningoencephalitis (TBE) og sommeren borreliose, som er forårsaket av bakterier. De stadig mildere vintrene og de generelle konsekvensene av klimaendringene betyr også at nyere, mer eksotiske flåtttyper føles behagelige også her i landet. Hvor farlige de små skadedyrene egentlig er og hvordan du kan beskytte deg mot flåttbitt, kan du finne ut her hos oss, som alltid.

Ubudne inntrengere lurer i buskene etter sin nærmeste vert 

hjemmemedisiner mot flått

Hvor farlig kan flått være?

Som allerede nevnt, er flått veldig ofte infisert med bakterier og virus og kan overføre dem til oss mennesker så vel som til kjæledyrene våre. Heldigvis er det en effektiv vaksinasjon mot meningoencefalitt på forsommeren som også er godkjent for barn. Dette er relativt lett å tolerere og anbefales spesielt for noen regioner her i Tyskland.

Dessverre er det ingen vaksine for å beskytte mot Lyme sykdom, men i de fleste tilfeller blir denne sykdommen helbredet med antibiotika. Noen nye flått kan også forårsake flekkfeber eller andre ubehagelige sykdommer. I prinsippet, jo lengre flåtten blir i huden, desto større er risikoen for infeksjon.

Fjern derfor en flått umiddelbart ved hjelp av pinsett og desinfiser det berørte hudområdet med høy prosent alkohol. Se om mulig til lege og få også flåtten undersøkt for patogener. Så du kan være sikker på at du ikke er i fare.

I mange tilfeller bør du ikke undervurdere flåttbitt 

hjemmemedisiner mot flått flått sesong 2021

Viktige tips for å beskytte mot flått

Den mest effektive beskyttelsen mot disse parasittene inkluderer helt klart riktig klær og passende oppførsel når du går utendørs. Unngå høyt gress, undervekst og tette busker når du er i skogen eller i parken. Det er her flått føler seg mest komfortabel og venter på ofrene. Det er best å alltid bruke lange, lukkede klær og stikke buksebena i sokkene. Lyse klesplagg har helt klart den fordelen at du kan se et klatreflått på dem i god tid. Sørg for å sjekke huden din for flått etter hver gang du går ut. Spesielt deler av kroppen med tynnere hud er virkelig i fare. Armhulene, kjønnsområdet, baksiden av knærne samt nakke og hode er blant de mest populære områdene av alle flått.

Det ser ikke spesielt fasjonabelt ut, men det er ganske effektivt for å hjelpe mot flått

hjemmemedisiner mot flått tips

Disse flåtthjemsmidlene kan hjelpe deg

Du kan finne en rekke insektavvisende midler mot flått på apotek og apotek. Dessverre inneholder de såkalte avstøtningsmidlene i de fleste tilfeller mange kjemiske stoffer som lette nevrotoksiner og plantevernmidler. Fordi ikke alle av oss kan ha det på huden vår. Og noen mennesker kan til og med få en allergisk reaksjon på det. Derfor er det også noen naturlige hjemmemedisiner som i prinsippet er ufarlige og til og med kan spille en nærende rolle for huden. Du må huske på at disse ikke har like sterk effekt som deres kjemiske alternativer og derfor bør brukes oftere eller best kombinert med hverandre.

Kokosolje

hjemmemedisiner mot flått kokosnøttolje

En av de mest effektive hjemmemedisinene for flått er den populære kokosoljen. Dette er ikke bare sunt og nærende for huden vår, men har også en liten UV -beskyttelse. Heldigvis tåler flått ikke denne oljen i det hele tatt. Den inneholder laurinsyre, kapryl og kaprinsyrer som de hater så mye. Disse er skadelige for de frekke skapningene, og de kan føle det med en gang.

Neem olje

hjemmemedisiner mot flått neemolje

Det samme gjelder neemolje, som også er effektiv for å fjerne lopper, bladlus og andre insekter. Dette hjemmemedisinen har også vist seg veldig godt for hunder og hester og kan holde flåttene unna dine firbeinte venner.

Svart frøolje

lag hjemmemedisiner mot flått selv

I dette tilfellet ligger hemmeligheten bak svartfrøolje i linolsyren den inneholder. Det ser ut til å være ganske ubehagelig for flåttene og driver dem bort umiddelbart. Den verdifulle oljen har også en sterk antihistamineffekt og brukes vellykket mot allergi og noen hudirritasjoner.

hvitløk 

hjemmemedisiner mot flått hvitløksolje

Denne velprøvde knollen er en ekte allrounder. Det har også mye å tilby som beskyttelse mot flått. Selv forbruket av hvitløk kan på en måte beskytte oss mot skadedyr. Som hvitløksolje kan dette hjemmemedisinen også brukes mot det.

Lavendel, timian og co. 

hjemmemedisiner mot flått lavendelolje

Så mye som vi liker lukten av de fleste eteriske oljer, så hater flåttene dem. Du vil føle det umiddelbart og unngå duftskyen og alle overflater som sprayes med den. Lavendel-, rosmarin-, timian-, myrra- og roseng geraniumoljer er noen av de mest effektive hjemmemedisinene for flått. Ikke overdriv det, men fortynn det alltid med en bæreolje laget av mandler, jojoba eller kokos.

Forsiktig: essensielle oljer anbefales ikke for allergiske mennesker og kjæledyr 

hjemmemedisiner mot flått essensielle oljer

Bruk våre praktiske tips og prøv disse hjemmemedisinene for flått. Fremfor alt, ikke glem å tilstrekkelig beskytte deg selv med klær og riktig oppførsel. Skrubbe alltid huden din, eller barn og kjæledyr, etter å ha gått utendørs, og kontakt lege om nødvendig.

Ikke la gående ødelegge moroa! 

hjemmemedisiner mot flått tips for å gå en tur i skogen

Flått og andre insekter liker heller ikke eplecidereddik 

hjemmemedisiner for flått eplecidereddik

Beskytt også kjæledyrene dine mot de frekke skadedyrene

hjemmemedisiner for flått hos hunder

Når du trekker ut, ta tak i flåtten direkte fra bunnen av lanseringsenheten

Ta ut hjemmemedisiner for flått på den riktige måten

Sedertreolje er like effektivt for å drive bort de fleste insekter 

hjemmemedisiner mot flått furuolje

Gå gjennom denne flåttsesongen godt anbefalt og godt beskyttet!

hjemmemedisiner mot flått praktiske tips