Haritaki (Terminalia chebula) er også kjent som “kongen av medisinske planter” i Ayurveda og tilbyr bemerkelsesverdige helsemessige fordeler. For eksempel kan det forhindre hårtap, eliminere flass og hjelpe mot forstoppelse. I tillegg kan den medisinske planten forhindre hoste og forkjølelse, eliminere akne og lindre sår, øke immuniteten, forhindre diabetes, hjelpe til med vekttap, bekjempe hudallergi og til og med forbedre hjertesykdommer.

Haritaki – en av de viktigste medisinske plantene i Ayurveda

frukt haritaki terminalia chebula på treet

Haritaki – en bemerkelsesverdig plante fra Fjernøsten

Det er et ayurvedisk middel laget av frøene til Terminalia Chebula -treet. Det eviggrønne treet trives hovedsakelig i Sør -Asia – i Kina, India, Sri Lanka og Nepal. Fruktene på treet ligner på fruktene til steinene. De har en oval form med en størrelse mellom 2 og 4,5 cm i lengden og 1,2 til 2,5 cm i bredden med 5 langsgående ribber.

Avhengig av sorten blir de svartgrønne etter hvert som de modnes. Haritaki -frukt smaker søtt, surt og bittert avhengig av sorten. Det er 7 typer Haritaki: Abhaya, Jivanti, Chetak, Vijaya, Rohini, Putane og Amruta.

Modne frukter av Terminalia chebula 

moden haritaki frukt sunn

7 viktige fordeler med Haritaki

Det er ikke for ingenting Terminalia chebula ble dyrket og brukt på mange måter av yogiene for mer enn 10 000 år siden. Fordi fruktene i pulverform ser ut til å være veldig gunstig for mange plager. Haritaki:

  • holder fordøyelsen i gang

Haritaki er et naturlig avføringsmiddel og inneholder fiber for å bekjempe forstoppelse. Hvis du er forstoppet, bør du ta Haritaki i pulverform med vann. For å lage et Haritaki -pulver, ta Haritaki -frukt, fjern frøene og skrell, og slip dem deretter. Det er enda enklere og raskere med et økologisk pulver av høy kvalitet fra din økologiske favorittbutikk eller fra helsekostbutikken.

  • forbedrer hjertehelsen

Etter hvert som blodets renhet øker, blir hjertemuskulaturen sterkere. Det rene blodet virker for å stoppe opphopningen av fett i arteriene, spesielt kranspulsåren. Når disse effektene oppstår, resulterer de i lavere blodtrykk, et sterkt hjerte og klare arterier.

Haritaki pulver hjelper med kardiovaskulære problemer 

haritaki pulver sunt

  • hjelper deg å gå ned i vekt

Terminalia chebula hjelper til med å fjerne giftstoffer fra kroppen og holder fordøyelsessystemet i gang. Planten er en naturlig blodrenser. I pulverform regulerer det sult, og i kombinasjon med et balansert kosthold og regelmessig mosjon, fører det til sunt vekttap.

  • forhindrer hoste og forkjølelse

Haritaki gir beskyttelse mot hoste og forkjølelse. Haritaki pulver bør tas med honning for å kurere hoste og forkjølelse. Det kurerer også ondt i halsen og gingivitt.

  • styrker immunsystemet

Når Haritaki -pulver, enda bedre stekt i ghee, tas regelmessig, fungerer det som en immunitetsforsterker og øker levetiden.

Første gang du klør deg i halsen, kan du stole på den medisinske planten

haritaki fordeler når du blir forkjølet

  • hjelper mot hårtap

Haritaki olje brukes på hår i visse deler av India for å forhindre lusinfeksjoner og flass. Denne oljen styrker hårsekkene og gir næring til hodebunnen. Det er ikke for ingenting at det også brukes til å behandle hårtap effektivt.

Håret ditt vil se mye sterkere og skinnende ut med det 

haritaki mot hårtap

  • forbedrer hudfargen

Haritaki er effektivt for behandling av hudallergi i ørene forårsaket av øredobber. Gull og sølv øredobber forårsaker ikke allergi. Men øredobber i metall vil ikke være enige med alle, da noen øredobber i metall inneholder nikkel. Noen ganger, når vi bruker disse øredobber i lang tid, blir øreflippene kløende, røde og hovne. Therminalia chebula er den beste løsningen på dette problemet. Bare ta litt pulver fra det og påfør det på det berørte området med litt kokt vann. Haritaki har antibakterielle egenskaper som gjør det veldig effektivt også i behandling av akne. En enkel pasta av Haritaki -pulver og kokt vann vil helbrede akne veldig raskt og forhindre arrdannelse.

Allsidigheten til Terminalia chebula  

haritaki terminalia chebula sunne effekter

Dra nytte av tusenvis av års erfaring med yogier og Ayurvedalærere, og oppdag de mange fordelene med Haritaki for deg selv. Ikke glem at bruken av denne planten på ingen måte erstatter et besøk til legen din og la deg undersøke grundig på forhånd. Hold deg frisk og nyt livet!

Denne ayurvediske medisinske planten kan forbedre din konsentrasjonsevne merkbart

haritaki bedre konsentrasjon

Stol på den gamle medisinen i India! 

haritaki terminalia chebula sunn plante haritaki terminalia chebula fruktpulver haritaki frukt haritaki blomster haritaki høste sunne frukter sunn haritaki terminalia chebula