I likhet med ekorn og voles, er hybelen super søt og søt også. Deres store uttrykksfulle øyne og buskete haler gir dyrene et utrolig søtt utseende. Når de har beveget seg under taket ditt, vil de lekne gnagere virkelig gå på nervene. Hovedsakelig på grunn av ganske irriterende lyder som kan høres om natten, alle steder. Dormice er hovedsakelig aktive om natten når de leter etter maten. Det kan ofte skje at de krangler om mat og produserer de spesifikke, irriterende lydene. I tillegg, over tid, i tillegg til rester av fôr, vil det også samle seg rester som skaper ubehagelig lukt og dårlig hygiene og som ikke er sunt og gunstig for deg. Så, hva gjør vi?

Dormouse kjører vekk med enkle, naturlige midler

hybler kjører bort tips

Bortsett fra det faktum at hybler er utrolig søte, bør du definitivt ikke prøve å drepe dyrene, fordi de er beskyttet. Bøtene for brudd på loven utgjør 50.000 euro. Så på det meste er det lov å fange gnagere med levende feller og flytte dem til et sted som passer dem godt.

Ekstra tips: Når du flytter, bør du merke deg at hybelen har en ekstremt sterk følelse av hjem og lett kan finne reirene igjen. Du bør derfor flytte dem så langt som mulig, minst 25 kilometer fra hjemmet ditt.

Dormice liker også å flytte inn i sommerhus og fjøs

kjøre hybel ut av hageskuret

Dormouse kjører bort med naturlige midler

Disse bemerkelsesverdige gnagere har eksepsjonelle sanser for hørsel og lukt. Du kan derfor prøve å kjøre bort hybelen med vanlige, sterke lyder. Ligner på å jage føflekker bort, for eksempel. Det som ville vært enda mer effektivt er forskjellige, sterkt luktende stoffer og urter som faktisk er veldig fordelaktige for oss mennesker. En av de beste og mest effektive rettsmidler mot sovesal er røkelse. Krystallene lyser i små boller, og rommene under taket eller i hagestuen røykes av røyken. Smågnagrene tåler ikke denne lukten, og i mange tilfeller løper de snart unna.

Kombiner røkelse med lavendel

Kjører vekk røkelse og lavendel fra hybelen

Duften av mynte er også ganske upopulær blant sovesaler. Du kan spre ferske mynteblader over loftet eller plassere brukte teposer ved siden av hull under taksteinene. Mintolje fortynnet med vann kan også slippes oftere ut i luften ved hjelp av sprayflasker slik at dyrene kan kjenne lukten intenst og løpe vekk.

I tillegg til mynte kan du også prøve rosmarin eller svart frøolje

Dormouse kjører vekk med mynte

Tenn også røkelsespinner regelmessig med lavendel eller sandeltre. Du kan også eksperimentere med andre smaker, for eksempel Palo Santo, etc. I tillegg til sovesaler, slipper de fleste insekter som edderkopper og mygg ikke disse luktene i det hele tatt. På denne måten blir du også kvitt slike skadedyr. En flott bivirkning!

Røkelsespinner skaper en meditativ, avslappet atmosfære i rommet

kjøre ut røkelsespinner til hybelen

Ekstra tips: Hunder og katter i huset eller i hagen kan gjøre ganske mye for å drive hybelen bort.

Kjør bort hybelen med enkle hjemmemedisiner

I tillegg til de ovennevnte naturmidler, kan du også med hell bruke noen hjemmemedisiner for sovesaler. For eksempel er lukten av konvensjonelle universalrengjøringsmidler ganske avskyelig for dyrene. Disse liker det ikke, og ved fortsatt bruk vil de mest sannsynlig stikke av.

Du bør derfor sprøyte slike rengjøringsmidler rundt oftere, selv om du ikke rengjør

Kjør bort sovesalen med vaskemidler

Møbelpolering er også upopulær hos Siebenschläfer. Den intense lukten skremmer av gnagere. Så hvis du vil kjøre bort hybelen, bør du omarbeide møblene dine under taket eller til og med trebjelkene selv med polering eller til og med impregnere den med en trelakk.

Gjør poleringen så ofte du kan

Kjør bort sovesalen med møbelpolish

For å få varig suksess med å drive bort gnagere, anbefaler vi deg å kombinere disse ufarlige metodene og bruke dem oftere. Vær tålmodig og vær konsekvent. Fordi bare på denne måten kan du til slutt kjøre bort hybelen.

Og hvis du ikke egentlig plager dyrene, kan du til og med få venner med dem

glis glis dormice selger naturlige produkter

  Dormouse elsker å spise nøtter, frø og frisk frukt

hybel kjøre bort glis glis

sovesal driver bort frukt og frø

sovesal kjører bort hjemmemedisiner

Dormice kjører bort fangsten og flytter levende

Til høsten er de klare til å velge stedet for dvalemodus

sovesal driver bort levende feller

Så sover du i omtrent syv måneder …

sovesal kjører bort dvalemodus

… og våkne ikke igjen før i april-mai

Dormice kjører bare bort med naturlige midler

Om sommeren reiser du de små og legger på bacon igjen

sovesal kjøre bort naturvern