Om sommeren bruker mange mennesker morgen og kveld for å jogge og trene utendørs. Da er temperaturene behagelige, men dagen er allerede eller fortsatt lys Det er annerledes om høsten, når temperaturen fortsetter å falle. Ofte er regn og storm på programmet, om morgenen blir det lyst sent, men det blir mørkt tidlig på kvelden. Men du bør ikke la deg avskrekke fra å trene på denne tiden av året heller.

Krav til utendørs sport

Selv om høsten bør du prøve å tilbringe en stor del av fritiden i frisk luft. Riktig klær er avgjørende på denne tiden av året. I motsetning til sommeren, hvor shorts og en T-skjorte er tilstrekkelig, bør det være litt mer stoff i de kaldere månedene av året. Men utøveren skal ikke kle seg for varmt heller, slik at han ikke svetter også. Spesielt sportsundertøy absorberer svette godt og forhindrer at kroppen kjøler seg ned. Lang bukse og en langermet skjorte kommer på toppen. I regn eller sterk vind bør du også bruke en regntett jakke over den.

Frisk og frisk gjennom høsten

På spesielt kalde dager eller når det regner, bør løperen også bære hatt eller i det minste et pannebånd. Sokkene skal holde føttene varme, skoene skal være vanntette og ha en god profil, siden stier og veier kan være glatte om høsten. Fordi dagene på høsten generelt er mørkere enn om sommeren, du bør også tenke på synligheten din. Reflekser på ryggen, brystet og armene sørger for at sjåførene bedre kan se deg. Hvis det allerede er veldig mørkt, kan en hodelykt forbedre syn og synlighet.

Hvis du vil trene ute om høsten, bør du også sørge for at immunsystemet styrkes. På lang sikt kan dette oppnås ved å spise frukt og grønnsaker regelmessig. Dette forsyner kroppen med vitaminer den trenger. Vitamintilskudd bør imidlertid bare tas i en nødssituasjon. Effekten deres er fortsatt kontroversiell i dag, og for mange vitaminer kan til og med skade kroppen. Tilstrekkelig væske er også en del av et sunt kosthold. Dette tas best opp med mineralvann, frukt te og juice spritzers. Hvis du allerede er forkjølet eller syk, bør du unngå fysisk anstrengelse og spesielt utendørs sport og komme deg skikkelig.

Trening hjemme er også mulig

Å trene i frisk luft er selvfølgelig best for kroppen. Noen ganger tillater ikke værforholdene dette, eller hvis du kommer hjem sent og ikke klarer å gå ut. Da kan trening hjemme være en løsning. på walzvital.de For eksempel er det forskjellige treningsmaskiner som du kan bruke for å holde deg i form hjemme. Et annet alternativ er svømmebassenget. Svømming er generelt en av de sunneste idrettene, ettersom hele kroppen er trent og leddene blir spart.