guarana pulver sunn høy energi

Interessante fakta om guarana pulver

Guarana er en eksotisk klatreplante som regnes som en type liana og hovedsakelig er hjemmehørende i Amazonas -regionene. Plantenavnet kommer fra den indiske stammen Guarani, som har dyrket planten i århundrer og brukt den spesielt i folkemedisin. Guarana -planten vokser også fritt i naturen på de høyere trærne og kan nå høyder på opptil 12 meter.

Bladene deres er frodige, grønne og frodige. Fruktene er kjøttfulle og minner utrolig mye om øynene, ettersom de røde skallene løsner etter modning. Selve guaranapulveret er laget av akkurat disse fruktene. De modne fruktene, som ser ut som hasselnøtter, tørkes og males.

De modne guarana -fruktene åpner seg etter hverandre som små nysgjerrige øyne

guarana pulver plante energi Sør -Amerika

Lokalbefolkningen tygger biter av den tørkede frukten eller løser pulveret i vann og drikker væsken i stedet for kaffe. Guarana har kraftige energigivende egenskaper, og en moden frukt inneholder fem ganger mer koffein enn en kaffebønne av samme størrelse. Planten fremmer også konsentrasjon og hukommelse.

 Det botaniske navnet på guarana er Paullinia cupana, oppkalt etter den tyske forskeren C.F. Paullini, som var den første som oppdaget anlegget og Guarani -stammen på 1700 -tallet. Det var først senere at anlegget ble brakt til Europa og er ganske godt distribuert i disse dager. Guarana pulver tilsettes ikke bare til mange drikker, men også til noen treningsprodukter og kosttilskudd fordi det fremmer fysisk ytelse og også har en slankende effekt. Forresten, dette skjer fordi guarana undertrykker sult og tørst.

Å høste guarana tar mye tid og utholdenhet

guarana pulver høst modne fruktplanter

 Hva inneholder guarana egentlig, og hva gjør den så spesiell? Det er feilaktig antatt at det finnes et stoff som kalles guaranin. Det er ikke sant. Planten og, nærmere bestemt, dens modne frukter inneholder hovedsakelig tanniner (over 12%), hvorav ca. 10%proantocyanidiner, koffein (4-6%), teofyllin (0-0,25%), teobromin (0,02-0, 04% ), (+) – katekin (6%), ( -) – epikatekin (3%), saponiner, stivelse, mineraler (3-4%) og vann (6-8%).

I dag dyrkes guarana -planten i mange områder i Venezuela og Peru

guarana pulver plangege brazil planter

 I Tyskland er guarana ikke bare kjent i form av pulver og kapsler, men også i stimulerende drikker som Kicos® z. B. så vel som i sjokolade, gummibjørner og tyggegummi. Du finner disse produktene hovedsakelig på økologiske markeder, men også på apotek eller andre spesialforretninger. Vi anbefaler spesielt den smakfulle melkesjokoladen med Guarana fra Gepa Å smake. Power guarana fruktgummi fra El Puente er også et godt valg. Begge produktene er ikke bare deilige, de er også 100% rimelig handlet og produsert på en miljøvennlig måte.

Den tørkede frukten ser ut som hasselnøtter eller små kastanjer

guarana pulver høst frukt kastanjer

 Med Guarana har du et smart, skånsomt alternativ til kaffe. Selvfølgelig bør du være forsiktig så du ikke overdriver. Overdreven forbruk av guarana kan føre til uønskede bivirkninger som: B. søvnløshet, hjertebank, skjelvinger eller indre rastløshet. Gravide kvinner og personer med høyt blodtrykk er spesielt motløs.

Så vær fornuftig og nyt “kaffe liana” med måte. Start dagen med en varm kopp guarana med honning eller med en deilig kald drink med soyamelk og hold deg full av energi og livsglede hele dagen!

Du kan også lage en slags guarana -smoothie

guarana pulver kalde drikker sommer fersk mynte

Respekter andres arbeid og velg rettferdige produkter med guarana

guarana pulver høsting energi

Merkelig frukt på øynene gir deg glede

guarana pulver høst frukt skrelle øye-formet

Slik ser de skrelle guarana -fruktene ut

guarana pulver høstet skrelt moden frukt

Fantastisk naturlig skapelse med stort potensial

guarana pulver paullinia cupana plante modne frukter røde skaller

De modne fruktene ser veldig morsomme ut i store klynger

frukt av guarana pulver

Vill eller dyrket, denne planten vil sikkert oppdatere og inspirere deg

guarana pulver røde skreller plante modne frukter