Grunnleggende kunnskap om krydder og krydderblandinger

Det moderne mennesket har ikke tid, men ønsker å oppleve og nyte mye variasjon. Dette gjelder alle livsområder, og også matlaging. Du vil ha deilig mat, alltid spise noe annet, som er sunt, men også veldig velsmakende. Men du har ikke alltid tid til å prøve helt nye oppskrifter. Hva kan du gjøre for å spare tid og samtidig alltid bringe noe annerledes og velsmakende på bordet? Krydder og krydderblandinger kan gjøre en rett til noe helt annet. Kylling er et fantastisk eksempel. Dette veldig velsmakende og sunne kjøttet spises i praktisk talt alle kulturer rundt om i verden. Men på en eller annen måte smaker det annerledes overalt. Dette skyldes hovedsakelig krydder og krydderblandinger som brukes til å lage kyllingen.

Bland krydderne selv

Krydderblandinger helseoppskriftsideer blander krydder

Så i dag ønsker vi å lære deg prinsippene for bruk av krydder. Så du kan tilberede nye sunne retter til hver lunsj og middag med relativt liten innsats. Krydder gjør også noe spesielt av desserter. Du kan også legge disse til noen typer frokost.

Indiske krydder er kjent over hele verden

Spice Blends Helseoppskriftsideer Blanding av indiske krydder

Helse fra naturen

Krydderblandinger Helseoppskriftsideer Indiske krydder

Finn riktig mål

Hovedregelen ved bruk av krydder er å finne riktig mengde. Dette er forskjellig fra person til person, fra kultur til kultur og fra anledning til anledning. På vårt tradisjonelle kjøkken er krydder vanligvis en subtil smakforsterker. De orientalske og asiatiske rettene er derimot mye mer krydret. Dette gjelder også noen andre eksotiske matvarer, for eksempel meksikansk mat. Det er ikke tilfeldig at den berømte retten heter “Chili con Carne” (oversatt: Chili med kjøtt) og ikke omvendt, for eksempel “Carne con Chili” (oversatt: Meat with Chili).

Tilbered den meksikanske krydderblandingen

Spice Blends Health Lag meksikansk krydderblanding selv

Krydderblandinger for hverdagen

De fleste krydder har fordelaktige egenskaper. Samtidig er de vanligvis ikke akkurat ufarlige for magen hvis de spises i for store mengder og for ofte. De kjente krydderblandingene er en fare for mennesker som har problemer med mage -tarmsystemet. De forårsaker enda flere problemer hvis du spiser dem for ofte.

Blandinger av krydder som består av tre komponenter vil gjøre kroppen din god 

Krydderblandinger Helse Oppskriftsideer lager varme krydderblandinger selv

For hverdagen ville det være tilstrekkelig hvis krydderblandingene besto av maksimalt tre elementer. Ingen av krydderne skal undertrykke smaken til de andre, men de må heller utfylle hverandre godt.

Hvis du har gastrointestinale problemer, er det bedre å unngå å spise krydret mat

Krydderblandinger Lag din egen varme krydderblanding

Slik fungerer det: Bruk krydderet med den mest intense smaken som utgangspunkt. Og de to andre typer krydder du velger slik at du utvikler smaken etter dine preferanser. I praksis har du mye spillerom. Avhengig av hvordan og med hvilke andre typer krydder du legger til et hovedkrydder, kan smaken være mykere eller mer intens.

Vær avslappet om den grønne fargen

Før hvert måltid bør du gjøre en liten undersøkelse for å finne ut hva som passer bedre med hva. Dette er imidlertid ikke alltid mulig i praksis. Noen ganger må du bare forberede noe i farten og fortsatt vil at lunsj eller middag skal være noe spesielt. Hvis du er i tvil, kan du bare blande noen grønne krydder sammen. Som regel er resultatet alltid en god smak.

Sunn blanding av grønne krydder

Spice Blends Health Lag grønn krydderblanding selv

Kombinere søte krydder

Å kombinere søte krydder er noe for avanserte kokker. Det viktigste her er om hovedsmaken skal være litt mer subtil eller mer intens. I det første tilfellet bør du bare legge til så lite av dette krydderet som mulig. På den annen side, hvis du vil understreke hovedpersonen, kombiner den med svart pepper. Den har muligheten til å forbedre smaken av de søte krydderne.

Spesiell blanding av krydder til gresskarpai

Spice Blends Health Recipe Ideas Lag din egen krydderblanding

Forberedelse til julekakene

Krydderblandinger helse gjør søt krydderblanding selv

Søt blanding av krydder med kanel

Krydderblandinger Helseoppskriftsideer Bland krydder selv

Kombinere varme krydder

Tommelfingerregelen her er at mengden krydder må være nok til at den ikke undertrykker smaken til de andre produktene. Unntak er noen eksotiske retter der krydderet er hovedelementet i retten. Husk vårt eksempel med chili con carne som vi nevnte i begynnelsen?

Lag din egen varme krydderblanding

Spice blander online helse oppskrift ideer krydder varm mat

Karrypulver med chili

Krydderblandinger Helseoppskriftsideer Hot Spice Blanding Karrypulver

Varm pepper

Krydderblandinger Helse Lag Cajun krydderblanding selv

Laurbær, merian, kjærlighet

Disse tre passer veldig godt til eksotiske krydder. Av denne grunn er det godt å ha dem hjemme hvis du vil prøve forskjellige forsøk på orientalsk eller søramerikansk mat.

Det er sikkert mange mer kompliserte krydderblandinger der ute. De inneholder flere forskjellige elementer, og du kan virkelig imponere gjestene dine med dem. Hvis du ikke har mye erfaring med det, er det bedre å starte med mer beskjedne eksperimenter og kombinere opptil tre krydder med hverandre. Over tid utvikler du en følelse for egenskapene til hver enkelt, og risikoen for å gå galt med mer kompliserte krydderblandinger avtar.

Den mystiske ingrediensen i salte retter

Krydderblandinger Helse Middelhavsmat Lag din egen blanding av krydder Helse krydderblandinger Oppskriftsideer for å tilberede sunne krydderblandinger

Krydderblandinger Helseoppskriftsideer Krydderblanding

Lag krydderblandinger online helse krydderblanding selv Krydderblandinger online helseoppskriftsideer blander krydder Krydderblandinger varme krydder Lag din egen blanding av krydderKrydderblandinger lager marokkansk krydderblanding selv