Når det gjelder vakker hud, tenker vi vanligvis på huden på ansiktene våre. Huden på føttene blir ofte neglisjert, og dette kan føre til calluses, som ikke er et medisinsk problem, men kan være ganske ubehagelige. Ærlig talt ser calluses skjemmende ut på føttene, men ikke få panikk! Det er noen effektive metoder og hjemmemedisiner som kan hjelpe deg med å fjerne det irriterende calluset.

Hvordan kan du fjerne den irriterende hornhinnen?

Calluses fjerner calluses på føttene

Behandle calluses på føttene

Fjern calluses Behandle calluses på føttene

Hvordan fjerne calluses?

Selv om calluses ikke akkurat er velkomne på foten, utvikler de seg for å beskytte foten mot ytterligere skade. Ikke bare er huden på føttene mye tøffere, den er også mer utsatt for å bli tørr, sprukket og infisert. Calluses er forårsaket av en ujevn vektfordeling, vanligvis på undersiden av forfoten eller hælen. Calluses kan skyldes feil fottøy eller unormal hud. Imidlertid er en viss grad av callusdannelse på fotsålen ganske normal. Passende vedlikehold er nødvendig hvis du ønsker å fjerne hornhinnen.

Callus på fotsålen

Fjern calluses Behandle calluses på føttene

Nyt den myke huden på føttene

Calluses Fjern Calluses on Feet Tips

Fotbad

Et fotbad er veldig viktig når det gjelder “fjerning av calluses”. Så på kvelden, legg føttene i en bøtte med varmt vann og natron. Dette vil oppløse de døde hudcellene og myke opp hornhinnen. Du kan også ta et Epsom saltbad for å berolige huden. Uansett er det viktig å tørke huden helt etter at den har blitt gjennomvåt. Selv om varmt vann er godt for huden på føttene, kan vedvarende fuktighet føre til soppinfeksjoner.

Et fotbad om kvelden vil være bra for føttene

Fjern calluses Behandle calluses

Behandle calluses og calluses på føttene

Pimpstein

Pimpstein er lette, porøse steiner som brukes av mange mennesker til å skrelle av død hud og calluses. Disse steinene fungerer best etter et fotbad. Tilsetning av Epsom -salter i vannet kan bare forbedre resultatene. Når huden er myknet, bruk milde sirkulære eller sidelengs bevegelser for å fjerne callus. Gjenta dette flere dager på rad for å få resultatene du ønsker.

Fjern callus med en pimpstein

Fjern calluses Calluses på føttene behandler pimpstein

Fotfiler

En fotfil er et annet verktøy som kan brukes til å fjerne calluses. Som med pimpstein, er det best å dynke callus i varmt vann før du bruker en fil. Mange bruker fotfiler når de bader eller dusjer. Etter at callus er arkivert, kan bruk av fuktighetskrem bidra til å holde huden myk.

Du kan bruke en fotfil i dusjen

Fjern calluses Calluses på føttene behandler fotfiler

Natronpasta

Natronpasta er et alternativ til kommersielle eksfolierende kremer.

For å lage en slik pasta selv, bland 2 ss vann med nok bakepulver til å lage en pasta og tilsett deretter noen dråper limesaft.

Påfør blandingen på områdene og trekk deretter av sokkene. Gjenta denne applikasjonen hver kveld til hornhinnen forsvinner.

Hjemmelaget natronpasta

Fjerne calluses Calluses på føttene Behandling av bruspasta

Fuktighetskremer

Påfør en fuktighetskrem på hornhinnen, ta på deg sokker og la fuktighetskremet stå på over natten. Dette kan bidra til å myke opp calluses og forhindre at huden tørker ut.

 Ikke glem fuktighetskrem!

Calluses fjerner calluses hud på foten

Fotpute

Fotputer er en type polstret bandasje som kan beskytte eller forhindre calluses. De er spesielt designet for dette og er tilgjengelige i forskjellige størrelser og former. Fotputer reduserer maksimalt friksjonen og trykket som hornhinnen forårsaker. Og så fremmer de den naturlige helbredelsen av huden på føttene.

Fotputer beskytter mot calluses

Calluses fjerner calluses fotputer

Hvordan kan du forhindre calluses?

  • Vask føttene daglig med såpe og vann, tørk dem grundig og påfør en fuktighetskrem
  • iført sko som sitter skikkelig, da altfor stramme eller veldig høye hæler kan øke friksjonen
  • Bruk av fotputer eller skuminnlegg for å forhindre overdreven trykk på huden

Bruk alltid komfortable sko!

Fjern calluses Calluses på føttene forårsaker uegnede sko

Alt tatt i betraktning

Calluses er forårsaket av overdreven friksjon eller trykk på visse områder av huden. De kan være ubehagelige og ubehagelige, men er sjelden grunn til bekymring.

En rekke enkle hjemmemedisiner kan bidra til å fjerne calluses, inkludert behandlinger som myker opp huden. Forebyggende tiltak, for eksempel bruk av komfortable sko, kan bidra til å redusere risikoen for calluses.

Slapp av og nyt et varmt fotbad!

Fjern calluses Calluses på føttene, behandle fotbad

Vakker og baby-myk fothud

Calluses fjerner calluses på føttene