Friske urter – Lær hvordan du bruker sunne urter på riktig måte!

Urter er sunne, og det er absolutt et velkjent faktum som alle kan bekrefte av personlig erfaring. Den gode effekten avhenger imidlertid av riktig anvendelse. Hvordan du samler, lagrer og tilbereder urter er viktig. Vil du lære mer om de grunnleggende prinsippene nå??

Tørking av sunne urter i bakgården

levende sunne urter som tørker bakgårdstips

Oppbevar sunne urter riktig

lever sunne urter helse livsstil

Ikke undervurder informasjonen om urter

Det er en stor database med informasjon på internett. Hun kan hjelpe deg i mange situasjoner. Men overflødig informasjon har en ulempe: det etterlater inntrykk av at helbredelse med urter ikke krever spesiell kunnskap. Denne holdningen er feil og skadelig. Spesielt når det gjelder sykdommer, kan feil håndtering føre til dårlige resultater og til og med legge til skade.

Finn ut mer om urter i detalj

sunne urter sunne livstips

Hvis du er frisk og ønsker å forbedre din generelle tilstand, er risikoen ikke så stor. Her er noen tips du kan bruke. De fungerer også som en guide for nybegynnere på dette feltet.

Urtene må være friske og rene

Bare de friske urter er bra for helsen din. Videre må du velge de som er langt fra veier og menneskelig aktivitet. Det høres ut som et ork, og det er det. På den annen side er urtesamling veldig gøy og en populær hobby for mange mennesker. Dette i seg selv kan ha en ytterligere gunstig effekt på helsen din.

Vær forsiktig hvor urter vokser

sunn livsstil riktig plukketips

Velg riktig

Velg bare tipsene av urter og bruk en liten saks til dette formålet. Ulike urter modnes i de forskjellige årstidene. Det er viktig at du ikke samler dem for tidlig. Videre er tiden på dagen og været også viktig. Det må ikke være dugg på blomstene.

Det er også viktig at du plukker urter ordentlig

Plukker sunne urter riktig tips

Lagring og tørking

Urter må lagres og tørkes separat fra andre produkter. Rommet som er valgt for det er veldig viktig. Dette skal være tørt, godt ventilert og skyggefullt. De ikke-aromatiske urter skal legges i pappesker eller trekasser. For de andre, bruk glassbeholdere som er enkle å forsegle.

Vurder hvor du skal beholde urter

sunne urter kurv sunt liv

Bestem en utløpsdato

Urtene beholder sine gode egenskaper i omtrent et år. Etter denne tiden, forny ditt “hjemmelagde apotek”. Det er best å skrive datoen på lagerkarene og ikke bruke gamle urter.

Det anbefales at du fornyer urter etter et år

sunne urter tørker sunt

Viktige tips for å lage urtete

Det er bedre å ikke bruke tinn- eller aluminiumbeholdere til urtete. Bruk helst keramikk. En klype av de valgte urter er vanligvis nok til å lage en kopp urtete. Det er andre doser for noen varianter. Sjekk hva som er bra for saken din.

Forbered urtete

sunt liv urtete drikker tips

Nyt det skikkelig

Sist men ikke minst er det viktig at du drikker de sunne urter ved en passende temperatur. Teene som er for varme er usunne. De bør til og med tilbys kjølt.

Bare vær forsiktig så teen ikke er for varm

sunn livsstil drikke te urter

Med de forskjellige urter er det bedre å drikke dem før eller etter å ha spist. For best mulig effekt må du også informere deg selv om dette aspektet.

Det er mange regler og tips, og du trenger mye informasjon. Samle dem og helst skrive dem ned i en notatbok. Det er best å ha dette i matlagingsområdet. Innsatsen er større i begynnelsen, men over tid trenger du bare å fylle urter. Når du har den grunnleggende kunnskapen, fungerer alt mye lettere.

Urter kan også dyrkes hjemme

sunne urter hjemme vokser murkrukker

Plant urter i en blomsterpotte

sunne levende urter som vokser blomsterpotte

Å dyrke urter i hagen

levende sunne urter som vokser tørketips