Umulig mat, det California-baserte selskapet bak den kjøttfrie Impossible Burger jobber med et annet grønnsaksprodukt kalt fishless fish. Produktlinjen er et svar på den stadig økende etterspørselen etter plantebasert mat og for å bekjempe overfiske.

Impossible Foods har allerede utviklet en plantebasert kjøttkraft med ansjosmak. Du kan bruke den til å tilberede paella eller Caesar salatsaus. En fiskfri fisk, akkurat som “biffen” fra Impossible Burger, åpnes Ondskapsfullhet basert. Dette er et protein laget av genmodifisert gjær som etterligner tekstur, smak og aroma av biff.

Disse fiskefileter inneholder ikke fiskekjøtt

Fiskeløs fisk fra Impossible Foods i utvikling fiskebiff uten fisk

Fiskeløs fisk som det neste innovative produktet fra Impossible Foods

Det gjenstår å se om fiskeløs fisk vil ha samme appell som Impossible Burger. Tross alt har fisk ikke det samme dårlige rykte for produksjon og helseeffekter som svinekjøtt eller storfekjøtt. Siden imidlertid allerede 90% av verdens marine fiskebestand er oppbrukt av kommersielt overfiske, bør ingen neglisjere behovet for fiskeløs fisk.

Fisk ser kanskje ikke like søt ut som andre truede dyr, men de fortjener like mye beskyttelse og oppmerksomhet

Fiskeløs fisk fra Impossible Foods under utvikling Overfiske er et reelt problem

Fiskeløs fisk er det neste trinnet i Impossible Foods ‘oppgave å utvikle plantebaserte alternativer for all animalsk mat innen 2035. Konsernsjef Pat Brown er overbevist om at de kan justere Impossible Burger-oppskriften for å etterligne andre typer dyrebaserte matvarer.

Røkt “laks” består smakstesten

Fiskeløs fisk fra Impossible Foods i utvikling laks som ikke er fisk

Fiskeløs fisk fra Impossible Foods i utvikling fiskeburger uten fisk

Den store etterspørselen er problemet

Problemet for Impossible Foods ser ikke ut til å være teknologien for å lage kjøttfrie produkter. Det ser ut til at selskapet sliter med å holde tritt med etterspørselen etter det gjennombruddsproduktet. Det har vært mangler i patties på kjederestauranter som Red Robin og White Castle som har dem på menyen.

I mai lanserte Impossible Foods også Impossible Sausage som en del av et samarbeid med Little Caesars for Impossible Supreme Pizza. Det var mer enn 50 forskjellige prototyper av vegetarpølsen før selskapet valgte oppskriften på det nye produktet. Now Impossible Pølse har 0 mg kolesterol, magert 1,5 g mettet fett og bare 270 kalorier. Og det i en porsjon på 100 g. Bare sammenlign det med verdiene til en vanlig pølse: 70 mg kolesterol, 12 g mettet fett og 340 kalorier!

Etter hvert som året skrider frem, vil Impossible Foods -produkter endelig være tilgjengelige i butikkene, så kundene vil ha et alternativ til å kjøpe dem.

Impossible Supreme Pizza ser ganske appetittvekkende ut

Fiskeløs fisk fra Impossible Foods under utvikling små keisere umulig suveren pizza

Vil du prøve denne fiskeløse sushi?

Fiskeløs fisk fra Impossible Foods i utviklingssushi uten ekte fisk

Fiskeløs fisk fra Impossible Foods under utvikling ristet brød med laks uten fisk