Fordeler og ulemper ved fiskediet

Liker du å spise fisk? Du vet sikkert at denne preferansen kan være grunnlaget for sunt vekttap. Fisk gjør det mulig for deg å nyte et bredt utvalg av retter, spise få kalorier og ikke oppleve trang eller mangel på viktige stoffer i det hele tatt.

Gå ned i vekt sunt med fiskeretter

fiskekost grønnsaksalat sunn mat

Det er allerede veldig sunt hvis du bare erstatter det røde kjøttet med det en stund. Så du reduserer kaloriene i menyen sterkt og spiser i stedet for mettede umettede syrer. Denne endringen i kostholdet kan allerede beskrives som en slags fiskekost, og det fører absolutt til vekttap.

Ulike fisketyper og sunne kombinasjoner med dem

fiskekost sunt vekttap sunn mat

Den største fordelen med fiskediet er at det gir deg rom for en veldig variert meny. Dette skyldes de forskjellige fisketypene og også de mange oppskriftene.

Fete og magre fiskearter for kostholdet ditt

fiskekost forskjellige varianter sunn mat

Det er tre typiske fisketyper som vi vil nevne i forhold til fiskediet. Dette er makrell, laks og tunfisk. Sammen har de praktisk talt alle de sunne ingrediensene du trenger.

Fisk og meieriprodukter

fiske diett meieriprodukter sunn mat

makrell

Makrellen representerer typen fisk som gir deg en stor mengde essensielle fettsyrer. Den har en høy prosentandel protein, gir deg mye energi og får deg til å føle deg mett. Den er lett å tilberede fordi makrellen inneholder mye fett, men trenger nesten ikke krydder. Oppskrifter på grillen eller i ovnen er passende. Tilsett sitron for mer smak.

laks

Laks er en typisk fettfattig fisk som er sunn på grunn av de mange vitaminene den inneholder. Ulempen er den høye prisen, men denne fisken har en intens smak, så du trenger ikke mye. Disse og andre lignende fettfattige og møre fisk passer godt til supper.

Laks- en typisk fettfattig og veldig sunn type fisk

fiskekost laks avokado sunn mat

tunfisk

Tunfisk er en typisk fisketype for salater. Det er proteinrikt og lite fett, så det kan spises i store mengder.

Tips: Lag tre lister

Lag tre lister som hver har produkter med lignende kvaliteter som makrell, laks og tunfisk. Inkluder sjømat også. Finn nok oppskrifter for varigheten av diettplanen.

Varighet av fiskediet

Fiskediet må vare ikke mindre enn tre og ikke mer enn en uke. Jo lenger, jo mer må fokuset være på de fete fiskeslagene.

Fiskeretter er også veldig sunne for gravide

fiskekost graviditetssalat sunn mat

Når det gjelder fiskekost, må du selvfølgelig ta hensyn til antall porsjoner og mulige kombinasjoner av fisk med andre matvarer. Ideelt sett bør porsjonene dine deles inn i fire til seks måltider gjennom dagen. Kombiner med grønnsaker og mye protein. Du kan ikke spise mer enn 600 gram fettfattig og 400 fet fisk per dag.

Du kan kombinere rundt en fjerdedel av rettene med poteter eller fullkornsris. Unngå brød og pasta, i tillegg til frukt med høyt sukker. Snacks mellom måltidene bør igjen bestå av grønnsaker og protein.

Generelt bør du redusere det vanlige antallet kalorier med rundt 40%.

Porsjoner og kombinasjoner i et fiskekost

Fiskekost fiskeretter tilbereder sunn mat

Fisk tilberedes i mange kulturer, og de fleste oppskrifter er sunne bortsett fra når de stekes. Sikt på en forandring og kok eksotisk også for å bruke flere krydder. Fiskeretter har også mange positive egenskaper, og dette er en god grunn til å prøve flere av dem i praksis.

Men hvis du har en sensitiv mage, må du passe på at du ikke irriterer det unødvendig med krydrede fiskeretter. Hvis du har disse symptomene, bruker du ingredienser du allerede er kjent med.

Vann: Drikk vann fordi alle fiskeretter naturlig inneholder mye salt. Det forbedrer også effekten.

Eksperimenter med å lage den, men stek aldri!

sunn diett laksefilet sunn mat

Fisk er virkelig et sunt produkt, men de intense effektene av ingrediensene kan føre til usunne bivirkninger for noen mennesker. Derfor tilbyr vi en oversikt over fordeler og ulemper ved et intensivt kosthold med fisk.

Fordeler med fiskekosten

Med fiskekost øker du tydelig sjansene for å gå ned i vekt. Det er få kalorier i fiskemenyen, og samtidig er det mange sunne mineraler, essensielle fettsyrer og andre mikroelementer som fremmer din helse og vitalitet.

Å spise fisk renser kroppen din for giftstoffer regelmessig og gjør huden og håret ditt vakrere.

Fisk fylles, så du føler deg ikke sulten.

For fiskelskere høres alt absolutt problemfritt ut!

fiskekost laksesalat sunn mat

Sjømat er også en del av dietten

fiskekost sjømat salat sunn mat

Ulemper med fiskediet:

Hvis du ikke liker fisk, blir en slik diett ren tortur. En slik meny er ganske dyr. Nyreproblemer kan forverres med økt fiskeforbruk, og du bør teste om du ikke er allergisk mot sjømat. Hos noen mennesker kan dette bare sees når de spiser mer.

Unngå fiskeretter hvis du har nyreproblemer

fiskekost mediterransk mat sunn mat

Sjekkliste over de viktigste tipsene:

Med fiskediet bør du absolutt følge følgende regler:

  • Spis bare fettfattig fisk.
  • Bare følgende typer tilberedning er mulig: koking, baking og damping;
  • Bruk så lite salt som mulig.
  • Bruk mer sitron i stedet: Dette utfolder den deilige iboende aromaen og den naturlige smaken av sjømat.
  • Kombiner forskjellige typer fisk i menyen.
  • Bruk det mest med grønnsaker og eggehviter (men ikke kjøtt!),
  • Reduser kalorier med 40%;
  • Opptil en fjerdedel av måltidene kan ledsages av ris eller grønnsaker.
  • Dietten bør ikke gjentas mer enn en gang i måneden.

Dette er hva du bør ta hensyn til med et fiskekost 

fiskekost sunn mat fiskeretter

Resultater

Hvis du følger alle disse reglene når du lager en diettplan, vil du oppnå mange helsemessige fordeler. Du kan bare gå ned 2 til 3 kilo de første dagene. Samtidig blir du kvitt mange giftstoffer. I tillegg har du nok energi til sport og trening. Ved å unngå sukker og brød blir du mindre sulten på disse produktene etterpå.

Så til slutt setter du kroppen din på en sunnere diettplan, og det kan være starten på permanent vekttap. Du kan gjenta fiskediet hver femte eller sjette uke, avhengig av om det er den kortere eller lengre varianten.

Vi ønsker deg god appetitt og god prestasjon av drømmeskikkelsen din!

Fiskekost brokkoli pynt sunn matFiskekost fisk med spinat sunn mat