Vann er liv. Det er kjent at mer enn halvparten av kroppen vår består av den. Uten vann kan vi ikke overleve mer enn noen få dager. Selv etter noen timer med vannløshet føler vi oss ukomfortable og utslitte. Det er ikke for ingenting at leger og ernæringsfysiologer råder deg til å drikke nok daglig. Dette betyr fremfor alt sunne drikker som fungerer som naturlige tørstslokkere, fremfor alt vann. I de neste linjene finner du ut hvorfor sunt drikke er så viktig, hva som gjør en sunn drink og hva som kan motivere de som ikke drikker mye til å drikke mer vann.

sunne drikker drikk vann fra springen

Hvorfor skal vi drikke nok vann??

de Tysk ernæringsforening V. (DGE) gir råd: Voksne bør drikke rundt 1,5-2 liter vann per dag. Avhengig av kroppsstørrelse, alder, vær og aktiviteter kan dette beløpet selvfølgelig variere. På denne måten sikrer du en god væskebalanse i kroppen og varig velvære. Fordi med mangel på væske, stopper mange fysiske prosesser. Blodet blir for eksempel tykkere, noe som setter hele det kardiovaskulære systemet i fare. Kroppscellene får ikke tilstrekkelig med næringsstoffer, og nyrene kan ikke fungere optimalt. Fordøyelsen er også ustabil og forurensninger er mye vanskeligere å avlede. En skikkelig pine for hele organismen. Hvis dette varer lenger eller er en kronisk tilstand, kan de negative konsekvensene for helsen være alvorlige eller til og med dødelige. De vanligste tegnene på mangel på væske kan ikke bare være hodepine og svimmelhet, men også hjertebank, dårlig konsentrasjon eller døsighet.

Desto viktigere er det å lære å drikke godt. Selvfølgelig bør du først og fremst lytte til følelsen av tørst, men også være årvåken og anbefalt minimumsmengde vann og andre sunne drinker å ta inn.

Barnet drikker vann.

De beste tørstslukkerne kommer fra naturen

Du bør være oppmerksom fra begynnelsen på at virkelig sunne tørstslokkere alltid har å gjøre med vann. Og ikke alt vann er skapt like. Mange helse- og miljøhensyn taler imot forbruk av mineral- eller bordsvann i plastflasker. Kranvann, derimot, blir stadig mer populært og regnes som det beste helse- og miljøvennlige alternativet til drikkevann i Tyskland. Heldigvis er tappevann strengt kontrollert i hele dette landet og er av høyeste kvalitet.

Hvis rent vann er for kjedelig for deg i det lange løp, har du valget mellom å gjøre det til det som er så populært "Tilført vann" forberede hva så mye som "vann med smak" midler. Ofte handler det om vann med en fruktsmak som er raffinert med forskjellige planter, frukt eller urter. For eksempel legger du noen sitronskiver, friske mynteblader og litt revet ingefær i en kanne full av vann fra springen og lar det trekke i en time eller mer. Den sunne drikken slukker ikke bare tørsten din, men er også rik på vitaminer og mineraler og har en god smak og friske aromaer.

sunne drikker sitronvann

Sunn drikke med det såkalte arbeidet enda raskere og enklere, men like friskt og naturlig Mikrodrikker. De er små brusetabletter som løses raskt og enkelt i vann fra springen. De inneholder ikke sukker, ingen kunstige farger eller konserveringsmidler og foredler vannet ditt med sunne, naturlige plante- og fruktekstrakter. En godbit for kroppen og sansene som er perfekt for på farten eller på jobb. En unik innovasjon når det gjelder sunn drikking som ikke bare sparer deg for tid, men også oppmuntrer deg til å drikke vann. Teelskere vil også få pengene sine med de like velsmakende og sunne Microtea -variantene.

Alternativt kan du tilberede andre sunne drikker, for eksempel usøtet urt- og fruktte, eller blande organiske juicespritzere og ikke-konsentrert juice med vann i forholdet 1: 3. De er anbefalte, kalorifattige drikker som er ideelle som sunne tørstslokkere.

sunne drikker sitron bringebær vann

Hvilke beholdere passer til våre sunne drinker?

Når du bestemmer deg for å drikke sunne drikker, velger du i de fleste tilfeller automatisk den riktige beholderen. Fordi du ikke lenger kjøper vann fylt i plastflasker. De avstår også fra sukkerholdige brus eller lignende, som vanligvis også selges i fargerike plastbeholdere eller blikkbokser. På denne måten er du ikke bare bra for deg selv, men også for miljøet ved å spare en betydelig mengde CO2 -utslipp hvert år. Borosilikatglass har for eksempel vist seg å være det perfekte materialet for vannflasker, og rustfritt stål er ideelt for lagring og transport av varme drikker. Beholderne ser enda mer praktiske og elegante ut i spesielle ermer eller stoffposer.

sunne drikker vann fra springen

Stol på sunne drikker som naturlige tørstslokkere. Vær oppmerksom på den reneste kvaliteten og de beste ingrediensene. Drikk nok vann fra springen, vann med smak eller usøtet frukt og urtete. Oppretthold alltid en god væskebalanse i kroppen og hold deg i form og frisk!

sunn drikke detox vann sitron agurk    sunne drikker vann eple kanel