En malakjede er en bønnekjede som brukes i Japa -meditasjon for å gjenta mantraer, bønner eller intensjoner / bekreftelser. Malakjeder brukes også til å telle åndedrag eller i takknemlighetsmeditasjon. Mala er et sanskritord og betyr bokstavelig talt krans eller med andre ord “meditasjonskrans”.

På vei til opplysning

Mala halskjede Japa Meditaion teller perler

I Japa -meditasjon uttales et bestemt mantra høyt og gjentas igjen og igjen

Mala halskjede Japa Mala buddhistiske bønneperler

Malas består av meditasjonsperler eller bønnperler og er så å si gamle “verktøy”. Disse tjener til å fokusere sinnet og holde det fritt for tanker. Et fullt mala halskjede inneholder 108 motperler pluss en guru eller meru perle. Vanligvis er en 108 mala lang nok til å brukes som et halskjede. En mala kan også bindes som et halvt mala halskjede med 54 perler. Eller en annen variant er håndleddet mala halskjede med 27 tellende perler. Guru eller meru perle er ofte større enn de andre mantra perlene og gir et start- og sluttpunkt for å telle mantraets repetisjoner. En dusk er koblet til enden av guru / meru perlen og malaen er koblet til en siste Avslutt knuten. Malakjeder kalles mantra- eller meditasjonskjeder, hinduistisk rosenkrans eller buddhistiske bønnekjeder.

Målet er å holde sinnet fokusert og fritt for tanker

Mala halskjede tulsi Japa meditaion

Hvorfor har et mala -kjede tradisjonelt 108 mala -perler??

Tallet 108 har en veldig sterk betydning i vitenskapen og spiritualiteten i India. Det er 108 bokstaver i sanskrit -alfabetet! Vediske matematikere målte solens diameter til 108 ganger større enn jordens diameter. Og de målte avstanden mellom solen og jorden til 108 ganger solens diameter. I yoga spiller tallet også en betydelig rolle. 108 er de hellige tekstene til Upanishadene, 108 er også de hellige stedene i India, og det er 108 Marma (akupressurlignende) punkter på kroppen. I tradisjonen med Bhakti Yoga blir historier fortalt om 108 gopier som danser med Krishna i Vrindavan. Gudinnen har også 108 navn. I tantrisk yoga beskrives 108 energilinjer i hele kroppen, som alle konvergerer og forbinder seg ved hjertechakraet.

Et mala -halskjede har 108 bønneperler, en guru -perle og en dusk

Mala halskjede Japa Meditaion Mala halskjede med dusk

Hva er et mala halskjede laget av?

Mala halskjeder kan være laget av forskjellige materialer. De vanligste mala perlene er laget av tre, frø eller halvedelstener. Avhengig av materialet som brukes, har perlenes egenskaper en viss energisk effekt. Avhengig av materialet har malakjeder forskjellige effekter. I India er malas hovedsakelig laget av sandeltre, tulsi og Rudraksha frø produsert. I Nepal og Tibet er de fleste malasene laget av bodhi -frø, lotusfrø og bein.

Rudraksha -frø symboliserer Shivas tåre 

Malakjede Japa Meditaion Buddha bønneperler

Størrelse og type mala perler

Motperlene i et Mala -halskjede er vanligvis mellom 6 mm og 10 mm i diameter. Dermed er disse med 8 mm diameter de vanligste. Større perler er lettere å telle, men mala -halskjedet blir lengre og tyngre. Mala halskjeder kan lages av et enkelt materiale eller av flere forskjellige typer tre- og steinperler. De kan også inneholde tynne avstandsperler i metall som brukes til dekorasjon og ikke telles. Guru -perlen kan ha samme størrelse som tellerperlene eller større. Guru -perlen er vanligvis laget av samme materiale som motperlene.

Et mala halskjede med knuter mellom treperlene

Malakjede Japa Meditaion Mala bønnekjede med duskblå

Dusker, knuter og snorer

Dusken av en mala er vanligvis laget av bomull eller silke. Et alternativ ville for eksempel være miljøvennlig hamp. Vanligvis er Mala bønnekjeder trukket med bomulls- eller nylonsnor. Mala perler fra India har vanligvis knuter mellom hver perle, mens malas fra Tibet, Nepal og Kina ikke knyttes mellom perlene. Noen malas i tibetansk stil har to ekstra tellere / tellende perler festet til hver side av malaen. Disse brukes til å telle mange repetisjoner av mantraer (hundrevis til tusenvis) og kan enkelt legges til eller fjernes etter behov.

Liten Buddha -figur som en guru -perle 

Mala halskjede halvverdige steiner Japa Meditaion

Historien til Mala -kjeden

Mala -halskjeder brukes også i andre kulturer og religioner. Men de er kjent under forskjellige navn, for eksempel bønnperler, rosenkransperler og bekymringsperler. Over to tredjedeler av verdens befolkning bruker en slags bønnekuler for åndelige ritualer. Bruken av perler i bønn ser ut til å ha sin opprinnelse rundt 800 -tallet f.Kr. Å ha i India.

Bønneperlene har en veldig lang historie

Malakjede Japa Meditaion bønneperler

Perler i seg selv har en sterk innflytelse og stor betydning i menneskets historie. De eldste perlene som er funnet så langt er rundt 42 000 år gamle. I vår historie har perler blitt brukt som talismaner for beskyttelse, amuletter for lykke til og statussymboler for rikdom og autoritet. Tidligere var de åndelige og religiøse instrumenter og tjente som en form for byttehandel. Imidlertid har betydningen og bruken av perler endret seg betydelig over tid. De symboliserer personlige og kulturelle forhold samt fysiske, magiske og overnaturlige krefter, så vel som kulturelle verdenssyn.

Det antas at bønneperler er talismaner for beskyttelse og amuletter for lykke til

Malakjede Japa Meditaion sandaltre Mala bønneperler

Hvilke religioner bruker malakjeder?

Kristendom, islam, buddhisme og hinduisme bruker alle en eller annen form for bønnekuler. Rundt 1600 -tallet begynte muslimer å bruke bønneperler kjent som Subha, Misbaha eller Tespih. Disse halskjeder har vanligvis 99 motperler og en langstrakt endeperle. Subha -perler brukes til å praktisere Zikr, resitasjon av de 99 attributtene eller navnene på Gud.

Mala -halskjeder er ofte en del av åndelige ritualer

Mala halskjede Japa Meditaion

Irland er kjent som opprinnelsen til den kristne rosenkransen på 900 -tallet. Rosenkransen ble ikke offisielt anerkjent av den katolske kirke før på 1500 -tallet, da pave Leo X godkjente rosenkransen. En rosenkrans inneholder vanligvis 59 perler og brukes til å telle bønnene som ble sagt til ære for jomfru Maria.

Kompoloi eller bekymringsperler har blitt brukt i greske og kypriotiske kulturer siden midten av 1900 -tallet. Kompoloi -halskjeder har et oddetall perler mellom 17 og 23 og er ikke ment for åndelige formål, men brukes som talismaner eller amuletter for å forhindre uflaks, for å slappe av og for å lindre stress.

Bønnekjeder har en lang tradisjon og mange varianter

Mala -kjeden Japa Meditaion buddhistiske bønnperler

Fordeler med Mala -kjeden

Mala halskjeder har blitt brukt i mange forskjellige åndelige tradisjoner så lenge fordi disse perlene har mange fordeler for kropp, sinn og ånd. Noen av de følgende fordelene er universelle for alle typer bønn eller tellingskjeder, men noen er unike for malakjeder.

  1. En malakjede øker fokuset under Japa -meditasjon.
  1. En malakjede er et effektivt og praktisk verktøy for å telle mantraer.
  1. Mala -halskjeder gir en enkel måte å holde oversikt over antall mantraer som blir resitert.
  1. Fysisk kontakt med malaperlene overfører tilhørende helbredende krefter.
  1. Så snart en malakjede er “ladet”, kan den brukes til helbredelse av deg selv og andre mennesker.
  1. Personlig å velge og kjøpe et mala -halskjede kan bidra til å bestemme og oppnå mål og intensjoner, så vel som åndelige mål.
  1. Selv å se eller bære et mala -halskjede kan tjene som en påminnelse om ens intensjoner og mål. Den kan også brukes som en belønning eller som et symbol på å overvinne ulike vanskeligheter.

Selvfølgelig kan du ta med deg malaen din til yogatimer 

Malakjede Japa Meditaion Yoga -timer

En mala er både et vakkert smykke og en følgesvenn på vei til mer fred, ro og et positivt liv

Mala kjede sandal treperler Japa Meditaion

Malla -kjeder er nå veldig populære i den vestlige verden

Malakjede Mala Buddha bønnekjede med dusk

Malakjede Japa Meditaion Mala bønnekjede med duskchakraer

Perlene absorberer kroppens energi og lagrer den i dem, samtidig som de også avgir et stykke egen energi til deg

Mala halskjede Rudrakscha Mala Japa Meditaion

Av denne grunn er et mala -halskjede et veldig personlig element

Malakjede Japa Meditaion Mala bønnekjede med dusk Malakjede Japa Meditaion Mala bønneperler

Hvis du ikke tør å gjøre en Japa -meditasjon, kan du selvfølgelig bare konsentrere deg om pusten

Malakjede Japa Meditaion Mala bønneperlerMala halskjede Tulsi oransje dusk Japa Meditaion

En malakjede er mer enn bare et tellehjelp

Malakjede Mala Buddha bønnekjede med dusk svartMalakjede Buddha bønnekjede med dusk