I tillegg til fregner og fødselsmerker, er aldersflekker blant de vanligste pigmentflekkene på huden vår. Som navnet antyder, oppstår sistnevnte over tid og forekommer oftest over 60 år hos både kvinner og menn. Stadig oftere har imidlertid mange fra 40 år og enda tidligere brunlige flekker på huden. Ansiktet, håndryggen og underarmene er spesielt påvirket, men også noen ganger décolleté og nakke. Hvorfor oppstår disse hudendringene og hvordan du kan fjerne eller i det minste minimere aldersflekker, kan du finne ut av oss i dag.

Aldersflekker er medisinsk ufarlige

Fjern eller minimer alster flekker

Hva er aldersflekker?

Leger kaller aldersflekker lentigines seniler eller solares. I de fleste tilfeller ligner disse på brunlige linser, som kan være mindre eller større. Flekkene varierer ofte også i farge og forekommer på hudområder som har blitt utsatt for sol oftere. I tillegg til arvelig disposisjon, er det fremfor alt den intense UV -strålingen som er hovedårsaken til utvikling av mørke hudflekker.

For å være mer presis, er fargepigmentet melanin ansvarlig for dette. Dette produseres av såkalte melanocytter (spesielle celler i huden) og lagres i epidermis. Det er en slags beskyttende reaksjon fra kroppen mot sollys. Prinsippet ligner på dannelsen av en vakker solbrunhet, men i dette tilfellet skjer det bare selektivt og mye mer intenst.

Sterk UV -stråling kan forårsake Alster flekker over tid

hjemmemedisiner for aldersflekker

I prinsippet er aldersflekker helt ufarlige og trenger ikke fjernes fra et medisinsk synspunkt. Imidlertid synes mange mennesker at disse er ganske lite attraktive og i det minste ønsker å skjule dem. Det er medisinsk-kosmetiske metoder spesielt utviklet for dette, som for det meste er effektive, men også kan være kostbare. Du bør få detaljerte råd fra en god spesialist og ta avgjørelsen selv. I tillegg, hvis du har pigmentflekker som dukker opp eller blir større over tid, bør du definitivt gå til hudlegen og la deg undersøke. Tross alt hjelper god forebyggende omsorg ofte til å identifisere hudkreft og andre hudsykdommer på et tidlig stadium.

Vær ansvarlig og ta vare på huden din

forhindre fjerning av aldersflekker

Fjern aldersflekker gjennom intensive metoder

Gode ​​spesialister og spesialister på det dermatologiske feltet tilbyr ofte muligheten til å fjerne forskjellige pigmentflekker. For aldersflekker er kjente metoder som laserterapi, blekekrem og kjemisk peeling, dermabrasjon og kryoterapi (kald behandling) de mest brukte. De fleste av disse variantene er ikke bare forbundet med tid og penger, men også noen ganger innebære risiko og bivirkninger. Hudirritasjon og hevelse oppstår ofte etter behandlingen, noe som mange pasienter synes er ganske irriterende. Du bør også bruke konsekvent solbeskyttelse etterpå, fordi huden blir enda mer sensitiv enn før.

Generelt må du sørge for at du har tilstrekkelig solhudbeskyttelse

lag ansiktsmaske mot aldersflekker selv

Fjern aldersflekker med hjemmemedisiner

Men hvis disse konvensjonelle metodene er uaktuelle for deg, er det noen veletablerte hjemmemedisiner du kan prøve. Her stoler man mer på naturens kraft og nærmer seg saken mer avslappet, men også mer tålmodig. Fordi naturlige hjemmemedisiner fungerer saktere og tar tid. Produktene nedenfor er rike på vitaminer, mineraler og antioksidanter og gir derfor næring og omsorg for huden. Du kan bruke de fleste av dem enten alene eller i kombinasjon med de andre.

 • Eplecidereddik og rødløk

 • ricinusolje

 • Honning og sitron

Bland like deler honning og sitron for å danne en ansiktsmaske

honning sitronmaske fjerne aldersflekker

 • Kjernemelk eller yoghurt

 • papaya

 • løvetann

 • Aloe vera

Påfør på aldersflettene enten pent eller blandet med andre hjemmemedisiner

Lag ansiktsmaske mot aldersflekker selv

 • tomater

 • Sandeltreolje

 • gurkemeie

 • persille

Påfør fersk persillejuice på huden med bomullsputer

persille ansiktsmaske for å fjerne aldersflekker

Forhindre aldersflekker

Dessverre er det ikke mulig å forhindre aldersflekker for alltid. Men det du kan gjøre er å bremse og forsinke opprettelsen. Dette fungerer best med en sunn livsstil og et balansert kosthold. Mye mosjon, drikke nok vann, redusere stress, unngå skadelige sentralstimulerende midler – alt dette er helt klart en del av det. I tillegg bør du alltid beskytte deg veldig godt mot UV -stråling. Påfør en god solkrem med passende solbeskyttelsesfaktor og utsett deg aldri for middagssolen mellom kl. 11 og 15..

Ikke overdriv med sommerbruningen

solbeskyttelse mot aldersflekker

Så sørg for å først søke råd fra hudlegen din for alle hudpigmenter og endringer. Vurder deretter hvilken behandling og metoder som passer for deg og hvilke som ikke er det. Du kan også stole på naturen og prøve verdifulle hjemmemedisiner for å fjerne eller minimere aldersflekker. Hold deg frisk og nyt livet ditt fullt ut!

Fordi sitroner kan brukes til å lage enten en god sitronade eller en flott ansiktsmaske

fjern aldersflekker med sitroner

fjerne aldersflekker hjemmemedisiner

Grønn te inneholder mye antioksidanter og er bra for øyet og ansiktet

grønn te hjemmemedisin for aldersflekker

Akkurat som de saftige agurkene

agurkemaske mot aldersflekker