Adventstiden var veldig kaloririk. Å gå ned i vekt er derfor et av de beste nyttårsforsettene. Start det nye året sunt – for eksempel med disse 5 tipsene for vekttap.

1. Sett deg mål

Har du lyst til å falle under et magisk tall på vekten eller i hovedsak se bra ut på stranden for din neste sommerferie? Uansett hva som motiverer deg til å gå ned i vekt, enten mindre eller større: Sett deg realistiske mål! Tenk spesielt på hva du vil oppnå når. Det motiverer.

Slankere i januar

Len deg ned i 5. januar Tips for å bli kvitt julepundene

2. Gå ned i vekt sammen

Enten du vil faste i en uke eller passe tilbake i de gamle jeansene om tre måneder: å gå ned i vekt er lettere sammen. Start diettutfordringen med din partner, slektning eller kjæreste – du kan holde det ut og feire suksesser sammen.

3. Ikke gå på en krasj diett

Gå ned fem kilo på ti dager? Det kan fungere, men det er verken sunt eller bærekraftig. Tvert imot: energisparende krasjdietter fremmer jojo-effekten. Hvis du vil gå ned i vekt vellykket, bør du planlegge nok tid til det.

Gå ned i vekt i januar tips for å bli kvitt de julepundene

Det er fornuftig å endre kostholdet ditt og permanent utvikle en sunn holdning til å spise – uten å måtte telle kalorier. Erfaring har vist at prosjektet er enklere med en ernæringsplan. Online er rikelig Oppskrifter for hver ernæringsplan å finne, som du kan gå ned i vekt sunt og fremfor alt med glede.

4. Ta en godteripause

Ikke mer fest (i det minste midlertidig). De siste ukene har vært fettete og søte som sukker. Prøv derfor å konsekvent unngå søtsaker i minst en uke og opptil en måned. Gi kroppen din en velfortjent sukkerpause. Tips: Gi bort en tilførsel av informasjonskapsler og ikke kjøp noen nye søtsaker. I mellomtiden kan du styrke kroppen din med sunne karbohydrater og mange verdifulle proteiner.

Slanking i 5. januar Tips for å bli kvitt julepundstreningen

5. Flytt mer

De fleste av dem er mer avslappet i adventstiden. Bare én ting hjelper: Få mer trening inn i hverdagen, aktiver og styrk musklene. Trening hjelper deg å gå ned i vekt ved å stimulere stoffskiftet og brenne kroppsfett. Å gå på treningsstudio er forresten ikke et must. Til og med Kroppsvektstrening hjemme kan være veldig effektivt og, viktigst, morsomt. Og hvis du ikke kan eller ikke vil drive med sport, bør du

  • ta trappene oftere,
  • gå av ett stopp tidligere og gå den siste kilometeren,
  • ta med deg handelen hjem.

Det er så mange måter å inkludere mer trening i hverdagen – prøv dem.

Bildekilder: 

Bilde 1: Unsplash / i yunmai

Bilde 2: Unsplash / S‘well

Bilde 3: Unsplash / bruce mars