Hampemel er også kjent som hampfrømel og bør ikke forveksles med vanlig hamp. Det er faktisk en fantastisk bakingsingrediens og har en rekke helsemessige fordeler sammenlignet med tradisjonelt allsidig mel. Det er også verdt å merke seg at hampfrømel ikke stiger, men det kan blandes med andre mel som stiger. Finn ut mer om hampemelet ved å bla nedover …

Hva er hampemel?

Fordeler med å bake hampefrømel sunt

Kan du bli høy av hampemel??

Som vi nevnte tidligere, bør hampemel ikke forveksles med vanlig cannabis. Den er laget av forskjellige deler av planten, og den høstes også annerledes. Så hampefrømel kan ikke betraktes som en psykoaktiv supermat fordi den ikke inneholder THC.

THC er virkestoffet i marihuana som får deg til å føle deg steinete.

Å bake med hampefrø er ganske sunt

Fordeler med hampfrø er rikt på proteiner

Hvordan lage hampemel

Hampemel er laget av hampefrø. Disse må være av høyeste kvalitet, dvs. ikke behandlet med skadelige kjemikalier eller plantevernmidler. De males deretter slik at de kan lages til et fint mel. Sluttresultatet er hundre prosent hampefrø.

Hampfrømel

Hva er hampemel Hampefrømel fordeler meltyper

Helsemessige fordeler av hampemel

Høy i protein

Hampefrø er en god proteinkilde. Hvis du er en vegetarisk eller vegansk livsstil, må du legge til verdifulle proteinkilder til spiseplanen din. Mange vegetarianere og veganere gjør dette ved å ta et kosttilskudd daglig. Hampfrømel har et proteininnhold på 33 prosent og er et fantastisk alternativ til vegansk proteinpulver, ettersom hver 2 ss hampemel inneholder 5 g fordøyelig protein.

Cannabisfrø inneholder ikke THC 

Hva er hampemel Hampefrømel fordeler med ernæringsinformasjon

Glutenfri

Å finne et mel som er glutenfritt kan være en ganske skremmende oppgave. Heldigvis er det en og det er hampemel. Hvis du har cøliaki eller glutenintoleranse, vil du gjerne høre at hampefrø ikke inneholder gluten. De er også gode valg for folk som ønsker å gå ned i vekt.

Det er verdt å merke seg at bare rent hampefrømel er glutenfritt. Hvis hampfrøene dyrkes sammen med andre planter, kan blanding forekomme. Så sørg for å kjøpe hampefrømåltidet fra en anerkjent leverandør.

Hampefrømel kan ikke stige. Derfor blander du den med en annen type mel for å bake brød 

Hva er hampemel? Fordeler med hampfrømel? Stek brød selv

Essensielle aminosyrer

Hampefrø er fullpakket med essensielle aminosyrer og fettsyrer. Aminosyrene som er tilstede inkluderer noen som kroppen vår ikke kan lage alene. Den eneste måten å dra fordel av disse aminosyrene er å konsumere dem.

Fettsyrene som er tilstede inkluderer omega 3, omega 6 og GLA (gamma linolensyre). Disse støtter hjerne- og hjertehelse og kan også redusere betennelse.

Pakket med essensielle aminosyrer

Hva er hampemel Hampefrømel fordeler helsen

Rik på vitaminer og mineraler

Både hampfrø og hampfrømel inneholder mange vitaminer og mineraler som ikke finnes i hvitt mel. Dette er fordi vanlig mel er tungt bearbeidet.

Hampefrømel er annerledes fordi det ikke trenger å bli tungt bearbeidet for å lage det. Det betyr at den beholder vitaminer og mineraler. Disse inkluderer magnesium, kalsium, natrium, kalium, jern, sink, tiamin og en rekke andre fordelaktige vitaminer og mineraler.

Slik kan en sunn og næringsrik servering se ut

Hva er hampemel Hampefrømel fordeler Å bake brød

Mer ernæringsinformasjon om hampemel

Hampfrø er også en god kilde til fiber. Disse sikrer at fordøyelsessystemet fungerer så godt som mulig.

Hampemel og andre mel

Hampemel sammenlignet med hvetemel

Som vi nevnte tidligere i denne artikkelen, er mel til alle formål ganske ubrukelig sett fra et helsemessig synspunkt. Hvetemel er fullt av gluten, og dette kan være et ganske problem for mennesker som er glutenintolerante eller cøliaki. Gluten kan også forårsake problemer som anemi, gass og en generell tretthet.

Hampfrømel kan kombineres godt med andre mel

Hva er hampemel Blanding av hampfrømel fordeler med andre typer mel

Elt og kjevle ut deigen

Hampemel sammenlignet med havremel

Havregryn er ganske sunt. Men det kan ikke tilby deg så mange helsemessige fordeler. Det er høyt i protein og sunt fett.

Havremel er også glutenfritt, noe som gjør det til et mye bedre alternativ enn hvetemel. Vær imidlertid oppmerksom på at glutenforurensning kan være mer vanlig med havregryn da den sannsynligvis vokser på samme grunn som hvete, bygg og rug.

Næringsrik, glutenfri og sunn

Hva er hampemel Hampfrømåltider Fordeler for hjertehelse

Hampemel sammenlignet med kikertmel

Kikertmel er en glutenfri, antiinflammatorisk mat som inneholder mye fiber og protein, men den gir deg ikke så mange helsemessige fordeler som hampemel. Det er fordi kikertmel ikke har så mange aminosyrer.

Ta med hampefrø i bakervarer