Grønnkålshjerte

Lær mer om supermatkålen

Grønnkål er en supermat. På grunn av de fantastiske egenskapene er den enda sunnere enn andre anerkjente grønnsaker, for eksempel spinat. Grønnkål kan kalles kongen i rikdommen med bladgrønnsaker.

Det er ikke tilfeldig at nordtyskere spesielt liker å spise grønnkål

Grønnkål smoothy smoothy

Grønnkål og vegetarisk og vegansk diett

Flere og flere snur ryggen til tradisjonell ernæring og tar vegansk veg. Ernæringseksperter leter nå etter passende alternativer som gjør det mulig for disse menneskene å spise sunt og på ingen måte ensidig.

Som en kjent vitamin C-leverandør er grønnkål spesielt populær om vinteren

Grønt kålblad

Men grønnkål er ikke så revolusjonerende heller. Det er mange retter som kan tilberedes med det. I Europa er denne grønnsaken ikke sjelden kombinert med dampet kjøtt. Denne tradisjonen går tilbake til antikken i vår historie. Den kommer fra middelalderen og de skandinaviske landene. Den dag i dag er mange retter med grønnkål vanlige i Sentral -Europa.

 I Taiwan og Malaysia lages mange veldig velsmakende og for oss litt eksotiske supper av dem.

Grønnkålen kan være vanskelig å spise fersk

Grønnkål blader

Grønnkålens sunne egenskaper sammenlignet med andre produkter

Som alle typer bladgrønnsaker har grønnkål også mye fiber, folsyre og klorofyll. De forbedrer arbeidet i mage -tarmsystemet betydelig.

Noen omtaler de grønne grønnsakene som vegansk lam. Dette skyldes den store mengden jern. I noen tilfeller får du mer jern fra grønnkål enn fra kjøtt.

De friske bladene på grønnsakene er veldig tøffe

Grønnkålsgjeng

Grønnkål og melk

Grønnkål og melk er også enkle å sammenligne. Grønnsakene gir mye kalsium. Bladene inneholder også mye vitamin K. Dette betyr at grønnsakene er veldig sunne. Så det beskytter mot osteoporose, leddbetennelse, leddgikt. Så grønnkål er mye bedre for beinsystemet enn noe meieriprodukt.

Grønnsakene høstes først når den første frosten har kommet

Grønnkål glatt frost

Et godt detox -middel

Grønnkål er også en veldig god avgiftning. Det er spesielt effektivt i mage -tarmområdet. Derfor er den veldig egnet for ulike former for sunn ernæring.

Å spise kål gir kroppen vår styrke og styrke når den trenger det som mest

Grønnkål sunt

vitamin C

Vitamin C er også rikelig inneholdt i grønnkålbladene. Den har omtrent 16 ganger mer av den enn gulrøtter og 4 ganger mer enn spinat. Du kan også få rikelig med vitamin A med det.

Grønnkål dyrkes over hele Europa

Grønnkål glatt felt

Dyrkål

Grønnkål er veldig lett å dyrke. Du kan enkelt få mange flotte blader. Dette er akkurat det du trenger for å nyte alle egenskapene til denne grønnsaken.

For å plante grønnkålen trenger du først frøene. La de resulterende pinnene i små plantebeholdere nå 10-15 centimeter. Du trenger ikke å befrukte dem.

Du bør rive de unge bladene mens de er friske og sprø. Da er de heller ikke bitre, noe som kan være tilfelle med de eldre.

I tillegg til tradisjonell grønnkålmat, er grønnsakene ideelle for smoothies og stuinger

Grønnkål glatte blader

Ikke alle liker grønnkål, men det holder kroppen i form og livlig i den mørke og isete vinteren

Damp grønnkål smoothy

Bruk i gastronomi

Du tilbereder grønnkål på samme måte som alle andre grønne grønnsaker. Du kan lage mange deilige smoothies av dette. Tilsetning av litt sitron kan føre til en mykere smak. Det ville være ideelt å dampe grønnkålen.

Lær barna å dyrke grønnkål i hagen

Grønnkål smoothy i hagen

Smaken er litt bitter, men de fleste synes det er veldig hyggelig. Med andre ord, hvis du ikke har spist grønnkål før, er det på tide å gjøre det.

Kombinasjonen av ingefær og grønnkål vil garantert holde deg frisk og i godt humør om vinteren 

Grønnkål smoothy