Vinterdepresjonen har knapt kommet til en slutt og vårtrøtthet er rundt hjørnet. Ifølge de siste studiene er rundt 40-50% av tyskerne påvirket av dette fenomenet. Du føler deg slapp og treg, og det er veldig vanskelig å stå opp om morgenen. I tillegg klager mange på fordøyelsesbesvær, lett depressiv stemning og sporadiske søvnforstyrrelser. Spesielt mennesker som er følsomme for været har alltid det samme problemet om våren: irriterende tretthet. Selv om det ikke er en ekte sykdom, bemerker medisinske fagfolk at en slik tendens faktisk eksisterer. I de følgende linjene finner du ut hvilke som er hovedårsakene til dette og hva du aktivt kan gjøre med det selv.

Vårtretthet trenger ikke å være det!

vårens tretthetstips

Fenomenet vårtrøtthet: hva som ligger bak?

Det hevdes at de to hovedårsakene til vårens tretthet er hormonelle endringer og klimaendringene om våren. Konsentrasjonen av de to hormonene, serotonin og melatonin, som er ansvarlige for søvnvåkningssyklusen, endres med begynnelsen av våren.

Dagene blir lengre og lyset mer intens. Dette har en effekt på det lave serotonininnholdet på dette tidspunktet. Dette er fordi det øker sakte. Samtidig synker melatoninnivået, som var for høyt om vinteren, sakte på grunn av mangel på lys. Og det er nettopp denne hormonelle justeringen som mange synes er ganske ubehagelig. Så er det de varme temperaturene, som er kjent for å utvide blodårene. Blodtrykket synker. Hele pakken: tretthet og treghet, som hovedsakelig forekommer i mars og april.

Å sitte på kontoret i flere dager øker vårutmattelsen enda mer

vårtrøtthet kontorarbeid

Heldigvis er det mye som kan gjøres med dette. Bli aktiv og integrer noen nyttige tiltak og aktiviteter i hverdagen din som vil gi deg mer styrke og et muntert humør.

Her er våre 8 tips mot vårens tretthet!

# 1 tips: vekslende dusjer

vekslende dusj mot vårens tretthet

Så snart du står opp, kan du starte det første boostet av energi for kropp og sjel: ta varme, kalde vekslende dusjer. Dette stimulerer deg ikke bare raskere, men sirkulasjonen din går på en naturlig måte. Immunsystemet ditt styrkes og din egen erobring er trent.

# 2 Tips: Tren i frisk luft

sykkeltip våren tretthet

Så drar det ut i frisk luft! Avhengig av livsstil, arbeid og personlige preferanser, kan du trene forskjellige fysiske aktiviteter ute – sykling, yoga & Meditasjon, pusteøvelser eller bare gå en tur. Det viktigste: mer oksygen og glede av bevegelse! Vårtrøtthet liker ikke det i det hele tatt.

# 3 Tips: Gjør moderat trening

jogge våren tretthet

Moderat sport og trening i hele kroppen sikrer en sunn treningsrutine, noe som er spesielt bra for organismen om våren. Unngå likevel for aktiv sport og lange treningstider, spesielt like før du legger deg. Disse booster kroppen for mye, og da trenger den mer tid til å hvile. Vanskelig å sovne og utmattelse er uunngåelig.

# 4 Tips: drikk mye

drikk mye hvis du er sliten om våren

Drikk minst 2 liter stille mineralvann om dagen. En fersk sitronsprut kan gjøre underverker om morgenen. Usøtet te og ferskpresset juice er også velkommen hydrering for kroppen. Minimer mengden kaffe og svart te. Fremfor alt, lytt til din egen magefølelse og nyt hver slurk på en avslappet og bevisst måte.

# 5 Tips: ta en liten lur

ta en lur i våren tretthet

Det er ikke for ingenting at spanjolene har sin populære siesta hver dag. Med vår trøtthet ville det heller ikke vært en dårlig idé. Imidlertid bør man ikke overdrive med dette. En liten lur på rundt 20-30 minutter i lunsjpausen eller, hvis mulig, ute i hagen er tilstrekkelig for å lade batteriene og oppdatere deg. Etter det er du mye mer produktiv og motivert enn før.

# 6 Tips: Spilleliste med godt humør

vårens tretthetstips

Med riktig musikk og en fin bok kan du enkelt fjerne alt dårlig humør og andre symptomer på vår tretthet. Det er best å forberede en spilleliste med favorittmusikken din med godt humør på forhånd. Spill deretter disse når du kan. Beveg kroppen din til rytmen i musikken. Det er også bare mentalt hvis du er i nærheten av mennesker eller på kontoret.

# 7 Tips: Vær oppmerksom på kostholdet ditt

vår tretthet riktig ernæring

Det er ikke for ingenting at de fleste detoxkurer utføres om våren. På denne tiden av året, til enhver tid, trenger kroppen å rense seg fra innsiden og lade den opp med ny energi. Fersk, alkalisk mat som frukt og grønnsaker er spesielt nyttig her. Sunne vegetabilske proteiner som nøtter, frø og belgfrukter er også sterkt anbefalt for et balansert kosthold mot tretthet på våren.

Mat rik på omega-3 fettsyrer

mat mot vårens tretthet

En god müsli med banan og honning gir også en ekstra porsjon sunn energi

havregrynbananer mot vårens tretthet

Tilbered deilige fløtesupper og smoothies laget av grønnsaker og frukt

sunn krem ​​suppe vår tretthet

Kombinert med periodisk faste kan du oppnå fantastiske resultater på denne måten: merkbar letthet, bedre humør og mer livsglede. Og kiloene tumler rett og slett av seg selv.

Et lite hint: et glass lunkent vann på tom mage om morgenen får umiddelbart stoffskiftet i gang!

# 8 Tips: E-røykfri soveoase

e-smog gratis soverom våren tretthet

TV -en hører uansett ikke hjemme på soverommet. Men mobiltelefoner, nettbrett og lignende har ingen plass i det heller. Forvis disse enhetene fra søvnens oase og minimer eventuell e-smog så langt som mulig. Kropp og psyke kommer lettere i likevekt, og du kan slappe av og komme deg mye bedre. For lettere søvn, prøv noen få sider i en god bok. Unngå likevel for spennende, engasjerende lesning som forstyrrer sinnet. Dette er fordi det blir for aktivt og igjen ikke tillater kropp og sjel å gi slipp.

Integrer disse tipsene i hverdagen din slik du foretrekker det, og ta farvel med tretthet på våren!

Vi ønsker deg en fantastisk vår med masse sol og frisk energi!

våren tretthet tulipaner tips