Vi kjenner alle de tynne, hvitlige stripene på huden. Selv om kvinner ser ut til å være mer påvirket, har mange menn også strekkmerker. Disse kan ses oftest på hofter og mage, men overarmene, brystet og bunnen er også veldig ofte “dekorert” med dem. Hudstrimlene ser ikke så vakre ut, og man lurer ofte på hvordan man kan bli kvitt dem. Og selv om trenden går mot aksept og en positiv holdning på sosiale medier og med stjerner, er de fleste av oss fortsatt på utkikk etter måter å fjerne eller i det minste redusere strekkmerker. Finn ut nedenfor om dette er mulig og hva som kan hjelpe med det.

Strekkmerker kan vises på mange deler av kroppen 

fjern strekmerker

Hvorfor oppstår strekkmerker?

Ofte kalles disse fremdeles strekkmerker. Det er sant at mange kvinner får strekkmerker, spesielt på magen eller brystene, under eller etter svangerskapet. Men langt ikke bare gravide er rammet av dette. Svært ofte får man slike striper på huden i puberteten.

Hormonbalansen endres raskt, og i de fleste tilfeller har du en rask vekstfase. Alle faktorer som påvirker bindevev. Hvis dette er ganske svakt, river det her og der. Du kan se det i form av strekkmerker. Selv overvektige mennesker og idrettsutøvere som tør å bygge opp ekstreme muskler kan få de stygge stripene på mange deler av kroppen.

Raskt vekttap kan også føre til strekkmerker 

fjerne strekkmerker hjemmemedisiner

Hvordan kan du forhindre strekkmerker??

Det er noen tiltak som i de fleste tilfeller kan føre til en synlig reduksjon av strekkmerker. Målet er å styrke bindevevet og det nederste laget av huden din og å stimulere blodsirkulasjonen. Først og fremst bør du være oppmerksom på et balansert kosthold. Mange ferske frukter og grønnsaker samt nøtter gir deg nok vitamin A, C og E. På denne måten fremmes kollagendannelse og en mild detox -effekt oppnås. Huden din kan motta støtte ikke bare fra innsiden, men også fra utsiden. Med fuktighetsgivende og vitaminholdige kremer og oljer kan du massere de mest berørte delene av kroppen regelmessig og dermed også forbedre elastisiteten til bindevevet..

Det er best å bruke naturlig kosmetikk

minimere strekkmerker hjemmemedisiner aloe vera kokosnøttolje

Vanlige sportsaktiviteter anbefales selvfølgelig også sterkt i dette tilfellet. De har en veldig positiv effekt på energinivået, immunsystemet og selvfølgelig på tilstanden til fasciae. Og hvis disse er godt forsynt med blod, er bindevevet ditt også i toppform. Så strekkmerker kan forhindres for det meste. Å drikke mye vann og få nok søvn er tilleggsfaktorer som kan hjelpe deg med å forhindre striper også.

Fjern eller reduser strekkmerker med disse hjemmemedisinene

Hånd på hjerte, strekkmerker kan ikke forsvinne helt. Likevel kan mye gjøres for å oppnå en synlig reduksjon. For eksempel en lett plukkemassasje, alternative dusjer eller hjelp med mikronedling. Spesielle laserprosedyrer kan også prøves ut med en god spesialist hvis du virkelig føler deg forstyrret av strekkmerker.

Som med de fleste behandlinger er resultatet alltid veldig individuelt 

fjerne strekkmerker profesjonell behandling

Det er også noen velprøvde hjemmemedisiner anbefalt av mange bloggere. Vi lister opp noen av dem nedenfor. Alle kan fritt bestemme hvilken av disse som vil være den beste løsningen for deres situasjon og berørte kroppsdel.

Søt mandelolje

fjern strekkmerker med mandelolje

Mandelolje er et fantastisk hjemmemedisin og kan bli kvitt alle hudproblemer som tørr hud, mørke ringer og strekkmerker. Siden kjendiser som Hilary Duff sverger til denne mirakeloljen etter graviditeten, kan vi trygt si at den fungerer på et øyeblikk. Mandelolje som er rik på vitamin E og andre viktige næringsstoffer, fukter de berørte områdene dypt, støtter cellehelse, reduserer rødhet og fjerner hudsprekker over tid. Varm opp noen mandelolje og bruk den til å massere huden i sirkulære bevegelser og la den absorberes. Gjenta dette to ganger om dagen og påfør deretter en fuktighetskrem.

ricinusolje

Fjern strekkmerker fra ricinusoljen

Ricinusolje er også et effektivt hjemmemedisin for strekkmerker. Ifølge forskning fungerer det som en god fuktighetskrem. De høye nivåene av fettsyrer, som ricinolsyre som finnes i denne oljen, nærer huden dypt og forhindrer at den tørker ut. Massering av de berørte områdene med denne oljen kan redusere utseendet på strekkmerker. Masser de berørte områdene regelmessig med litt olje i omtrent 15 minutter. La den stå på over natten og dusj om morgenen. Du vil snart legge merke til de optiske resultatene.

Kaffegrut

Kaffegrut skrubber mot strekkmerker

Den kornete konsistensen av kaffegrutene har en eksfolierende effekt på huden. Det antas at eksfoliering kan glatte ut huden og falme arr. Det er imidlertid ingen vitenskapelige bevis på at skrubbing kan hjelpe til med å behandle strekkmerker. Likevel sverger mange skjønnhetsfans til den positive effekten på strålende, mye yngre hud. Du kan prøve det selv ved å blande 1-2 ts kaffegryn med samme mengde sheasmør og massere huden din. Du kan deretter vaske av de berørte kroppsdelene og behandle dem med en fuktighetskrem.

Bakepulver og sitron

hjemmemedisiner for strekkmerker natron

Baking soda er et allsidig hjemmemedisin og brukes hovedsakelig for sin eksfolierende effekt. Strekmerke antas å falme ved å fjerne de døde hudcellene på overflaten. Avhengig av hudfølsomhet og din egen tilstand, kan du også prøve den. Bare bland 1/2 ts bakepulver med saften av en halv sitron. Påfør pastaen på strekkmerker og pakk den inn med film. På omtrent 20-30 minutter fjerner du folien og skyll huden grundig med vann. Ikke bruk denne metoden mer enn to ganger i uken for å unngå å stresse huden for mye.

Aloe vera

fjerne strekkmerker aloe vera

Det er kjent at aloe vera har en kraftig fuktighetsgivende effekt på huden vår. Planten kan enten masseres rå direkte på strekkmerker eller blandes med litt kokosolje og påføres. En slik hjemmelaget kremblanding er også perfekt for lett massering av babyhumpen. Gjør det veldig enkelt og forsiktig, og hvis du er i tvil, søk råd fra gynekologen din.

Forhindre strekkmerker på et tidlig tidspunkt med riktige kremer og oljer

fjerne strekkmerker graviditet

Du kan også lage en god fuktighetsgivende hudkrem av fersk eggehvite, sitron og honning 

fjerne strekkmerker diy krem

Kanel er veldig egnet for en eksfolierende kroppsskall 

strekkmerker fjerner kroppsskrubbe

Bruk naturens skjønnhetskraft!

naturlige midler for å fjerne strekkmerker

Sitronsaft fjerner strekkmerker

naturlig kosmetikk fjerner strekkmerker

Og selv om strekkmerkene dine fortsatt kan sees, kan du ta dem på en avslappet og kjærlig måte!

fjerne stygge strekkmerker fra bena