Frøolje av høy kvalitet av pigger er en av de dyreste av alle. Dens tungvintige ekstraksjon og bemerkelsesverdige egenskaper er hovedårsakene til dette. Det brukes i mange naturlige kosmetiske produkter som en mirakelingrediens, eller i sin reneste naturlige variant påføres det direkte på huden. Det er ikke for ingenting at toppkokker også bruker den dyrebare oljen til å gi utsøkte spesialiteter som avsluttes. I dagens innlegg vil du lære mer om alle de viktigste effektene av olje fra figener. Vi vil også fortelle deg hvordan du kan bruke oljen selv og hva du bør vurdere når du kjøper.

Fiksefrøolje – en godbit for huden

sunn oljeeffekt av prickly pear

Hva er stikkende pærefrøolje?

Denne dyrebare oljen er hentet fra de tørkede og kaldpressede kjernene til de stikkende pærene. Dette er de stikkende fruktene av Optunia Ficus Indica kaktus. Anlegget kommer opprinnelig fra Mexico, men vokser nå også i Marokko og Italia, så vel som i andre sydeuropeiske land.

Du kan spise stikkende pærer. Faktisk er disse veldig sunne og smaker godt, omtrent som fiken. Det er ikke for ingenting at disse er en populær ingrediens i mange meksikanske retter, sammen med kaktusbladene.

Kaktusfrukter er enten røde eller gule

Fiksefrøolje fra figenene

For å lage en liter fiskefrøolje trenger du vanligvis minst 1 tonn av frukten. Disse høstes en gang i året og er ganske arbeidskrevende, spesielt med tanke på de mange piggene. Etter innhøstingen skilles fruktkjøttet fra frøene og disse tørkes deretter. Tradisjonelt er kjernene kaldpresset, og slik utvinnes oljen.

Fikser er mye brukt frukt fra ørkenen

fiskefrøolje sunt for huden

Hvilke positive effekter har oljen??

I utgangspunktet drar hele kroppen fordel av de mange, verdifulle vitale stoffene som finnes i olje fra figener. Ikke desto mindre er oljen best kjent som en kraftig anti-aging eliksir. Regelmessig bruk bør glatte ut lysere og dypere rynker og la ansiktshuden skinne med en frisk glans. Samtidig blir huden generelt fløyelsaktig og myk. Det er også tilstrekkelig hydrert og forynget. Fiksefrøolje er også ofte foretrukket for aldersflekker og andre visuelle solskader eller akne.

Påfør den naturlige oljen direkte på huden

ung kvinne bruker stikkende pærefrøolje som hudpleie

Du vil tvile på alle disse flotte positive egenskapene enda mindre hvis du ser nøye på ingrediensene i denne oljen. Den inneholder nemlig:

  • Tocopherol – (fra gruppen av vitamin E)
  • vitamin C
  • sekundære plantestoffer (fytosteroler, triterpener, betakaroten, ferulinsyre, etc.)
  • Omega-6 fettsyrer
  • Omega-9 fettsyrer

Eldre hud kan spesielt dra nytte av dette

figen fra prikkete pærer. vakker hud

Takket være disse ingrediensene utvikler oljen effekten av en kraftig antioksidant, har antiinflammatoriske egenskaper og gir huden verdifull fuktighet. Alt i ett – en ekte skjønnhetsgave fra ørkenen.

Hvordan kan du bruke stikkende pærefrøolje?

Oljen påføres vanligvis dråpe for dråpe direkte på renset ansiktshud. To eller tre dråper burde være nok. Disse masseres deretter forsiktig inn. Ikke bare ansiktet kan behandles med det, men også andre deler av kroppen der huden har blitt grov og tørr. Du kan også legge oljen til andre kosmetiske produkter som kremer eller ansiktsmasker.

Verdifulle dråper for mer fuktighet og velvære

Prickly pear seed oil hudpleie

Hva bør du tenke på når du kjøper?

Når du velger en god stikkende frøolje, må du ikke spare på feil side. Derfor er det bedre å unngå produkter som er for billige. Disse kunne ha blitt fortynnet eller supplert med skadelige tilsetningsstoffer. På den annen side foretrekker du bare organisk kvalitet og 100 prosent renhet. Det er også ekstremt viktig at oljen oppnås ved kaldpressing og ikke ved kjemisk destillasjon. Det ville vært enda bedre hvis oljen fra figenene dine har hatt kortere transportveier og kommer fra et europeisk land eller i det minste fra Marokko. Dette sparer også miljøet for mye CO2 -utslipp.

Fikseolje av høy kvalitet har alt

sunne effekter av figen fra frøolje

Overbevis deg selv om denne naturlige skjønnhetskilden!

Lag olje av figener fra kikepærer

For øvrig smaker modne frukter deilig

kaktusfrøolje kaktusrøde prikkete pærer

stikkende pærefrøolje gule frukter kaktus

Bland noen dråper av den i en bæreolje under massasjen

prickly pear seed oil massasje hudpleie

Se frem til en ren og strålende hudfarge! 

vakker hud med olje fra stikkende pære