De med en søt tann, pass på! Fordi vi i dag handler om japansk søtsaker – Wagashi (和 菓子, wa-gashi). Mer presist, dette er tradisjonelle søtsaker som smaker annerledes enn vanlig og som også er perfekte for veganere. Kanskje du allerede lurer på hvordan de ser ut og hvordan de er forberedt på forhånd. Bli hos oss og finn ut nedenfor. I dag har vi også en veldig enkel, men veldig original oppskrift på en relativt ny japansk skapelse kalt Raindrop Cake, som har gjort rundene på Instagram en stund. Prøv det selv og sørg for den ultimate kulinariske wow -effekten på neste fest!

Kunstnerisk utformet japansk søtsaker 

Forbered tradisjonelle japanske søtsaker namagashi

Hva gjør japanske søtsaker så spesielle?

Selv før importen av industrisukker på 1300 -tallet lagde japanerne sine deilige, tradisjonelle søtsaker. Etter det ble disse mer raffinerte. I utgangspunktet er Wagashi ikke like søte som konvensjonelle, vestlige desserter og er utelukkende laget av plantebaserte produkter.

Det er ikke for ingenting at de er ganske populære og foretrukket av veganere og vegetarianere.

Tilberedningen av Wagashi ble perfeksjonert i Edo -perioden (1603 – 1868) og har siden vært en integrert del av den tradisjonelle teseremonien i Japan. Hovedingrediensene for japanske søtsaker er mochi (en fast deig laget av rismel), anko (en pasta laget av kokte azuki -bønner) og nykornet frukt. I tillegg brukes ingredienser som kuromitsu, en sirup laget av brunt sukker fra Okinawan, nesten alltid. Dette ser ut og smaker omtrent som lønnesirup. I tillegg til Kinako, et pulver laget av ristede soyabønner, som regnes som en ekte supermat.

Wagashi sørger for en behagelig smakbalanse med Matcha -te

japanske søtsaker med kinako og kurumitsu

Japansk søtsaker er ikke bare å beundre når det gjelder smak, men i de fleste tilfeller, fremfor alt, estetisk. Du kan se nøyaktig hvor sann kjærlighet for detaljer og det høyeste nivået av perfeksjon i alt du gjør er dypt forankret i japansk kultur. I likhet med kjente sushikokker, blir mestere i godteri av høy kvalitet til teseremonien også høyt verdsatt i Japan. Wagashiene kalles i dette tilfellet – Namagashi. De ser usedvanlig kunstneriske ut, serveres ferske og kan bare lagres i kort tid. For øvrig gjelder dette generelt god Wagashi, fordi de er tilberedt med lite sukker og uten konserveringsmidler.

9 japanske søtsaker å bli forelsket i

Mangfoldet av forskjellige Wagashi betyr at praktisk talt alle er bortskjemt for valg og gjør det nesten umulig å liste dem i detalj her. Derfor har vi besluttet å presentere noen av våre favoritter for deg i dag. Vær så god!

# 1 mochi

mochi tradisjonelle japanske søtsaker

Mochi er uten tvil de mest populære og varierte søtsakene fra Japan. De er laget av den klebrig mochigome -risen, som tilberedes og moses på en spesiell måte. De er vanligvis runde, men du kan lage dem i hvilken form du vil. De små riskakene er til og med veldig populære som mochi -is. Japanerne spiser mochi ganske ofte. På viktige festivaler som nyttår, Hanami eller Barnas dag (5. mai) er disse imidlertid uunnværlige.

# 2 Daifuku

daifuku jordbær japanske søtsaker

Daifuku er en slags utstoppet mochi. Risdeigen kan beriket med forskjellige andre ingredienser, og fyllet er tradisjonelt fra Anko. Men selvfølgelig kan du også eksperimentere og være kreativ der. For eksempel passer fersk frukt veldig godt til det.

# 3 Dango

dango wagashi japanske søtsaker

Dango regnes som den eldste søte i Japan og er laget av søtt rismel og vann. Tradisjonelt er tre små kuler av den anordnet på et spyd og pyntet med forskjellige pålegg – Kurumitsu, Kinako, Matcha etc. Den populære Hanami Dango -varianten (trefarget på bildet ovenfor) tilbys for kirsebærblomstfesten og tilsvarer fargene på kirsebærtreet.

# 4 Taiyaki

taiyaki tradisjonell japansk godterifiskform

Disse små, fiskformede godteriene ble oppfunnet i Meiji-perioden (1868-1912). De består av hvetemel og er laget som vafler i et spesielt vaffeljern. Tradisjonelt er de fylt med anko, men i dag på markeder og festivaler kan du også finne dem med andre mer moderne fyllinger som vanilje, sjokolade, etc..

# 5 Dorayaki

Japansk tradisjonell dorayaki -søtsaker

Dorayaki er også laget av hvetemel. Dette er to bittesmå pannekaker som limes sammen med Anko. Du kan igjen eksperimentere med forskjellige smaker med deigen. Disse Wagashi finnes vanligvis i japanske supermarkeder eller i veikanten.

# 6 Manju

manju japanske søtsaker

Manju består av en blanding av ris og bokhvete mel og er også vanligvis laget med anko som fyll. Dette populære godteriet sies å ha kommet fra Kina på 1300 -tallet. Den kan lages veldig raskt og billig og finnes i mange varianter. Som fyll kan du for eksempel bruke grønne soyabønner i stedet for mosede azuka -bønner, som vist på bildet ovenfor.

# 7 Yatsuhashi

japansk søtsaker tradisjonelt yatsuhashi

En typisk søt fra Kyoto. Denne trekantede delikatessen har et tynt lag laget av rispulver, kanel og sukker og ser nesten gjennomsiktig ut. Inne er den typiske, deilige Anko -pastaen igjen. Yatsuhashi er en populær suvenir eller gaveide fra Japans gamle hovedstad.

# 8 Yokan

yokan japanske søtsaker høstkastanjer

Yokan er den japanske varianten av geléen som er så populær i dette landet. Denne søte er geléaktig og er tradisjonelt laget av anko, sukker og agar-agar (et gelatinalternativ laget av alger). Den kan også tilberedes med matcha, kastanjer eller en hvit bønnemasse. Ofte kan du finne dem skåret i terninger eller i halvsirkler og ruller. Mizu Yokan -varianten er spesielt populær om sommeren fordi den har en mer flytende konsistens og til og med kan kjøles ned.

# 9 Raindrop Cake

regndråpe kake wagashi japanske søtsaker

På japansk kalles denne søtten “Mizu Shingen Mochi”. Det er en nyhet i japansk søtsaker fordi det ble oppfunnet i 2014 av den amerikanske kokken Darren Wong. Det sies at han har japansk opprinnelse og ble inspirert av en av hans turer til Japan for vanndråpe -kaken. For første gang presenterte han sin Raindrop Cake i New York. Dette er helt vegansk og har null kalorier fordi det utelukkende består av mineralvann og agar. Den fancy kaken avrundes deretter i smak med soyabønner og kurumitsu. Med følgende oppskrift kan du prøve å lage en regndråpe kake selv.

Den grunnleggende oppskriften på Raindrop Cake:

Ingrediensene:

 • 10 g agarpulver
 • 300 g mineralvann
 • 4 ss soyabønnepulver
 • 4 ss brunt sukkersirup (Kurumitsu)

ingredienser til regndråpe

Forberedelsen:

 • Ha agarpulveret i en liten kjele.
 • Tilsett langsomt vann i gryten og rør kontinuerlig for å oppløse pulveret uten klumper.
 • Kok opp og la det småkoke på svak varme i 2 minutter, under konstant omrøring.
 • Ta gryten av komfyren og legg den i en vask fylt med vann, fortsett å røre slik at den avkjøles raskt.
 • Hell en del av blandingen i en halvkule av en iskuleform, legg på lokket og fyll videre gjennom det øvre hullet. Fortsett på samme måte med resten av blandingen. La alle kulene hvile i kjøleskapet i minst en time.
 • Når innsiden er solid, tar du den ut av formen. Deretter kan du servere regndråpekaken med 1 ss soyabønnepulver og 1 ss brunt sukkersirup (Kurumitsu)!

Tips:

 • Bruk Raindrop Cake innen 30 minutter, ellers smelter den.
 • Blandingen lager mer enn du må fylle, avhengig av størrelsen på formen. Du kan putte resten i en liten kopp.

Du kan også servere Raindrop Cake -kreasjonen din med frisk frukt

Server regndråpe kake

Fordyp deg i Japans søte verden og prøv å lage japansk søtsaker selv. Det er egentlig ikke så vanskelig som det kan se ut i begynnelsen.

Ha det gøy og kos deg!

sunn japansk godteri te -seremoni

Plantebaserte ingredienser og deilig perfeksjon i japansk stil

tilberede japanske søtsaker

japansk godteri te seremoni wagashi  utsmykkede japanske søtsaker namagashi

Matcha -iskrem passer perfekt til Wagashi

mochi iskrem sunne japanske søtsaker

Sakura Mochi serveres tradisjonelt på Cherry Blossom Festival (Hanami)

sakura mochi tradisjonelle japanske søtsaker

Fylt mochi å bite i 

tradisjonelle japanske søtsaker wagashi

wagashi japanske søtsaker

Å forberede Wagashi er en ekte kunst!

wagashi tradisjonelle japanske søtsaker namagashi teseremoni