Å rulle frem og tilbake hele natten føles ganske ubehagelig. Dessverre kan søvnløshet gjøre det verre enn å gjøre deg sliten dagen etter. Kronisk søvnmangel kan påvirke din generelle helse. Heldigvis finnes det enkle, naturlige søvnhjelpemidler som kan hjelpe deg med å få din sunne søvn tilbake. Nedenfor er 5 ideer om hvordan du kan fjerne søvnløshet effektivt. Hold deg til det!

Naturlige sovepiller sørger for en god søvn

naturlige søvnhjelpemidler bekjemper søvnens solvens vekkerklokker

Å sovne burde ikke være noe problem

naturlige søvnhjelpemidler bekjemper søvnens solvens vekkerklokker

Sunn søvn påvirker den generelle helsen

Vedvarende søvnmangel kan senke immunsystemet, noe som gjør det vanskeligere for kroppen å bekjempe infeksjoner. Det kan forårsake humørsvingninger som irritabilitet, depresjon og angst. Og studier har knyttet utilstrekkelig søvn til vektøkning, økt risiko for hjertesykdom, høyt blodtrykk og type 2 diabetes, og enda kortere levealder.

Enda en søvnløs natt?

naturlige søvnhjelpemidler for å bekjempe søvnløshet

Gode ​​søvnvaner er også gunstig for den generelle helsen. Sunn søvn fremmer hukommelsen ettersom hjernen trenger hvile for å danne nye nevrale veier og for å lære og beholde informasjon. Videre er en god natts søvn også knyttet til psykisk helse. Det er lettere å regulere følelsene dine, løse problemer og ta beslutninger når du er uthvilt. Det høres ganske logisk ut, ikke sant? Så hvis du vil være sunn, trenger du en avslappende og fredelig søvn. Men hva skal du gjøre hvis du har søvnløshet og ikke kan sovne om natten? Ikke ta medisiner med en gang. Prøv følgende naturlige søvnhjelpemidler først!

Ikke ta sovepiller!

Melatonin sovepiller naturlig søvnhjelpemiddel

La deg slappe av og forberede kroppen din på en fredelig søvn!

naturlig søvn hjelpemidler for å bekjempe søvn solvens ta bad

Fem naturlige søvnhjelpemidler – Disse tipsene og triksene hjelper deg med å sovne raskere og enklere

Drikk mer væske

Nei, ikke drikk alkohol! Dette kan påvirke søvn. På den annen side er det tilrådelig å drikke varm melk, kamille -te og sur kirsebærjuice. Selv om det ikke er vitenskapelig bevis på at disse drikkene lindrer søvnproblemer, kan det ikke skade å prøve dem.

Å drikke te er en sunn vane

Å drikke te naturlig søvn hjelper mot søvnløshet

Varm melk har lenge vært antatt å være forbundet med kjemikalier som simulerer effekten av tryptofan på hjernen. Dette er en kjemisk byggestein for stoffet serotonin, som er involvert i søvn-våkne-overgangen.

Kjemiske reaksjoner i hjernen er ansvarlig for sunn søvn

naturlige søvnhjelpemidler bekjemper søvnløshet tryptofan

Kamille te kan også hjelpe. Det antas å inneholde flavonoider som kan interagere med benzodiazepinreseptorer i hjernen, som også er involvert i søvn-våken-overgangen. I tillegg inneholder ikke kamille te koffein, i motsetning til grønn te eller Earl Grey. Til slutt kan syrlig kirsebærjuice hjelpe melatoninproduksjonen og fremme en sunn søvnsyklus.

Kamille -te har en beroligende effekt 

Å drikke kamille te naturlig søvn hjelpemidler bekjempe søvn solvens

Tert kirsebærjuice hjelper også med søvnløshet

naturlig søvnhjelp søvnløsning drikke sur kirsebærjuice

Trening er viktig, men ikke rett før sengetid

Trening kan forbedre søvnen, selv om dette ennå ikke er vitenskapelig bevist. Imidlertid er det kjent at moderat aerob trening fremmer dyp søvn.

Vær aktiv, men gi kroppen mer hvile før sengetid

naturlige søvnhjelpemidler bekjemper aerob trening

Men du trenger ikke trene nøyaktig før sengetid. Aerob trening frigjør endorfiner. Dette er kjemikalier som holder folk våkne. Derfor føler du deg så energisk etter en løpetur.

Det kan også øke kroppstemperaturen. Dette signaliserer til kroppen at det er på tide å reise seg og komme i gang. Hvis du har problemer med å sove, må du unngå å trene innen to timer før sengetid.

Naturlige søvnhjelpemidler er også yogaøvelsene 

naturlige søvnhjelpemidler bekjemper søvnløshet yogaøvelser

Bruk melatoninprodukter

Melatonin er et hormon som frigjøres naturlig i hjernen fire timer før du føler deg døsig. Det utløses av kroppens reaksjon på redusert eksponering for lys, noe som selvfølgelig bør skje om natten.

Hormonet melatonin spiller en viktig rolle i dette

Melatonin naturlig søvnhjelp Mangel på søvn

Men i disse dager er det rikelig med lys når det er mørkt ute – det være seg fra telefonen, den bærbare datamaskinen eller TV -en. Disse unaturlige lyskildene forhindrer frigjøring av melatonin, noe som kan gjøre det vanskelig å sovne. Heldigvis er melatonin tilgjengelig i tablettform på apoteket som et håndkjøpt produkt.

Bare vær sikker på at du kjøper det samme merket om og om igjen, og ikke kjøp det online fra en ukjent kilde.

Ha søvnritualer som gjør det lettere å sovne?

naturlige søvnhjelpemidler søvnløsning drikk mer væske

Du sover bedre ved lave temperaturer

Den ideelle temperaturen for termostaten din er mellom 18 og 22 grader Celsius. Kvinner som er i overgangsalderen og har hetetokter, bør holde rommet så kjølig som mulig og bruke bomull eller pustende tekstiler i sengen.

Romtemperaturen skal være relativt lav

naturlige søvnhjelpemidler, lyskilder for søvnens solvensbekjempelseslampe

Vennligst ikke slå på lampen!

Det er kjent at lyset fra en smarttelefon forstyrrer søvn. Men hva med lyset på badet ditt? Hvis du føler trang til å gå på do om natten, ikke slå på lyset. Den siste mani (hvis vi kan si det sånn) er å bruke lommelykt når du må stå opp om natten. Og husk at hvis du våkner for en badepause, kan det ta opptil 30 minutter før du sover igjen. Det er helt normalt.

Vi ønsker deg “god natt!”.

Nyt en fredelig søvn og vær sunn!

naturlige søvnhjelpemidler bekjemper søvnløshet