Visste du at du kan ha kalde hender av forskjellige årsaker? Dette er ofte et symptom på gastrointestinale problemer. Når temperaturen stiger i disse organene, blir bena og hendene vanligvis kaldere. Noen ganger er kalde hender også et resultat av andre sykdommer. Vi vil rapportere mer om dette nedenfor og også gi deg tips om hvordan du regulerer temperaturen i din egen kropp.

Hold noe varmt for deg for å regulere temperaturen

Stadig kalde hender Tips for sunn livsstil

Mer om kalde hender og kroppstemperatur

Folk reagerer veldig ulikt på utetemperaturer. På samme tid og temperatur kan noen være kalde og andre varme. Men det finnes metoder for hvordan du kan tilpasse og regulere disse på en slik måte at du føler deg mer komfortabel. Av de synlige kroppsdelene kjøler hender og føtter raskest.

Av de indre organene trenger nyrene og leveren mest varme. Til gjengjeld er tarmene og magen i stand til å regulere temperaturen veldig enkelt. Når kroppen vår har en konstant temperatur, er vi også mindre utsatt for betennelse og forskjellige sykdommer. Våre hender holder seg varme.

Kalde hender er ofte et resultat av indre temperatursvingninger

Stadig kalde hender. Iskalde hender

Temperaturen i mage -tarmkanalen

Som jeg sa, er kalde hender ofte relatert til problemer i mage -tarmkanalen. Når disse organene blir stresset av feil ernæring, trenger de mer energi for å behandle maten. I dette tilfellet skiller magen mye syre slik at maten kan bearbeides. Dette fører igjen til en økning i kroppstemperaturen. Tarmsystemet fungerer etter et lignende prinsipp. Tarmene må gjøre en god jobb for å kunne behandle solide retter, selv i store mengder. Dette øker også temperaturen.

Magen og tarmen har ofte den høyeste temperaturen i kroppen 

Skin Care Cold Hands Hand Cream

Regler for regulering av temperaturen

Så hvordan kan du regulere kroppstemperaturen og unngå kalde hender? Det er enkle metoder som alle kan gjøre ganske enkelt på egen hånd.

  • Du kan ta et varmt bad;
  • Dekk kalde hender og føtter med naturlige varme tekstiler;
  • Krem med hudprodukter med oppvarmingsegenskaper;
  • massasje.

Massasje hjelper mot kalde hender og føtter

Kald hender hjemmemedisiner sunt

Kalde hender og riktig ernæring

Hvis kalde hender er relatert til riktig kosthold, er det selvsagt at det å følge visse regler for kostholdet ditt vil hjelpe. Spis sunt og i mengder som ikke belaster magen. Det er spesielt viktig at du spiser sakte og rolig. Noen dager er magen mer irritabel enn andre på grunn av forskjellige årsaker. Hvis du er i tvil, unngå bønner og meieriprodukter. Ta lengre pauser mellom måltidene. Hver av disse må behandles i god tid før ny mat når magen. Spis mer om dagen og mindre om kvelden. Hvis du tidligere har diagnostisert mageproblemer, må du holde dem under kontroll med de mest naturlige midler som er mulig. Videre er en tilstrekkelig avstand mellom måltider, men også mellom disse og fysiske øvelser, nødvendig.

Mage -tarmproblemer kan føre til kalde hender

Kalde hender sunt liv

Vannterapi for kalde hender

Vannet er et godt middel for å regulere kroppstemperaturen. Vannterapi kan utføres på en rekke måter. I dusjen, for eksempel, bør du redusere vanntemperaturen sakte og jevnt. Den siste fasen gjelder bare ikke hodet, fordi du kan bli forkjølet av det om vinteren. Det er spesielt viktig at vi ikke blir kalde før og etter dusjen. Til slutt, varme opp kroppen din godt med badekåpe eller håndkle.

Kalde hender er ofte et symptom på mer alvorlige helseproblemer 

Kalde hender sunt liv

Andre mulige årsaker til kalde hender

For de fleste vil det å oppnå et sunt liv og ta vare på mage -tarmkanalen oppnå god temperatur på hender og føtter. Noen ganger kan det imidlertid være andre årsaker. Du bør ekskludere disse før du får tilgang til de beskrevne tiltakene. Noen mennesker lider av Dermatosklerose. Denne sykdommen høres dårlig ut, men i virkeligheten er den ikke så farlig. Å kurere dem krever bare visse effektive tiltak for å forhindre ubehagelige symptomer som kalde hender og føtter. Det samme gjelder hypotyreose. Til en viss grad er det ikke spesielt farlig for helsen vår, men det bør diagnostiseres så snart som mulig. Tross alt er kalde hender noen ganger et resultat av anemi, problemer med sirkulasjonssystemet og kroppsvekt. Alle disse forholdene krever ytterligere strategier for hånd- og fotoppvarming i tillegg til de vi diskuterte tidligere i artikkelen.

For å unngå kalde hender, kle deg ordentlig om vinteren!

Kalde hender, isete hender

Spesielle tips for vinteren

Om vinteren er selvfølgelig kalde hender og føtter mye mer vanlige enn om sommeren. Dette er hovedsakelig fordi det i dette tilfellet er mye vanskeligere å oppnå en jevn kroppstemperatur. I tillegg til tipsene for et sunt liv og et balansert kosthold, som gjelder for alle årstider, er det svært viktig å ha de riktige klærne om vinteren. Nyre- og leverområdet må holdes ekstra varmt ved å bruke tykke klær. Tenk også på en lue på kalde dager. Menneskekroppen mister utrolig mye varme gjennom hodet. Sko må være laget av materialer som holder føttene varme, gir god luftsirkulasjon og beholder fuktigheten i huden. Det samme gjelder sokker. På veldig kalde dager bør du også bruke plastsokker under ullsokkene.

Trening kan bidra til å utjevne temperaturen

sunt livstips Kalde hender

Varm opp kroppen din fra innsiden med de riktige drikkene!

ideer til vinteren Kalde hender