Glyx -dietten har vært veldig trendy en stund. Imidlertid handler det faktisk ikke om et strengt kosthold, men mye mer om en bærekraftig endring av kostholdet. En ny livsstil som hjelper deg til å føle deg mer komfortabel i din egen hud, uten å bli sulten. Det er en helhetlig metode som ikke har noen store begrensninger eller kaloritelling. Hva akkurat Glyx er, hvordan denne dietten fungerer og hvilke matvarer som er å foretrekke, finner du ut nedenfor.

Med riktig diett synker kiloene naturlig

sunt vekttap med glyksdiett

Hva er viktig i et Glyx -diett?

Begrepet er økotrofologen Marion Grillparzer kom til tankene, som allerede har skrevet flere bøker om det. Det er en forkortelse for Glycemic Index (GI). Og hva står dette for? GI for en matvare viser hvor raskt blodsukkernivået stiger etter inntak.

Det er grunnlaget for Glyx -dietten. Faktisk er matvarer som har lav glykemisk indeks å foretrekke, og de som er høye unngås.

Friske salater med oljer av høy kvalitet er helt klart en av de sunne matvarene

sunt glyksdiett med grønne grønnsaker

Målet er å holde blodsukkernivået stabilt. Fordi med en rask økning i blodsukkeret, frigjør bukspyttkjertelen også hormonet insulin mye mer intensivt. Sukkerkomponentene transporteres fra blodet inn i kroppens celler, som er den faktiske funksjonen til insulin. Men hvis dette skjer raskt, og fremfor alt ofte, oppstår matlyst, noe som igjen hemmer fettforbrenningen. Det er ikke for ingenting at noen ernæringsfysiologer også kaller insulin for “fetende hormon”.

Selvfølgelig har Glyx -dietten også sine kritikere som påpeker mulige ulemper med denne dietten. Faktisk bør man vurdere at GI ikke er en helt objektiv verdi, men avhenger av den enkelte metabolismen til hver organisme, så vel som tilberedning og kombinasjon av matvarer i retter.

Vær alltid oppmerksom på god organisk kvalitet!

glyx diett sunn mat

Som er de “gode” og som er de “dårlige”?

Som med andre dietter og spisevaner, gjelder følgende også her: du bør ikke overdrive det og lytte til din egen kropps signaler. I tillegg er det svært viktig med Glyx -dietten å integrere tilstrekkelig mosjon og avslapning, samt å konsumere mye fiber og vann. Selv om noen nylige studier har vist at denne dietten kan ha positive effekter på personer med insulinresistens og type 2 diabetes, er det viktig at du søker råd fra legen din på forhånd. Personer med akutte eller kroniske sykdommer så vel som gravide og ammende kvinner generelt bør også spille trygt og informere seg grundig på forhånd.

Sunn frokost kan også være Glyx

havregryn glyks diett

Hvis du deretter bestemmer deg for å spise Glyx -prinsippet, ville det være fornuftig å få noen først GI -tabeller å se på. Dette vil gi deg en god ide om hvilke matvarer som har lav indeks, og hvilke du bør unngå.

G-indeksen er vurdert som “høy” hvis den er over 70. Glukose (druesukker) tas alltid som en referanseverdi, som deretter er gitt som 100. Matvarer med en GI mellom 55 og 70 er middelmådige og kan fortsatt nytes med måte. Imidlertid er de med en glykemisk indeks under 55 best.

Ferske grønnsaker og belgfrukter er helt klart en av dem

grønnsaker belgfrukter glyx diett

For eksempel anbefales ikke hvitt brød og baguette, øl og chips, potetmos, rispudding, sitronade og likør i det hele tatt. Hermetiserte ananas, bananer, aprikosnektar eller stekte poteter bør også konsumeres med forsiktighet. Bladrike grønne grønnsaker, friske bær, fullkorn, usøtet yoghurt, belgfrukter, frø, fisk og magert kjøtt er maten som er helt riktig på et Glyx -diett.

Slik ser en balansert kostholdsplan ut

sunt å spise slankende glyksdiett

Konklusjon:

Selv om Glyx -dietten ikke innebærer strenge ernæringsbegrensninger, er det bedre å diskutere disse med legen din på forhånd eller å nærme deg dem veldig lett. Fordi G-indeksen ikke er en objektiv verdi og bare kan tjene som veiledning når du velger mat. Man skal ikke gå i en diettfelle og spise ensidig eller med for mye fett og proteiner, men heller ta hensyn til et balansert kosthold.

Så vær forsiktig og nyt alltid med måte!

grillet kylling med tomatglyks diett

   Foretrekker sesongbaserte og regionale produkter av beste kvalitet  

glyx diett sunt å spise ferske grønnsaker

Sure kirsebær og rosenkål anbefales på det sterkeste til daglig konsum

mat sunne grønnsaker fruktglyks diett

Spis om mulig organiske epler hele

glyx diett friske epler

Tilbered måltidene forsiktig og kombiner ingrediensene på riktig måte

glyx diett tipser mat

Bygg inn nok mosjon i frisk luft i hverdagen!

trene glyksdiett