Når hele kontinentet er fanget i vinterens isete omfavnelse, lengter folk enda mer etter varme og trøst. Fra begynnelsen av desember til de første dagene i mars, føler du et sterkt ønske om solide retter og varme drikker. Hjertelig, varm og sunn på samme tid, det ville være perfekt! Våre bestemødre har mestret den rette balansen mellom velsmakende og sunt. De lagde hovedsakelig sesongmessig og kjøpte regionalt på det ukentlige markedet. Av denne grunn og fordi det snart er jul, vil vi ta en titt på de festlige oppskriftene med surkål. Hvor mange av oss kan lage en festrett? Og hvor mange som vet hvordan man lager surkål selv og som fortsatt ville våge å gjøre det?

Du bør prøve alle oppskriftene med surkål

Lag dine egne oppskrifter med surkål hvitkål

Vinteroppskrifter med surkål – sunt og fullt i kulden

På julemarkedet får vi bare de populære surkålrettene i begrenset omfang i år, og restaurantene vil mest sannsynlig forbli stengt. Den beste vurderingen er å lage mat selv. Et hjemmelaget måltid er kanskje ikke like mesterlig som det profesjonelt tilberedte.

Men det smaker hjemme og tradisjon, og det er det viktigste. Hva spiste du på bestemors gode rom på kalde søndager? Surkål med svineknoke, Schupfnudeln, Kasslerstek … men også de deilige dumplings med rødkål … og selvfølgelig den typiske nordiske grønnkålen med poteter og Bregenwurst..

Det solide og hjemmelagde kjøkkenet har sin tradisjon og historie

oppskrifter med surkål lag dine egne juleoppskrifter

I dag synes mange mennesker at slike retter er overdrevne, for fete og også altfor langt unna de friske. Men det er ikke helt sant. Ingrediensene er faktisk 100% i henhold til klimaet og krydder som brukes gjenspeiler egenskapene til boligområdet og den respektive familietradisjonen. Hver rett har også en spennende historie fra gamle dager.

Har du allerede hatt lyst til å nyte mat i “hjemmestil”??

“Vel da dugg!”

Alle bør lære å lage surkål selv

Lag dine egne oppskrifter med surkål Forbered surkål

Forbered surkål – det er så enkelt

For å lage deilig surkål trenger du bare en eller flere typer kål, krydder og kaldt. Hvis du fortsatt har den, kan du ta ut gjæringsgryten. Vi jobber imidlertid med det vi har i leiligheten. Hvis vi syltet surkålen i dag, er den klar til jul.

En leirgryte der du legger surkålen ville være autentisk og vakker. Men hvis du ikke har en lignende, bruk en vanlig murkrukke! Det ville være fornuftig hvis glasset er litt større og bredere, og det er viktig at det vaskes og kokes godt.

Perfekt balansert – den sunne og kalorifattige kålen og det gode kjøttet

Lag dine egne oppskrifter med surkål med kassler

Surkåloppskrift – sunn og raffinert

Vi gir deg den grunnleggende oppskriften på hjemmelaget surkål, og du kan variere og avvike fra den etter din smak og behov.

En blanding av vintergrønnsaker kan gjæres sammen med surkålen

Lag dine egne oppskrifter med surkål med kassler

Ingredienser:

1 hvitkål

litt salt

litt sukker

Murerkrukker eller leirgryte

Treskje

Jo lengre kuttstrimlene blir, desto skarpere blir surkålen

Lag dine egne oppskrifter med surkål, skåret i små biter

Smak til med salt og start gjæringen med sukker

Julebordoppskrifter med surkål lager selv

Forberedelse:

Ta en hvitkål (eller hvilken variant du liker), del den i to og fjern stilken! Legg til side noen hele blader og skjær resten i tynne strimler. Jo lengre strimler, desto finere og sprøere blir surkålen.

Nå legger vi halvparten av de store bladene i bunnen av det rene glasset. Det er viktig at hele gulvet er dekket. Vi drysser litt sukker og salt på bladene og på toppen fordeler vi noen av de vakre kåltrådene.

Nå kommer det viktigste i tilberedningen av surkål, nemlig bankingen. Kålen skal moses til den er myk, enten for hånd eller med en treskje. Den kraftige dunken skal gjøre kålen myk og smidig. Tilsett salt en gang til før du begynner!

Pounding kål er den viktigste delen av forberedelsen

Lag dine egne oppskrifter med surkål og finpuss surkål

Pass på at kålstrimlene er veldig myke og danner et tett lag. Hvis det bare er litt luft igjen mellom, vil kålen gjære feil og dessverre gå dårlig.

Hvis glasset allerede er fullt, dekk det øverste laget med de resterende kålbladene. Hvis du fortsatt har plass, kutt litt mer kål og behandle de nye trådene nøyaktig som beskrevet ovenfor. Ha i kål og slå til karet ditt er nesten fullt.

Som sagt, dekk det øverste laget med kålblader og se etter noe tungt å flate kålen med. Den resulterende saften er viktig og bør være over det øverste laget og over vekten.

Kållagene skal være tette og det skal ikke være luft mellom dem

oppskrifter med surkål lag din egen surkåloppskrift

Dette harde arbeidet er ment å vise om tre uker at du gjorde alt riktig! La glasset stå i kulden i tre uker og vent utålmodig!

For et optimalt resultat kan surkålen lagres på rundt 10-15 grader de to første ukene og deretter ved 5 grader etterpå.

Surkålen lagres på et kjølig sted i omtrent tre uker

Lag dine egne oppskrifter med surkål Refine surkål

Surkål smaker spesielt godt til sennep og einer

lag dine egne oppskrifter med surkål

Det finnes oppskrifter med surkål som er bra for vegetarianere

Lag dine egne oppskrifter med surkål. Matlaging av surkål

Julemeny med surkål – lokal og så uventet sunn

Avhengig av regionen kan surkåloppskriften bare suppleres og foredles. I noen hus blir enda flere vintergrønnsaker satt i for gjæring. Mange foretrekker at surkålen er krydret og aromatisk og finpusser den med laurbærblader og einer.

Hvordan du krydder kålen er opp til din følsomhet! Det er viktig at kålen gjærer ordentlig, for det er den eneste måten du kan dra nytte av alle de sunne egenskapene.

Surkål er en veldig kalorifattig grønnsak, men den inneholder mye vitaminer, mineraler og fiber. Surkålen styrker også immunsystemet.

Enten du bruker surkålen til den tradisjonelle julemenyen eller bare spiser den, vil du gjøre kroppen din bare godt!

Vi ønsker deg en sunn og deilig førjulstid!

Rødkål -elskerne kan komponere sin egen variant

Oppskrifter med surkål gjør deg til rødkålsjuleoppskrift

Ingenting kan stå i veien for det festlige måltidet

Lag dine egne oppskrifter med surkål rødkål til jul

Å lage surkål er enkelt hvis du følger alle trinnene nøye

Oppskrifter med surkål lager din egen surkål med svineknoke