Ginkgo biloba er et grasiøst, langlivet tre. Ginkgo -treet som vi kjenner i dag er den siste gjenværende representanten for ginkgoales rekkefølge i ginkgo -trefamilien. Siden alle andre arter er utdødd, er ginkgotreet en helt unik plante. Er du klar til å lære alle slags interessante fakta om ginkgo -treet?

Ginkgo Biloba -treet er verken nåletre eller blomstrende plante med frø

Ginkgo -tre Ginkgo -bladformet viftetre som ligner maidenhair bregne

Ginkgo-treet passer perfekt til urbane landskap, for eksempel i parker og byhager er det et skikkelig blikkfang. I tillegg er Ginkgo Biloba kjent som en hukommelsesforsterker og et naturlig middel. Men faktisk kan Ginkgo gjøre mye mer enn bare å forbedre hukommelsen og forskjønne bylandskap.

La oss se på dette mystiske og vakre treet og lære om noen av de mer uvanlige hemmelighetene.

I Øst -Asia ble ginkgotreet dyrket som et tempeltre

Ginko Biloba Tree Ginkgo Tree Betydning og anvendelse

Generell informasjon om ginkgo -treet

Ginkgo biloba er populært kjent som damens hårtre og viftreet. Siden bladene ligner den vanlige jomfruhårbregnen, er det en grunn til kallenavnet.

Ginkgo -treet er veldig populært blant landskapsarkitekter på grunn av sine unike blader. Ginkgo -trær har en tendens til å bli gull på en gang, noe som resulterer i en helt fantastisk utsikt.

Ginkgo biloba -trær skaper en eventyrlig atmosfære i parken

Ginkgo Tree Ginkgo Leaves Park

Gullfargede blader

Ginkgo -treet ginkgo etterlater vakre naturbilder

Ginkgotreet kommer fra Kina, hvor det symboliserer Yin og Yang og spiller en viktig rolle i tradisjonell kinesisk medisin.

Ginkgo biloba er det nasjonale treet i Kina

Ginkgo Tree Ginkgo Leaves Ginkgo Golden Landscape

Et symbol på lang levetid

Siden disse trærne kan bli over tusen år gamle, regnes de fortsatt som symboler på lang levetid og god helse.

Gi en eldre slektning en ginkgo -bonsai til bursdagen og ønske dem “100 år” med lykke!

Ginkgo -tre Ginkgo -blader

Mannlige og kvinnelige ginkgo -trær

En av de mest interessante fakta om ginkotrær er at byplanleggere bare bruker mannlige ginkgo -trær til prydplanter og landskapsarbeid. Fordi kvinnelige trær produserer illeluktende frø (frukt) som stinker av harsk smør. Derimot produserer hanntrær bare pollen og stinker derfor ikke. Uten kvinnelige trær har imidlertid ginkgoer aldri sjansen til å virkelig bosette seg i et nytt område.

Mannlige ginkgo -trær brukes som prydplanter i parker og byhager

Ginkgo Tree Ginkgo Leaves Yellow Male Ginkgo Biloba Trees

Kvinnelige trær produserer ildeluktende frø (frukt)

Ginkgo Tree Ginkgo Leaves Ginkgo Fruits Kvinne Ginkgo Biloba Tree

Hvor unikt er et ginkgo -tre?

Ginkgos er de tøffeste trærne i den moderne verden. Faktisk lever noen bytrær over 100 år. Ginkgo -trær var de første trærne som vokste igjen etter atomangrepet på Hiroshima! Seks ginkgo -trær overlevde eksplosjonen og trives fortsatt i dag.

Dette er virkelig fantastiske planter. Disse trærne er til og med motstandsdyktige mot mange insekter. De er faktisk ekstremt lite attraktive for de fleste insekter. Biller unngår for eksempel ginkgoer fordi ginkgotreet skiller ut en gift som avviser dem.

Ginkgos er blant de tøffeste trærne i verden

Ginkgo -tre Ginkgo -bladformet viftetre gyllen farge

Fordi ginkgo -trær avviser insekter, tiltrekker de ikke egentlig fugler heller. Fugler liker å være i trær for å hvile og spise. Men fugler liker ikke ginkgo -frø, og trærne er insektfrie. Derfor holder mange fugler seg bare kort i ginkgo -trær.

Ginkgo -trær er også motstandsdyktige mot forurensninger. Du kan håndtere forhold som vil få et mindre spenstig tre i trøbbel. Gjennomsnittlig levealder for bytrær er rundt 10 år på grunn av forurensning og stress i bylivet. Imidlertid overlever ginkgo -trær mye lenger.

Ginkgo Biloba som et lite bonsai -tre

Ginkgo -tre Ginkgo biloba i en gryte Bonsai -tre

Ginkgos kan nå høyder på over 40 meter. Hvis de beskjæres og pleies nøye, kan de vokse vakkert selv i liten skala. Derfor er de også populære Boinsai -trær som bare får vokse omtrent en meter høy i nøye utvalgte potter.

Ginkgo -trær er levende fossiler. De har eksistert uendret i over 200 millioner år. Ginkgo -fossiler fra den tidlige juraperioden har blitt oppdaget rundt om i verden. En gang mellom Jurassic og Pliocene falt ginkgotreet i mangfold, og til slutt var det bare tilstede i noen få områder i Kina. Ginkgo -treet regnes faktisk som det nasjonale treet i Kina, selv om det først ble oppdaget av vestlige i Japan i 1690.

Ginkgo -treet sprer seg til Korea og Japan

Ginkgo Tree Buddhist Temple Water Source Landskap

Ginkgo finnes oftest i buddhistiske klostre. Faktisk har disse trærne blitt pleiet av buddhistiske munker i århundrer.

Ginkgo -tre i bakgården til et buddhistisk tempel

Ginkgo -treet buddhistisk tempel gyldne ginkgo -blader

I mange taoistiske templer trives også et gammelt ginkgo -tre på gårdsplassen. Da taoismen var ny, hugget sjamanene staver på ginkotrærne for å kontakte åndeverdenen. Det antas at et stort tre ble plantet i Kinas Shanxi -provinsen av Lao Tzu, grunnleggeren av taoismen.

Ginkoer har blitt pleiet av buddhistiske munker i århundrer

Ginkgo Tree Buddhist Temple Backyard Golden Ginkgo Leaves

Ginkgo -blader, deres form og symbolikk

Ginkgo -bladet er kjent som “Buddhas negl”. Dette skyldes både den vifteformede bladformen og de buddhistiske munkenes hengivenhet til omsorg og reproduksjon av disse gamle trærne. Dyrking av ginkgo -trær av buddhistiske munker er en viktig faktor for disse trærnes overlevelse. I tillegg bruker munker ofte ginkgo -tre for å bygge klostre og møbler.

Buddhistiske munker spiller en viktig rolle i ginkgo -trærnes overlevelse gjennom århundrene

Ginkgo Tree Buddhist Monk Betydning Ginkgo Biloba

Ginkgo -bladet står for flaks. De vifteformede bladene er ment å vise at fremtiden brer seg foran oss.

Ginkgo -bladet er kjent som “Buddhas negl”

Ginkgo tree Ginkgo leaf form fan fan

Ginkgo biloba er et gammelt middel

I det siste har vært Ginkgo Biloba som en minneforsterker laget et navn. Ifølge nyere studier taper imidlertid dette ryktet terreng. Likevel har ginkgo en formidabel merittliste med å hjelpe Alzheimers pasienter. Ginkgo har vist seg å være omtrent like effektivt som det ledende Alzheimers stoffet. Dette er gode nyheter for pasienter ettersom ginkgo biloba også har mindre enn halvparten av bivirkningene av andre behandlinger.

I årtusener har tradisjonell kinesisk medisin brukt ginkgo for å øke blodstrømmen og redusere koagulering.

Ginkgo biloba har en usikker sammenheng med økt risiko for kreft; det er ikke sikkert om det faktisk er en risiko for kreft fra konsistent ginkgo-forbruk, men det er best å etterligne de gamle urtemedisinerne og ikke langvarig bruk. Tradisjonell kinesisk medisin bruker hovedsakelig Ginkgo Biloba som et kortsiktig middel for visse plager. Så forbruk av dette middelet anbefales bare i korte perioder.

Ginkgo biloba har blitt brukt i tradisjonell kinesisk medisin i tusenvis av år 

Ginkgo -tre Ginkgo forlater grønn gren

Interessant nok bruker tradisjonell kinesisk medisin ikke ginkgo i det hele tatt for hukommelsesproblemer. I kinesisk medisin er dette først og fremst en urt for sirkulasjonen og blodsirkulasjonen.

Kinesisk medisin bruker aldri ginkgo kontinuerlig, og det er alltid konsumert kokt – helst med et måltid. Moderne forskere har en tendens til å fokusere på ginkgo -bladene, men tradisjonelle urtemedisiner har alltid fokusert på frøene.

Ginkgo -planten inneholder et stoff som kalles ginkgolid. Dette er faktisk det som gjør ginkgo til en så kraftig medisinsk urt. Det er ginkgolid som øker blodstrømmen og hjernens funksjon, bekjemper frie radikaler og reduserer risikoen for koagulering. Ginkgo -stativ er høyest i bladene om høsten, noe som også er tilfelle når frukten vises på hunntreet.

Tradisjonelle herbalists bruker ginkgo frø (frukt) som et middel

Ginkgo Tree Ginkgo Leaves Ginkgo Frukt og frø

Ginkgo kan behandle depresjon. Det styrker kroppens antiinflammatoriske funksjon, som hjelper oss med å håndtere stresshormoner og den følelsesmessige skaden som følger med den.

Studier med astmapasienter viser at de antiinflammatoriske effektene av ginkgo er gode for å øke lungekapasiteten og redusere astmasykdommer. Denne forskningen er veldig ny, men resultatene er oppmuntrende.

Faktisk har ginkgo biloba blitt brukt som et afrodisiakum i århundrer, blant annet fordi det øker blodstrømmen og reduserer angst.

Ginkgo er et tre mot dårlig hukommelse, og det er langt fra alt den kan gjøre

Ginkgo -tre Ginkgo -bladform

Ginkgo -tre i din egen hage

Ginkgoer vokser lett i varme klimaer og tåler sporadisk kulde og perioder med tørke. Du kan plante et ginkgo -tre nesten hvor som helst og forvente at det vil gjøre det bra.

Du kan plante et ginkgo -tre nesten hvor som helst

Ginkgo Tree Ginkgo Trees Road

Det er ingen kjente ville ginkgo -trær. Hvert ginkgo -tre som vokser i dag ble plantet eller på annen måte tatt vare på av mennesker. Vi er ikke helt sikre på hvorfor det ikke lenger er en del av det ville landskapet, men dette gamle treet foretrekker å bli invitert inn i den moderne verden.

Men du kan også ønske et ginkgo -tre velkommen i din egen hage. Disse trærne er stille, milde venner i en ellers hektisk verden.

Ginkgo biloba -trær er ikke lenger en del av det ville landskapet

Ginkgo Tree Ginkgo Leaves Ginkgo Fruit