Funksjoner og effekter av vibrasjonsplatetesten

Ønsket om fysisk form kombinert med en fartsfylt livsstil og mangel på tilstrekkelig tid til regelmessig, omfattende fysisk aktivitet er de største driverne for innovasjon i den voksende treningsindustrien. Ikke bare treningsstudioer, med stadig nye, innovative treningsmetoder, dukker opp i hver by, uansett hvor liten, fremfor alt treningsutstyret til hjemmebruk vokser jevnt og trutt. I lang tid har kroppsbevisste hjemmebrukere ikke bare vært fornøyd med en enkel treningssykkel, men moderne og profesjonelt utstyr kan også raskt finne veien til sitt treningsstudio..

En av de mest populære treningsapparater som har blitt mer og mer populær de siste årene er vibrasjonsplaten. Den grunnleggende teknologien har vært kjent i nesten 150 år, men rask modernisering og diffusjon av enheten har bare skjedd de siste 20 årene.

vibrasjonsplattest 6

Alle som er interessert i en vibrasjonsplate, står overfor et stort utvalg av forskjellige modeller. Et innblikk i den grunnleggende metoden og dens tekniske implementering i individuelle enhetstyper og modeller danner grunnlaget for en tilfredsstillende og fornuftig kjøpsbeslutning. For at du ikke skal bli irritert etter kjøpet, bør du tenke nøye gjennom hvilket lager du foretrekker.

Vi anbefaler at du får en detaljert titt på relevante vibrasjonsplateprøveportaler å kaste og sammenligne modellene som presenteres der. Detaljert informasjon på forhånd sparer tid og problemer etterpå.

Alle som noen gang har jobbet med en borehammer eller til og med med en vibrerende plate fra veianlegg eller hagebruk (eller i det minste sett dem på jobb) har sikkert følt vibrasjonen som genereres av enhetene over hele kroppen.

Vibrasjonsplaten for kondisjon ble utviklet i henhold til dette prinsippet. Som navnet antyder, er dette en vibrerende plate. Vibrasjonen øker treningseffekten og intensiteten til øvelsene og reduserer fysisk anstrengelse.

vibrasjonsplattest 1

Platenes vibrasjoner og rotasjoner har en behagelig effekt på bein og muskler, som strekker seg og beveger seg naturlig. Effekten sies å være så positiv at selv osteoporose-forebyggende egenskaper er foreskrevet.

Enheter og alternativer

I utgangspunktet er det to typer vibrasjonsplater: store enheter med sokkel og kompakte enheter uten en. På den ene siden er modeller med en kolonne generelt mye mer motstandsdyktige når det gjelder maksimal kroppsvekt for personen som trener; på den annen side fungerer søylen, med de vedlagte håndtakene, som et nyttig treningshjelpemiddel.

Enheter uten kolonne er vanligvis kun designet for en maksimal vekt på rundt 100 kilo. Til gjengjeld er enhetene mye mindre, ligner en litt forstørret form for badevekt og kan enkelt lagres. For å muliggjøre meningsfylte øvelser er de enkelte modellene utstyrt med elastiske treningsstropper festet til siden med håndtak, som er ment å forenkle stående trening.

vibrasjonsplatetest2

Funksjoner og funksjonelle detaljer

Når man sammenligner det, viser det seg at ikke alle vibrasjonsplater har de samme vibrasjonene. Man bør ikke bare ta hensyn til hvor sterkt det vibrerer, men også hvordan det vibrerer i det hele tatt. Følgelig skiller vi mellom følgende kriterier eller vibrasjonstyper:

-Vibrasjonsfrekvens

-Vibrasjonsretning

-Nedbøyningsbredde (amplitude)

Frekvensen platen vibrerer med bestemmer i stor grad hvilken effekt som skal oppnås på Muskulatur. Det er mellom 5 og 60 bevegelser per minutt. Hovedforskjellen mellom individuelle modeller er muligheten til å regulere hastigheten manuelt.

vibrasjonsplattest 4

Selv om enkle modeller har ingen eller bare svært få hastighetsnivåer, kan vibrasjonsfrekvensen til dyre modeller ofte settes i svært små deler. I tillegg har mange modeller spesielle treningsprogrammer som for eksempel automatisk endrer vibrasjonsfrekvensen.

Avhengig av modellen er det et valg mellom vertikal og horisontal bevegelse for vibrasjonsretningen. Man snakker her om vertikalt vibrerende systemer der platen beveger seg fra topp til bunn. Systemene som beveger seg fra forsiden til baksiden og simulerer en menneskelig gangart, er sideforskyvende. Systemene som kombinerer både den første og den andre bevegelsestypen kalles 3D.

De forskjellige vibrasjonsretningene er også forskjellige med tilhørende maksimal frekvens. Side-alternerende systemer svinger mellom 5 og 35 Hertz, vertikalt oscillerende plater når mellom 20 og 60 Hertz.

vibrasjonsplattest 7

Nedbøyningsbredden er vanligvis bare noen få millimeter, selv om forskjeller i individuelle modeller også kan ha innvirkning på den optimale treningseffekten.

Et avgjørende komfortkriterium ved valg av vibrasjonsplate er demping. Spesielt hvis en enhet skal brukes privat i en leid leilighet, er det lurt å se nærmere på implementeringen. En modell som ikke er eller ikke er tilstrekkelig dempet, overfører vibrasjonen til gulvet under enheten og kan dermed føre til forstyrrende støyutvikling, selv i rommene nedenfor. Produsenter jobber her med forskjellige systemer, hvis effektivitet ikke minst er direkte knyttet til anskaffelseskostnadene.

vibrasjonsplattest3

vibrasjonsplattest 5