Det er nok slankekur der ute for å forvirre folk som ønsker å gå ned noen ekstra kilo. Hypen rundt noen av motekostene kommer og går, men prinsippene for sunt kosthold forblir de samme. En av disse motekostene er sitron dietten, også kjent som master cleanse eller lønnesirup diett. Dietten har fått grep rundt om i verden takket være kjendiser som Beyoncé. Det sies å føre til raskt vekttap og avgifte kroppen naturlig. Bare fire ingredienser brukes i 10 dager: cayennepepper, sitronsaft, lønnesirup og vann. Dietten er veldig streng og tillater ikke inntak av fast mat i det hele tatt.

 Fører sitron dietten virkelig til raskt vekttap?

Sitron diett Detox Drikk Sitroner Helsemessige fordeler

Denne dietten lover raske resultater på kort tid. Er det virkelig tilfelle??

Sitron diett detox drink, tilbered sitroner i bolle

Beyonce er bare en av kjendisene som populariserte Master Cleanse Diet

Master Cleanse Beyonce sitron diett

Hva er sitron dietten egentlig?

Sitrondietten er i utgangspunktet en saftrens som er utviklet av Stanley Burroughs som populariserte den på 1940 -tallet og gjenopplivet dietten i 1976 i bøkene hans “The Master Cleanser” og “Healing for the Age of Enlightenment”. Dietten antas å ha en rensende effekt på kroppen, inkludert å fjerne kroppen for alle skadelige giftstoffer, spesielt i tykktarmsområdet.

Cayennepepper, sitronsaft, lønnesirup og vann er hovedingrediensene i Master Cleanse -dietten

Sitron diett detox drink Master Cleanse

Helsemessige fordeler med sitronsaft

Den viktigste regelen i sitron dietten er forbudet mot fast føde under hele dietten. De fleste starter dietten med å sakte hoppe over mat. Dette betyr at lette måltider er tillatt i begynnelsen og på slutten av dietten. Det er tre faser av dietten:

Fase 1: Fjern all usunn mat som søppelmat og stekte snacks fra menyen, og spis bare sitrusfrukter og den spesielle detox -drinken limonade. Karbohydrater er bare tillatt som toast til frokost.

Denne dietten kan hjelpe deg å miste ekstra kilo

Forbered sitron diett detox drink Klem sitroner

Fase 2: Den vanskeligste fasen av dietten er den andre fasen, og den varer lengst. I denne fasen er det bare detox -drikken som drikkes hele dagen, seks ganger om dagen.

Fase 3: I den tredje fasen er fast mat inkludert i dagsmenyen igjen. Du starter med bare en kopp yoghurt og en håndfull mandler. Litt etter litt tilsettes grønnsaksalat og grønnsaksandwich.

Drikk sitronsaft med vann, lønnesirup og cayennepepper seks ganger om dagen

Sitron diett Detox Drink Forbered Lemonade

Slik forbereder du den spesielle sitrondetoksidrinken

Den spesielle sitrondrikken tilberedes med ferskpresset sitronsaft, lønnesirup og cayennepepper. Alle ingrediensene blandes med vann i visse proporsjoner.

Forbered detox drink med sitroner – oppskrift

Sitron diett Detox Drink Forbered Lemonade Oppskrift

Sitronen er rik på vitamin C, som har vist seg å ha antioksidantegenskaper. Det støtter også fordøyelsen og fremmer vekttap. Naturlig lønnesirup er også rik på antioksidanter og har en lav glykemisk indeks. Cayennepepper er kjent for sine avgiftende egenskaper og kan hjelpe mot vekttap.

Sitron dietten er i utgangspunktet en saftrens

Sitron diett Detox Drikk Forbered sitronde sitronsaft

Fører sitron dietten virkelig til raskt vekttap?

Siden sitron dietten drastisk reduserer det daglige inntaket av kalorier, fører det til kortsiktig vekttap. Dietten er begrenset til 600 kalorier sammenlignet med det normale anbefalte kaloriinntaket på 1600 kalorier for kvinner og 2500 kalorier for menn. Kroppene våre arbeider ved å bruke karbohydrater fra maten vi spiser for å gi oss energi til daglige funksjoner. I fravær av disse karbohydratene begynner kroppen å brenne det lagrede fettet for å frigjøre energi, noe som fører til vekttap.

Fordelene med sitroner er mange

Forbered sitron diett detox drink Master Cleanse

Vekttap

Diettplanen tillater svært lite kjøtt og ikke meieri i det hele tatt. Du har imidlertid ikke lov til å spise hver frukt og grønnsak du har lyst til å spise. Dietten må følges nøyaktig som foreskrevet av Stanley Burrough. Frukt som mango, dadler, plommer, aprikoser og til og med papaya er ikke tillatt i dietten. Nøtter som cashewnøtter og peanøtter er også en stor no-go.

Folk får bare spise 600 kalorier under dietten

Sitron diett Forbered detox drink Lemonade Skjær sitronene i to

Fordeler med sitron diett

Sitron dietten fører åpenbart til vekttap ved å radikalt redusere daglig kaloriinntak. I tillegg, siden dietten inneholder en stor mengde sitrusfrukter, som inneholder vitamin C, kan sitrondietten føre til en forbedring av hudkvaliteten. Detox er også en potensiell fordel for diett ettersom både sitronsaft og cayennepepper har avgiftende egenskaper.

I den tredje fasen blir fast mat gjeninnført i det daglige kostholdet

Sitron diett Detox drink Forbered sitronade ingredienser

Bivirkninger av sitron dietten

Selv om denne dietten kan resultere i stort vekttap på kort tid, kan den ha en rekke bivirkninger. Bare noen av de kortsiktige bivirkningene er kvalme, tretthet, hodepine, svimmelhet forårsaket av sult. På lang sikt er det også risiko for et drastisk tap av muskelmasse.

Sitron dietten kan forårsake sult, svimmelhet og hodepine

Forbered sitron diett detox drink Drikk sitrusjuice

Sitron dietten er absolutt ikke anbefalt for folk hvis mål er sunt vekttap. Det er alltid lurt å konsultere legen din eller diettisten før du starter en diett.

Er du klar til å prøve sitron dietten og si farvel til de ekstra kiloene?

Sitron diett Detox drink forberede tips

Master Cleanse Diet – Video