Erteprotein blir stadig mer populært blant idrettsutøvere og helsebevisste mennesker. Dette kan skyldes det økende antallet veganer og vegetarianere, men det er noen andre grunner til at erteprotein blir stadig mer populært. For det første er det lettere å fordøye enn de fleste vegetabilske proteiner. Det er også glutenfritt og melkefritt, så vel som selvfølgelig vegansk og allergivennlig.

Erteprotein – helse fra naturen

Ernæringstips for erter proteiner sunn mat

Sunt pulver laget av erter som kosttilskudd

Ernæringstips for erteprotein Erteproteinpulver

Erteprotein er en proteinkilde og jern av høy kvalitet. Det kan støtte muskelvekst, vekttap og hjertehelse.

Erteprotein er ekstrahert fra gule erter og er et super rent protein av høy kvalitet. Som en stor kilde til jern, er det også rikt på nesten alle de essensielle aminosyrene kroppen trenger. Lysin fremmer beinstyrken og øker kollagenproduksjonen, leucin er ansvarlig for å bygge muskler, og arginin fremmer hjertehelsen og bekjemper betennelse.

Erter er sunne!

Erteprotein Fordeler Ernæringstips Veganske proteiner

Erteprotein er en proteinkilde og jern av høy kvalitet

Ernæringstips for erteproteinpulver veganske proteiner muskelbygging

Erteproteinpulver er en proteinkilde av høy kvalitet

Erteproteinpulver eller erteproteinisolat lages ved å isolere proteinet fra malte gule erter og danne et beige pulver. Det er et kosttilskudd som passer til nesten alle diett. Det brukes vanligvis til å tilsette protein til smoothies og shakes.

Forbered smoothies med erteproteinpulver

Ernæringstips for erteprotein Fordeler med erteproteinpulver

og nyt til frokost

Erteprotein Ernæringstips Erteproteinpulver Smoothie

Erteproteinet inneholder alle ni essensielle aminosyrer som kroppen ikke kan produsere, og som den må hente fra maten. Det er imidlertid relativt lite metionin, men du kan kompensere for dette ved å inkludere andre metioninrike matvarer i kostholdet ditt, for eksempel egg, fisk, fjærfe, biff, svinekjøtt eller fullkornsris.

Et variert kosthold er grunnlaget for en sunn organisme

Erteproteinpulver sunn diettproteinmatErnæringstips for erteproteinpulver veganske proteiner proteinmat

Det er også en god kilde til forgrenede aminosyrer, spesielt arginin – som fremmer sunn blodstrøm og hjertehelse. Og leucin, isoleucin og valin fremmer muskelbygging.

Generelt fordøyes og absorberes animalske proteiner lettere enn vegetabilske proteiner. Forskning viser likevel at erteprotein er et av de mer fordøyelige plantebaserte proteinene – like bak soyaprotein og kikerteprotein.

Vegetabilske proteiner gir mange helsemessige fordeler

Erteprotein Ernæringstips Erteproteinpulver Smoothie Vegetabilske proteiner

Erteproteinpulver er også rikt på jern

Erteproteinpulver inneholder rundt 5 – 7,5 mg jern per porsjon. Det er omtrent 28-42% av det daglige behovet for kvinner og 62-94% av det daglige kravet for menn. Jernet i vegetabilske matvarer er imidlertid mindre absorberbart enn i animalske produkter. Dette kan forbedres ved å spise erteproteinpulver sammen med vitamin C eller vitamin C -rik mat som sitrusfrukter. Dette øker jernabsorpsjonen med opptil 67%.

Mat som er rik på jern

Erteprotein Ernæringstips Erteproteinpulver Jernkilde

Andre helsemessige fordeler

Erteproteinpulver kan ikke bare være næringsrikt, men også gunstig for helsen. Her er noen av de viktigste fordelene.

Bygg muskelmasse

Studier viser at erteproteinpulver kan bidra til å bygge muskler når det kombineres med motstandstrening. Dette antyder at erteproteinpulver er like effektivt for å bygge muskelmasse som vanlig melkbasert proteinpulver. Det er imidlertid lite sannsynlig at det å tilsette ekstra protein i kostholdet ditt uten å trene påvirker musklene dine – det må kombineres med jevn trening.

bygge muskler

Erteprotein Ernæringstips Erteproteinpulver Bygg muskler

Fremmer metthet og hjelper deg å gå ned i vekt

Ifølge forskning hjelper proteinet folk til å føle seg mett lenger enn karbohydrater eller fett. Dette betyr at diett med høyt proteininnhold kan føre til gradvis vekttap over tid. Så erteproteinpulver fremmer metthet og hjelper deg å gå ned i vekt på en naturlig måte.

Gå ned i vekt uten et strengt kosthold

Erteprotein slanking diett tips

Sunt hjerte

Dyrestudier har vist at erteproteinpulver kan redusere noen av risikofaktorene for hjertesykdom, for eksempel høyt kolesterol og høyt blodtrykk.

Dette kan også hjelpe deg med å unngå hjertesykdom

Erteprotein Ernæringstips Erteproteinpulver fordeler sunt hjerte

Konklusjon

Erteproteinpulver er en vegetabilsk kilde til protein, men det har blitt utbredt de siste årene. Regelmessig inntak av erteprotein har mange helsemessige fordeler som vekttap, forbedret hjertefunksjon, oppbygging av muskelmasse, balansert blodsukkernivå, etc..

Nyt et balansert kosthold og vær sunn!

Ernæringstips for erteproteinpulver veganske proteiner

Prøv å legge erteproteinpulver til dine favoritt shakes, smoothies, desserter, bakevarer og frokostoppskrifter for å få en ekstra dose protein hver dag og nyt alle helsemessige fordelene av det.

Ingredienser for en sunn proteinsmoothie

Erteproteinpulver ernæring veganske proteiner

Naturlig protein

Erteproteinpulver Ernæringstips Proteinmat

Mangosmoothie med vegetabilsk proteinpulver

Erte Protein Nutrition Erte Protein Pulver Smoothie Erteprotein Ernæringstips Erteproteinpulver Smoothie Mango Erteprotein Ernæringstips Erteproteinpulver Smoothie Frukt OrangeErteprotein Nutrition Tips Proteinpulver Smoothie