Enkens pukkel kan utvikle seg hos både menn og kvinner, men den har fått kallenavnet fra den lett avrundede fordypningen som kan sees ved foten av en eldre kvinnes nakke.

Hva betyr enkepukkel egentlig?

Enkens pukkel, kyfose, ryggsmerter, knekket rygg

Denne tilstanden, som leger kaller kyfose, skyldes kronisk fremoverlentning. Dette skjer ofte i dag fordi du tilbringer relativt lang tid foran dataskjermen og andre elektroniske enheter. Over tid kan dårlig holdning føre til utvikling av unormal krumning av de øvre ryggvirvlene og en masse vev i den nedre delen av nakken.

Denne tilstanden er fremdeles kjent som hunchback

Enkens pukkel øvelser kyphosis ryggraden bøyd tilbake

Dagens innlegg handler om hvordan du kan unngå eller lindre diagnosen kyfose. Les videre og bli godt informert om årsakene til enkenes pukkel. Dette er den eneste måten å forhindre eller lindre symptomene på.

Både kvinner og menn kan lide av kyfose

Enkens pukkel øvelser kyphosis symptomer bøyd tilbake

Bilde via Skadekart

Hva forårsaker enkens pukkel?

Ryggradseksperter forklarer en enkepukkel slik: “Dårlig holdning er den vanligste årsaken til enkens pukkel. Du har økt krumning i øvre hals, slik at du må løfte hodet slik at det stikker fremover. “

Dårlig holdning er hovedårsaken til enkenes pukkelutvikling

Enkens pukkel ryggsmerter kyphosis ryggraden bøyd tilbake

Andre mulige årsaker er

I tillegg til dårlig holdning, er det noen få andre årsaker som kan forårsake enkens pukkel:

 1. Osteoporose – Et kompresjonsbrudd forårsaker den økte kurven fremover. Dette får hodet til å falle fremover mer enn normalt og deretter trekke det tilbake og opp for å se fremover. Det er dette som forårsaker støt i øvre del av ryggen.
 2. Et medfødt problem – ryggraden dannes ikke ordentlig før fødselen.
 3. Scheuermanns kyfose – en vekstforstyrrelse i ungdomsryggen

La legen undersøke deg hvis du har vondt i ryggen

Enkens pukkeløvelser diagnostiserer kyfose av ryggsykdommer

Slik unngår du enkens pukkel?

Hvis du alltid er bøyd fremover, er det en ekstra vekt som belaster ryggen din. Denne fremoverbøyningen er dårlig for skivene og øker risikoen for diskproblemer og tretthet i nakken.

God holdning er den beste måten å forhindre dette problemet. Prøv også å forhindre osteoporose. Dette forhindrer faktisk ryggraden fra å utvikle kompresjonsbrudd, noe som kan øke den fremre krumningen av øvre rygg.

Når ryggraden gjør vondt …

Enkens pukkelkyfose ryggsmerter ryggsmerter

Støtt ryggen din!

Enkens pukkel øvelser kyphosis ryggradstøtte

Kan en enes pukkel reverseres eller helbredes??

Faktisk kan enkens pukkel eller knekken ofte forbedres eller reverseres avhengig av alder eller alvorlighetsgrad. Dette kan oppnås ved å styrke musklene i øvre del av ryggen. Dette bidrar til å gjøre det lettere for deg å trekke skuldrene og hodet opp.

Ryggøvelser styrker musklene 

Enkens pukkeløvelser lindrer kyfosymptomerEnkens pukkeløvelser kyfose ryggrad øvelser knallrygg

Noen mulige behandlingsalternativer er som følger:

 • Riktig holdning – Personer med pukkelrygg på grunn av dårlig holdning bør ta hensyn til holdningen. For eksempel kan det å sitte oppreist hjelpe deg med å korrigere krumningen i ryggraden. Ergonomi spiller en viktig rolle i dette.
 • Bevege seg – Regelmessig mosjon kan bidra til å styrke ryggmuskulaturen.
 • yoga – Yoga er bra for fleksibilitet og styrker også musklene.
 • Smertelindring – Smertestillende midler kan hjelpe til med å lindre ryggsmerter forbundet med kyfose.
 • Behandling av underliggende sykdommer – Hvis du har en underliggende tilstand som osteoporose, vil legen din fokusere på behandling for å forhindre at kyfosen din blir verre.
 • Ryggstøtte – Bruk av ryggstøtte kan bidra til å forhindre at krumningen i ryggraden forverres, spesielt hos yngre mennesker som fortsatt vokser.
 • Fysioterapi – Legen din kan anbefale at du jobber med en fysioterapeut for å gjøre øvelser og strekk som kan forbedre tilstanden din.
 • Kirurgi – Personer med alvorlig kyfose eller komplikasjoner fra kyfose kan trenge operasjon for å redusere krumningen i ryggraden.

Det er veldig viktig å sitte ordentlig ved datamaskinen

Enkens pukkel øvelser på kyfose ryggradskneglen som sitter riktig

sammendrag

Kyfose er en tilstand der ryggraden krummer i en forstørret vinkel, og skaper en kurve eller støt rundt øvre rygg eller skuldre. Det er mange mulige årsaker til kyfose, inkludert aldring, dårlig holdning og ryggmargsforstyrrelser.

Tidligere var kyphosis kjent som en “enkepukkel”. Dette er imidlertid ikke et medisinsk begrep og bør ikke lenger brukes. Selv om kyfose er vanlig hos eldre, kan det forekomme hos mennesker i alle aldre.

Hvis det oppdages tidlig, kan kyfose ofte håndteres uten kirurgisk inngrep. Hvis du merker noen uvanlig krumning i øvre rygg eller skuldre som har økt over tid, bør du oppsøke lege.

Sport og trening er veldig viktig for en sunn rygg

Enkens pukkelkyfose -ryggrad styrker knallryggsmuskulaturen