Yogier i India har alltid drukket vann fra en kobberflaske eller andre kobberkar som kopper og kanner. Og av mange gode grunner. I følge den gamle helbredende kunsten Ayurveda har slikt vann nesten magiske krefter da det bringer de tre doshaene (Vata, Pitta og Kapha) i balanse i menneskekroppen. På denne måten beholder du din optimale sunne tilstand og føler deg derfor glad og aktiv. Denne verdifulle kunnskapen er nå også bekreftet av mange helseeksperter og anbefalt som veldig viktig og effektiv. Det er ikke for ingenting at organiske markeder, velværebutikker og spesialiserte yogabutikker tilbyr et bredt spekter av kobberfartøy som ikke bare skårer med helsemessige fordeler, men også med et stilig design og perfekt ergonomi. Hva er fordelene med å drikke vann fra en kobberflaske, hvordan du bruker det best og hva du bør vurdere i de neste linjene.

En kobberflaske ser også superfin ut og er lett å bære

kobberflaske fordeler

Hvorfor skal du drikke vann fra en kobberflaske??

Det er mange viktige årsaker til fordel for en kobberflaske. I tillegg til helsemessige fordeler, har den også andre som ikke er mindre avgjørende. Ergonomi, effektivitet og bekvemmelighet samt miljøvennlighet spiller også en viktig rolle. Nedenfor er 10 grunner som sikkert vil overbevise deg om fordelene med kobberflasker og krukker når du drikker vann.

# 1 – Bedre fordøyelse

Vannet beriket med kobberioner har en gunstig effekt på peristaltikken. Det har en positiv effekt på musklerytmen i magen, og maten kan derfor behandles og brukes mye bedre.

Fordøyelseskanalen vår har enorm fordel av kobbervann

drikke vann fra kobberflaske og kopp

# 2 – Sunt vekttap

Vannet fra en kobberflaske er alkalisk. Dette sikrer en bedre balanse mellom syre-base-balansen og samtidig avgifter kroppen. Med lindring av leveren stimuleres også fettforbrenning og sunn vekttap støttes. Et balansert kosthold og mye mosjon er selvfølgelig helt viktig og uunnværlig.

Regelmessig mosjon vil hjelpe deg å miste overflødige kilo enda mer intenst

kobberflaske fordeler sunn slanking

# 3 – Sterkere immunsystem

Med en bedre fordøyelse og en renset kropp, øker selvfølgelig også ditt eget forsvar. Immunsystemet vårt drar også fordeler av de sterke antibakterielle og antivirale egenskapene til kobber. Vann som har vært i kobberkar i noen timer er et velprøvd middel for alle patogener som kan forårsake alvorlige plager, som E. coli og S. aureus bakterier.

# 4 – Bremset aldringsprosessen

Vannet fra en kobberbeholder inneholder også mye antioksidanter. Disse nøytraliserer de farlige frie radikaler og beskytter dermed kroppens celler. Huden tjener også ekstremt på det, da det blir mye jevnere og mer strålende.

Kobberioner kan gjøre underverker

kobber fordeler kobberflaskevann

# 5 – Bedre beskyttelse for hjertet

Kobberionene har også en veldig positiv effekt på hjertets helse. De minimerer oppbygging av plakk i arteriene og virker noe utvidende på blodårene. Vannet fra kobberflasken er derfor et godt hjelpemiddel for å regulere blodtrykk og kolesterolnivåer.

# 6 – Sunn skjoldbrusk

Ifølge studier lider mennesker med kobbermangel av en overaktiv eller underaktiv skjoldbruskkjertel. Det er derfor sterkt anbefalt å konsumere kobbervannet oftere. For på denne måten er det så viktige sporelementet sikret til en viss grad. Selvfølgelig, hvis du har problemer med skjoldbruskkjertelen, må du definitivt få medisinsk råd og ikke bare stole på selvhelbredende metoder.

# 7 – Økt fokus og minne

Kobber er også kjent for å få nevronene i hjernen til å fungere. Dette gjør deg mye mer fokusert og effektiv, og har et mye bedre minne og oppfinnsomhet.

Flyt med kraften til elementene

drikke sunt vann fra kobberflaske

# 8 – Mindre leddgikt og revmatiske klager

Kobber er også sterk antiinflammatorisk og lindrer derfor vellykket leddsmerter ved leddgikt og revmatisme. Drikker det regelmessig, kan vannet fra kobberflasken merkbart lindre selv kroniske smerter.

# 9 – Mer vakker hudtekstur

Kobber er også en ekte eliksir for huden. Å drikke kobbervann på tom mage, spesielt om morgenen, kan bekjempe akne selv og få huden til å se friskere og yngre ut.

# 10 – Miljø og bærekraft

Sist, men ikke minst, bør du også tenke på naturen og beskytte den. Med beslutningen om en kobberflaske for drikkevann faller bruken av de irriterende plastflaskene. På denne måten minimerer du karbonavtrykket ditt på lang sikt og har ikke bare bedre samvittighet, men også mange helsemessige fordeler. I tillegg er kobberflasker absolutt nullavfall og super lette å bære.

Si “JA” til å leve bevisst og bærekraftig!

kobberflaske drikke vann sunt liv

Hvordan bruker du en kobberflaske optimalt??

Det er best å fylle kobberflasken med lunkent vann kvelden før og la den stå slik over natten. Etter omtrent 7-8 timer er vannet fullstendig beriket med kobberionene og kan oppnå maksimal helseeffekt. Varm aldri vannet til kobberflasken. På grunn av den høye temperaturen kan det ellers reagere ugunstig med metallet og til og med bli usunt.

Det samme gjelder kobberkrus og andre kobberkar

helsemessige fordeler kobberkrus kobberflaske

Hvordan rengjøres en kobberflaske?

Siden kobberflasker er et naturlig produkt, utvikler det seg en lett patina på overflaten over tid. Dette er på ingen måte helseskadelig og endrer ikke den gode kvaliteten på drikkevannet. Likevel kan du nå og da gni utsiden av kobberflasken med en sitronskive drysset med litt salt eller natron. Om noen minutter vil flasken skinne som ny igjen. Det er også noen kobberflasker som selges med spesiell impregnering på ytre overflate og derfor ikke danner patina eller flekker. Imidlertid er alle flasker inne uten belegg, bare laget av rent kobber. Du bør derfor skylle dem av med litt sitronsyre og vann etter hvert. Bare tilsett en teskje sitronsyrepulver i flasken og hell litt varmt vann i den. Lukk flasken og rist kraftig. La det stå i noen timer og skyll det deretter av med mye vann.

Kobberflasker er et bemerkelsesverdig drikkekar med en rekke helsemessige fordeler

kjøpe anstendig kobberflaske

Ekstra tips: Ikke legg kobberflasken i oppvaskmaskinen; vask den regelmessig for hånd med rennende vann og en skvett flytende såpe. Sørg også for å ikke plassere kobberflasken i direkte sollys. Fordi kobber er en ekstremt god varmeleder og vannkvaliteten kan lide som et resultat.

Når du velger en kobberflaske, bør du definitivt stole på produkter av høy kvalitet og TÜV-testet. Bare flasker laget av minst 99,5% rent kobber er virkelig helsebringende. Du bør derfor bare stole på veletablerte forhandlere og produsenter og behandle flasken din med kjærlighet og omsorg. Kobberflasker er også egnet som originale og stilige gaver ved mange viktige anledninger og er den perfekte følgesvennen for sport eller yoga.

Sunn gaveide med et fantastisk design

kobberflaske sunne vannfordeler

kobberflasker vakker design   fordeler med kobberflaske av høy kvalitet

Andre kobberfartøy imponerer også med sin autentiske aura og positive egenskaper

kopper krus vase drikkevannsfordeler   kobberflaske kobberbeholder vann sunt

drikker kobberflaske med vann

Nyt mirakelvannet fra kobberflasker til det fulle!

vakker kobberflaske med vann drikke sunt